Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Nyt fra Hovedbestyrelsen

Fra weekendens HB møde kan følgende korte hovedpunkter nævnes:

 

HB har godkendt nedsættelsen af et Ungdoms FU når de sidste medlemmer er fundet. I forbindelse med budgettet er det besluttet hvilke områder, der skal sortere under Ungdoms FU, samt at de tilhørende budgetter følger med. Forhåbentlig lykkes det hurtigt at finde de sidste 2 medlemmer, så udvalget kommer i gang. Hvis nogen af læserne kunne tænke sig at bidrage med opgaven, må man meget gerne kontakte undertegnede for yderligere oplysninger om opgaven.

 

Det blev besluttet fremover at opdele Ungdoms DM i 2 stævner, nemlig et åbent U-DM og et Pige-DM. Desuden besluttedes det at justere aldersgrænserne i turneringen, så de harmonerer med aldersgrænserne ved NM for Ungdom.

 

Endelig vedtog HB enstemmigt en elitepolitik stærkt inspireret af forslag fra Claus Andersen, med justeringer fra FU. Den vedtagne elitepolitik kan downloades til gennemlæsning her

 

Eliteudvalget præsenterede efter denne vedtagelse sine tanker om fremtidens elitepolitik. Der er nedsat et Eliteudvalg bestående af 4 personer, Mads Boe, Kaare Hove Kristensen, Tom Petri Petersen og Poul Jacobsen. Udvalget har holdt sit første møde, og vil inden længe offentliggøre hvorledes det agter at håndtere opgaven.


Budgetforslaget for 2018 blev færdigbehandlet og vedtaget med et forventet underskud på kr. 189.000 kr.


6. Hovedkreds stillede forslag om et forsøg med at spille efter matchpoint i Pokalturneringen 2018. Der var en del debat herom, og som det senere vil fremgå af referatet, blev det en snæver vedtagelse.

 

På vegne af HB


Poul Jacobsen


king

Senior VM halvvejs

Mandag var fridag ved Senior VM i Acqui Therme i Italien. Der er nu spillet 6 af de 11 planlagte runder. De danske spillere har generelt scoret en smule under forventet; men det kan der vendes op og ned på i de sidste fem runder.

 

Danmarks eneste spiller i +50 Gruppen, Peter Larsen (2286) fra Allerød, fik næsten en ekstra fridag søndag, da IM Peng Kong Chan fra Singapore med sort slog danskerens testamentebonde og måtte strække våben efter bare 11 træk.Peter Larsen har scoret 4 af 6 og ligger nummer 14 af 94 spillere i +50 gruppen, mod en seedning som nummer 21. Peter Larsen har i 7. runde sort mod IM Evgenij Kalegin (2426) fra Rusland i et parti, der forventes at blive vist live.


GM Julio Granda (2650), Peru, GM Rogelio Antonio (2431), Filipinerne, GM Zurap Sturua (2536), Georgien, GM Eric Prie (2482), Frankrig, IM Alexander Reprintsev (2361), Ukraine og IM Oliver Brendel (2334), Tyskland, fører gruppen med 5 af 6.

 

peter larsen2012
Peter Larsen ved Politiken Cup 2012. Foto Thomas Vestergård


I +65 gruppen er Jens Hartung-Nielsen bedst placerede dansker som nummer 35 af de 166 deltagere. Hartung-Nielsen skal i 7. runde op mod svenske IM Nils-Gustaf Renman (2368), der har de hvide brikker.


Stillingen i +65-gruppen:
1. GM Vlastimil Jansa (2425), Tjekkiet, 5 point 6
2. IM Arkady Shevelev (2280), Israel, 5 point
3. GM Vladimir Okhotnik (2434), Frankrig, 5 point
4. GM Anatoly Vaisser (2503), Frankrig, 5 point
5. GM Yuri S. Balashov (2437), Rusland, 5 point
6. FM Christian Hess (2236), Tyskland, 5 point
...
35. Jens Hartung Nielsen (2204), Danmark, 4 point
52. IM Bent Sørensen (2216), Danmark, 3½ point
77. FM Jørgen Hvendekilde (2058), Danmark, 3 point
134. Niels M. Rendlev (1837), Danmark, 2 point

 

jens hartung_2017
Jens Hartung-Nielsen ved Senior KM 2017, som han vandt. Foto Thomas Vestergård

 

Resterende program for turneringen:
14. november kl. 14.30: 7. runde
15. november kl. 14.30: 8. runde
16. november kl. 14.30: 9. runde
17. november kl. 14.30: 10. runde
18. november kl. 14.00: 11. runde

 

Link til Chess-Results: HER

Link til hjemmeside for turneringen: www.scaccomattissimo.eu/seniores2017/

 

Amager Open 2017

Fra Sven Løntoft fra den arrangerende skakklub Amager Skakforening har skak.dk modtaget et indlæg. Turneringen blev afviklet efter "svensk model" med hurtigskak om fredagen og klassisk skak i weekenden. I alt deltog 50 spillere i turneringen: 

 

Amager Skakforening var i weekenden den 10. november til 12. november vært ved en stærkt besat turnering, spillet efter konceptet fem hurtigpartier med 20 min + 10 sek/træk og tre partier med lang betænkningstid (110 min + 10 sek/træk).


Det var de udenlandske spillere, som løb med de fleste præmier, efter at flere danske stormestre måtte melde afbud p.g.a. sammenfald med holdkampe i Tyskland.


Førstepladsen blev delt mellem FM Peng Li Min, Ukraine (2271) og IM Krishna C R G, Indien (2380) med 6,5 point, mens GM Kantans Toms fra Letland (2524) overraskende måtte dele 3. præmien med IM Chakravarthi Reddy M, Indien (2353) og bedste dansker WFM Marie Frank-Nielsen (1984), som er medlem af Amager Skakforening – alle med 5,5 points.

 

Spillestedet var Idræts- og Kulturhallen Prismen på Amager. Foto: Sven Løntoft

 

I en gruppe med spillere under 1600 i elo-rating deltog mange talentfulde juniorspillere, og her blev vinderen: Cobzaru Adrian-Andrei, Rumænien med 6,5 point foran William Østergaard-Nielsen med 6 points og Amager-junioren Karl Emil Nielsen-Refs med 5,5 point.
Amager Skakforening har planer om at Amager Open efter dette koncept skal være en tilbagevendende begivenhed en weekend i november.

 

Link til resultater for turneringen: HER

 

Link til hjemmesiden for Amager Skakforening: http://amsf.dk/

 

Amager Skakforening på Facebook: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nyt uge 45

I Ribe Skakklub har der været arrangeret foredrag og simultan med den syvdobbelte danmarksmester GM Sune Berg Hansen. 25 spillere var tilmeldt arrangementet, og Sune måtte afgive 2 remiser til Knud Jespersen og Eivind Palm. Link til hjemmesiden for Ribe Skaklub, hvor der står mere om arrangementet: HER

 

 

GM Sune Berg Hansen vandt en samlet sejr på 24-1 i Ribe Skakklub. Foto: Jan Rosenberg

 

Fredericia Skakforening afholdte sin årlige hurtigskakturnering i lørdags. Turneringen havde deltagelse af 54 deltagere der var inddelt i 5 grupper og spillede 7 runder - skoleskakgruppen dog 11 runder. Gruppevinderne blev:

Mester: Mubariz Murtuzov, Alssund, 6½ point

1. klasse + 2. klasse: Jan Rosenberg, Springeren Kolding, 5 point

3. klasse: Simon Ehrenreich, SK1968, 5 point

4. klasse: Vitus Bondo Medhus, Evans, 6 point

Skoleskakgruppen: Janosh Easwaralingam, 10 point

 

Link til hjemmesiden for Fredericia Skakforening: HER

 

 

I den tyske holdturnering var der fuldt program i weekenden. Her en kort opdatering på de danske spillere:

 

I Bundesligaen var GM Peter Heine Nielsen med på OSG Baden Baden, der i weekenden vandt to pligtsejre mod MSA Zugzwang og F.C Bayern München. Peter scorede selv 1½ point, hvilket var lidt under forventet score. OSG Baden Baden topper sammen med Solingen Bundesligaen med 8 matchpoint efter de fire første runder.

 

I 2. Bundesliga vandt SG Turm Kiel sin tredje sejr på stribe. Der var danske sejre til GM Allan Stig Rasmussen og GM Carsten Høi, mens IM Thorbjørn Bromann og IM Klaus Berg spillede remis. 

 

I Oberliga Nord Nord var IM Steffen Pedersen med på holdet der vandt en kneben sejr på 4½-3½ mod Eppendorf. Steffen spillede sin tredje remis i træk for holdet. I samme række tabte Bargteheide med IM Jens Ove Fries Nielsen og Bjarne Light på holdet med 6-2 til Marmsdorf. Begge danskere spillede remis.

 

Link til resultater fra den tyske holdturnering: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedsponsoraftale for "Xtracon Chess Open" forlænget til 2021

Den presseansvarlige ved Xtracon Chess Open, Tom Skovgaard, bringer her en god nyhed for de mange glade skakspillere der hvert år drager til Konventum i Helsingør i sommerferien: 

 

I denne uge blev hovedsponsoraftalen for Danmarks største skakturnering, Xtracon Chess Open, forlænget med yderligere 3 år, således at aftalen løber til og med 2021!


Den succesrige Xtracon Chess Open spilles hvert år på Konventum i Helsingør i slutningen af i juli måned, og i år blev deltagerrekorden endnu en gang slået med 431 deltagere fra 32 nationer.

Torsdag 9. november underskrev Sigfred Haubro, formand for Københavns Skak Union, og ejeren af Xtracon, Henrik Mølvig, den nye sponsoraftale, som forlænger det tidligere aftalte sponsorat med årene 2019-2021.

 

 

Sigfred Haubro (tv.) og Henrik Mølvig ved aftalens indgåelse. Foto: www.xtraconchessopen.dk

IT-firmaet Xtracon A/S er et dansk firma, der leverer professionelle løsninger inden for IT-hosting og IT-drift. Ejeren af Xtracon, Henrik Mølvig, er selv en ivrig og stærk skakspiller, som også selv ofte har deltaget i turneringen.

Også aftalen med spillestedet Konventum i Helsingør er forlænget, så den nu omfatter til og med 2020.

Tilmeldingen til Xtracon Chess Open 2018 der spilles fra lørdag d. 21. juli til søndag d. 29. juli 2018 på Konventum i Helsingør er allerede åben, så man kan tilmelde sig via hjemmesiden, som findes her: www.xtraconchessopen.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media