Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Weekendturnering i Holbæk

I næste weekend fra fredag den 8. september til søndag den 10. september er Holbæk Skakklub vært ved weekendturneringen Holbæk Løvfald og Holbæk Lille Løvfald. Holbæk Løvfald har allerede 50 deltagere med IM Thorbjørn Bromann som favorit, og der er oprettet en venteliste til denne turnering. 

 

I forbindelse med weekendturneringen Holbæk Løvfald introduceres Holbæk Lille Løvfald. Formålet med denne turnering er at introducere nye skakspillere - begyndere - til skak og på den måde forhåbentligt skaffe nye medlemmer til Holbæk Skaklub. Der er kortere betænkningstid i Holbæk Lille Løvfald, da den kun spilles lørdag og søndag med 3 runder hver dag. Deltagerne må i denne turnering højst have et ratingtal på 1300, og der betales i Lille Løvfald kun halvt indskud. 

 

Formand Ove Frank Hansen fortæller til skak.dk at tilmeldingen til denne turnering stadig er åben, og at man meget gerne vil have mange flere tilmeldinger end de allerede 16 tilmeldinger på nuværende tidspunkt.  

 

 

Holbæk Skakklub er en intiativrig klub. Her sommerturnering for skoleskakspillere. Foto: Ove Frank Hansen

 

Link til invitation og tilmelding: HER

 

Link til Holbæk Skakklubs nyoprettede Facebook-side: HER

 

Link til hjemmesiden for Holbæk Skakklub: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nyt fra uge 35

Lidt udenfor Nürnberg i Tyskland er Zirndorf Cup netop blevet afholdt med 7 partier på 5 dage. Vinder blev tyske IM Marco Baldauf (2460) med 5½ point og bedre korrektion end IM Christopher Noe (2468), Tyskland, GM Aloyzas Kveinys (2548), Litauen og Mario Linsenmeyer (2105), Tyskland. En håndfuld danskere havde taget turen til Tysklands midte og Michael O. Madsen (2028) blev bedst placerede dansker med 4½ point som nummer 12 blandt de 76 deltagere. Også Martin Rosenkilde Pedersen (2132) og Christopher Pedersen (2124) scorede 4½ point og blev henholdsvis nr. 14 og 22 efter korrektionsberegning.
Hjemmeside: www.zirndorfcup.de

 

MadsenMichael

Michael O. Madsen – bedst placerede dansker i Zirndorf Cup. Foto: http://www.zirndorfcup.de

 

21. Heraklion Chess Open på Kreta har deltagelse af brødrene Oscar og Victor Koch-Müller fra Præstø Skakklub. I første runde var de begge live på chess24 mod stærke titelholdere. Se deres partier HER og følg resultaterne fra turneringen HER.

 

Festugeturneringen i Aarhus afholdes i år den 8. -10. september efter "den svenske model" med fire hurtigskakpartier fredag aften efterfulgt af fire ratede partier med normal betænkningstid lørdag og søndag. I skrivende stund er IM Rasmus Skytte, IM Tobias Bent Christensen og IM Jens Ove Fries Nielsen blandt favoritterne.

 

FIDE World Cup

FIDEs World Cup spilles fra den 2. til 28. september i Tbilisi i Georgien. Turneringen spilles som en knockout-turnering med 128 deltagere, der har kvalificeret sig på forskellig vis. Verdensmesteren, de fire semifinalister fra sidste World Cup, den kvindelige verdensmester, juniorverdensmesteren (U 20) og de 18 højst ratede spillere i verden, er blandt de spillere, der er direkte kvalificeret til at være med. 

 

De første 7. runder spilles som to almindelige partier, og skulle det så stå 1 – 1, spilles der hurtigskakomkamp og evt. lynomkamp. Finalen er over 4 almindelige partier. Også her kan matchen komme ud i hurtigskakomkamp etc.

 

world cup_2017


Ingen danske spillere har kvalificeret sig til at være med i år. GM Peter Heine Nielsen var med i World Cuppen i 2011, hvor han nåede helt til 4. runde. Her slog den nu afdøde Vugar Gashimov (født 1986 – død 2014) fra Aserbajdsjan danskeren ud i hurtigskakomkamp med cifrene 3 – 1.


Verdensmester Magnus Carlsen (2827) er med i World Cuppen for første gang siden 2007. Magnus Carlsen røg dengang ud i semifinalen mod Gata Kamsky fra USA. Til den norske avis VG udtalte verdensmesteren for nylig: ”Det er en super spændende turnering, og en jeg aldrig har vundet. Jeg ville gerne have været med sidste gang, man da havde jeg andre forpligtigelser.” I første runde møder Carlsen Oluwafemi Balogun (2255) fra Nigeria.

 

Hele top ti på verdensranglisten stiller op til FIDE World Cup:

1. Magnus Carlsen, Norge (2827)
2. Maxime Vachier-Lagrave, Frankrig (2804)
3. Vladimir Kramnik, Rusland (2803)
4. Levon Aronian, Armenien, (2802)
5. Fabiano Caruana, USA (2799)
6. Shakhriyar Mamedyarov, Aserbajdsjan (2797)
7. Viswanathan Anand, Indien (2794)
8. Wesley So, USA (2792)
9. Alexander Grischuk, Rusland (2788)
10. Hikaru Nakamura, USA (2781)


17-årige GM Aryan Tari (2591) fra Norge er kvalificeret via en flot præstation ved EM 2016 i Kosovo, hvor han blev nummer 22. Tari møder i første runde David Howell (2702) fra England.


GM Johann Hjartarson (2556) fra Island er kvalificeret via sejren i det Nordiske Mesterskab i Växjö i juli i år. Hjartarson skal i første runde op mod David Navara (2737) fra Tjekkiet.


Færøernes eneste stormester Helgi Dam Ziska (2545) er kvalificeret via sin sejr i 2nd European Small Nations Individual Chess Championship i april 2016. Her sejrede Helgi Dam Ziska med 9½ af 11 foran GM Oscar de la Riva Aguado fra Andorra med 9 point. I første runde møder Ziska verdensstjernen Teimour Radjabov (2742) fra Aserbajdsjan.

 

ziska
GM Helgi Dam Ziska får hård modstand i første runde. Foto: Thomas Vestergård


Partierne starter søndag den 3. september kl. 15.00 lokal tid, hvilket er kl. 13.00 dansk tid. Der er indlagt to fridage i turneringen, den 18. og 22. september. Se programmet her.  


Den officielle hjemmeside: tbilisi2017.fide.com

 

God afslutning i Brasilien

John Christopher Christensen fra Silkeborg Skakklub sluttede godt af ved VM i Brasilien. Far Sven har skrevet en afsluttende rapport fra turneringen til skak.dk: 

 

Her er så sidste opdatering fra Brasilien i denne omgang.

 

Efter mange udfordringer som er beskrevet tidligere er vi nu kommet frem til de sidste runder. John havde sat gang i turboen og vandt 9. runde i sikker stil med hvid. Modstanderen var chilener og kendte tydeligvis ikke Siciliansk så godt.

 

I 10. runde mødte John en amerikaner der hed Ryan Wang. John havde sort i Meraner og efter 58 træk endte det med en remis. I betragtning af modspillerens konstante chikane, der gik ud på at tilkalde dommeren hele tiden uden grund for at forstyrre spillet, var John egentlig godt tilfreds med en remis.

 

11. og sidste runde. John var begyndt at lugte blod nu. Han var et point fra hans personlige målsætning på 50%. Skulle det virkelig kunne lade sig gøre at nå målet efter alt det han havde været igennem? John spillede hvid mod en dygtig spiller fra Letland. Endnu en gang blev det Siciliansk som John efterhånden får mere og mere styr på. Partiet endte i et bondeslutspil hvor grundtræningen i Silkeborg Skakklub gav bonus. Letten gav op og endnu et point til John og Danmark. De 50% var i hus!

 

VM er slut og John slapper lidt af med bordfodbold inden det tirsdag går løs ved EM i Rumænien. Foto: Sven Christensen

 

Mange erfaringer og oplevelser rigere kan vi nu drage videre mod EM i Rumænien. Inden da har vi et hurtigt stop i Rio De Janeiro, hvor John hele dagen har badet på Copa Cabana standen og fået slappet lidt af før det går løs igen.

 

VM blev meget amerikansk domineret og de vandt da også pokalen for det bedste samlede hold.

 

Link til hjemmesiden for turneringen: https://www.wccc2017.com/

 

Link til resultater for John: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Update fra Brasilien

Fra "World Cadet Championship" i Brasilien har John Christopher Christensens far Sven Christensen sendt en opdatering på den enlige danske deltager i turneringen:  

 

 

 

Hermed en 3/4 vejs opdatering fra VM i Brasilien. At være så langt hjemmefra kan være en stor udfordring, men også meget spændende. Vi har set og oplevet mange ting som sikkert vil følge os som gode minder resten af livet. Men vi har også oplevet en del udfordringer
som vi godt kunne have undværet. 

 

Sidste gang vi skrev fortalte vi lidt om fattigdommen hernede, denne gang kan vi så fortælle at vi har prøvet lidt af den selv (uden sammenligning i øvrigt). Vores kreditkort blev hacket og kontoen ryddet, hvor og hvordan det er sket vides ikke. Pengene kommer ifølge Jyske Bank ind på vores konto igen i morgen, så er der igen ro på. heldigvis havde vi lidt kontanter at klare os med så helt fortabte var vi heldigvis ikke.

 

Nå men tilbage til turneringen. Vi var nu kommet til 4. Runde. John valgte at spille frisk til, dels spillede han sort (som er hans favorit), dels var han godt tilpas efter de første tre runder. Ifølge John blev det til Merano varianten i semislavisk. John gik efter en hurtig sejr da modstanderen fra Brasilien var forholdsvis lavt ratet og tog en løberdiagonal som sende viste sig at være svag. Nederlag til John.

 

I femte runde var det endnu en lavt ratet brasilianer. John spillede hvid og modstanderen var fræk nok til at spille skandinavisk, absolut ikke Johns favorit! (Så den skal der arbejdes mere med når vi kommer hjem). John overså at modstanderen i slutspillet kunne lave en gaffel og tage en officer. John kæmpede bravt, men måtte til sidst ned, selvom han til det sidste satsede på at få remis.

 

Det skal ikke være nogen undskyldning for nederlagene men i løbet af 5. Runde blev John mere og mere syg, først med forkølelse, derefter dobbelt mellemørebetændelse (prøv at forklare det på portugisisk) for til sidst at få den roskildesyge som mange af spillerne har været ramt af. heldigvis havde vi en fridag , men til 6. Runde nåede John lige at kaste  op 20 minutter inden kampstart. igen spiller John sort og igen går de ind i Merano varianten. Spilleren fra Uruguay kæmpede godt imod, men blev pløjet ned. Sejr til Danmark!


7. Runde. John spiller siciliansk med hvid og har lidt problemer i starten med den brasilianske spiller, men efter 14 træk tilbyder modstanderen meget overraskende remis og John vælger at acceptere. dagen byder på en dobbeltrunde og John ønsker at spare på kræfterne inden næste runde og samtidig blive restitueret mest muligt.


8. Runde. John har sort mod Inako fra Kina. Det bliver en lukket siciliansk, og længe har John rigtigt godt fat i modstanderen, men John overser at modstanderen kan lave en dronningemanøvre, og dermed er der gevinst til modstanderen. 3/8 er ikke lige hvad John selv havde drømt om eller forventet, så nu bliver slutspurten sat ind i de tre sidste runder hvor det kunne være rart at komme på de 50% som har været Johns hovedmålsætning fra starten af. De næste dage bliver spændende...

 

Sven ChristensenLink til hjemmesiden for turneringen: https://www.wccc2017.com/

 

Link til resultater for John: HER

 

Link til live fra Chess24: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 

ccc2018

 

Afsluttede begivenheder

 dm logo_2017_skak_dk

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

 Aarhus Festuge 2017

 politiken cup

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media