Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Carlsen, Kramnik og Nakamura ude

Allerede inden mandagens hurtigskakomkampe står det klart, at 3. runde i FIDEs World Cup var et farvel til flere af de absolutte favoritter. Verdensmester Magnus Carlsen tabte ½ - 1½ Xiangzhi Bu (2714) fra Kina efter at han lørdag med hvid tabte efter at Bu havde ofret en officer på h3. Se partiet længere nede i artiklen.

 

bu 2014

GM Xiangzhi Bu vandt Politiken Cup i 2014. Foto Thomas Vestergård

Vladimir Kramnik (2803) tabte ½ -1½ til en anden veteran, Vassily Ivanchuk (2727) fra Ukraine, mens Hikaru Nakamura (2781) måtte se sig slået med de samme cifre af russeren Vladimir Fedoseev (2731).


Flere af de andre favoritter som Fabiano Caruana, Levon Aronian, Alexander Grischuk og Anish Giri er endnu ikke sikre på at gå videre fra 3. runde, da de alle er i hurtigskakomkamp mandag kl. 13.00.

 

Carlsens nederlag i første parti:

 


3. runde vil også blive husket for en kontroversiel episode, hvor GM Anton Kovalyov rejste hjem i protest over arrangørernes behandling af ham. Kort før 3. rundes start henvender overdommer Tomasz Delega sig til Kovalyov og fortæller, at hans shorts ikke er i overensstemmelse med turneringens dress code og vil have ham til at skifte til lange bukser. Kovalyov var overrasket over denne henvendelse, da han havde haft de samme shorts på i de første to runder af turneringen. Samtidig spurgte Kovalyov overdommeren, om ikke han havde fået en forkert farve i partiet, der skulle starte kort efter. Mens Tomasz Delega undersøgte sagen om farvefordelingen, kom ECUs præsident og chef for turneringen, Zurab Azmaiparashvili, hen til Kovalyov og skulle angiveligt bl.a. have sagt, at Kovalyov lignede en sigøjner i de shorts, så det var derfor han skulle skifte til lange bukser. Kovalyov forlod derefter spillestedet og tog hjem i vrede.


De professionelle skakspilleres forening ACP (The Association of Chess Professional) har efterfølgende skarpt taget afstand fra Azmaiparashvilis opførsel i et åbent brev, der kan læses her.


På turneringens officielle hjemmeside er der et interview med Azmaiparashvili, så man også kan høre hans version af sagen. 

 

Den officielle hjemmeside: tbilisi2017.fide.com

 

Anand og Karjakin ude af World Cuppen

Der har været en pæn håndfuld overraskelser ved FIDEs World Cup i Tbilisi i Georgien. I første runde røg Pavel Eljanov (2734) fra Ukraine ud mod Aleksandr Lenderman (2565) fra USA. Også den unge norske spiller GM Aryan Tari (2591) stod for en overraskelse, da han sendte engelske GM David Howell (2701) hjem ved at vinde det fjerde hurtigskakparti i omkampen. Aryan Tari røg dog ud i 2. runde mod netop Aleksandr Lenderman (2565) med cifrene ½ - 1½. Lenderman skal nu møde verdens nummer to, franske Maxime Vachier-Lagrave (2804), i 3. runde.

 

I anden runde var tidligere verdensmester Anands exit den største overraskelse. Anand, der har 2794 i rating, tabte ½ -1½ til GM Anton Kovalyov (2649). Også GM Sergey Karjakin (2780) fra Rusland må pakke kufferten efter at landsmanden GM Daniil Dubov (2666) vandt deres match med ½ - 1½.

 

anand kovalyov

Viswanathan Anand mod Anton Kovalyov. Foto Maria Emelianova på tbilisi2017.fide.com


Verdensmester Magnus Carlsen har været helt suveræn indtil nu. Begge de indledende matcher er vundet 2-0. I anden runde sendte han GM Aleksey Dreev, Rusland ud af turneringen. I 3. runde skal Carlsen møde kineseren Xiangzhi Bu (2714).


Carlsen er nu ene om at repræsentere norden. GM Johann Hjartarson (2556) fra Island og Færøernes eneste stormester Helgi Dam Ziska (2545) røg begge ud i første runde til klart stærke modstandere, henholdsvis David Navara (2737) fra Tjekkiet og Teimour Radjabov (2742) fra Aserbajdsjan.


Et par interessante opgør i 3. runde, der lige springer i øjnene, er Alexander Grischuk (2788), Rusland mod David Navara (2737), Tjekkiet og Vladimir Kramnik (2803), Rusland mod Vassily Ivanchuk (2727), Ukraine.


3. runde starter lørdag den 9. september kl. 13.00 dansk tid.


Den officielle hjemmeside: tbilisi2017.fide.com

 

4. runde i Rumænien

Jesper Bondo Medhus der er far til Vitus i U08, har taget opgaven med rundereferatet fra 4. runde. En runde, hvor vi tabte med 10-6, men hvor vi trods alt efter runden har en spiller i toppen af turneringen med 3½/4 og tre spillere med 3/4.


U08: Vitus Bondo Medhus(1417) - Andrei Kalin (1177) Makedonien 1-0
Vitus havde de hvide brikker og spillede italiensk, hvor han i træk 6 tog initiativet med e5. Herefter kendte modstanderen ikke teorien og Vitus satte gang i angrebet. Makedoneren forsøgte desperat med modspil, som kostede hendes majestæt allerede i træk 11 og Vitus vandt dermed sin tredje kamp i træk.

 

U08: Andreas Cort Maleeva Hansen (1298) - Alberto Atoyan - urated - Armenien 0-1
Andreas spillede med hvid en dronninggambit, hvor modstanderen svarede med nimzoindisk. Andreas vinder tidligt en kvalitet og står bedst. I midtspillet vinder modstanderen desværre et tårn med en afdækkerskak, hvorefter armeneren er foran med en officer i resten af kampen. Andreas kæmper dog flot videre, men efter 69 træk og 3½ times fight måtte Andreas hejse det hvide flag.

 

U10: John Christopher Christensen (1427) - Patrik Stevik Patrik (1872) Slovakiet 0-1
John spillede sin forberedelse med Ruy Lopez, men modstanderen havde skarpt modspil, der gjorde at John stod skidt efter åbningen. Modstanderen byttede en god springer af for at få en fribonde i d-linjen og får en aktiv c-linje med to tårne. Det udnytter modstanderen til at komme på 2. række og efterfølgende spille tre bønder frem, som bliver afgørende for partiet.

 

U12: Binz Lennox (1596) Schweiz - Casper Liu (1911) 1-0
Casper startede godt med de sorte brikker og kom foran med kvalitet. Desværre får Casper fingrene fat i et tårn, der ikke skulle flyttes, og reglen om 'rørt brik' koster en løber. Herefter var kampen reelt slut og Casper tabte.

 

U12: Simon Ehrenreich (1699) - Filipe Diogo Correia Bartolo (1504) Portugal ½ - ½
Simon spillede med de hvide brikker og får en meget lige kamp med 1.d4. Det ender i et slutspil med dronning + 4 bønder, mens modstanderen har dronning + 3 bønder. Portugiseren har dog en trussel om evigskak, der gør at Simon ikke kan omsætte den lille materialefordel til gevinst.

 

U12: Hannibal Valeur Jaques (1661) - Buendia Miguel Ruiz (1474) Spanien 0-1
Hannibal spillede en spansk åbning, der gik godt og bringer ham foran med en bonde. Desværre ender han med en konge, som er i en udsat position pga. h og g bønderne var byttet af for en springer. Hannibal fandt en taktisk finte, men der var desværre et stærkt modtræk, som ikke indgik i Hannibals beregning, hvorefter modstanderen stod til gevinst.

 

U12: Rasmus Emil Ryder Tønnesen (1660) - Jolan Debucke (1481) Belgien 0-1
Rasmus havde hvid og blev mødt med en siciliansk i en side-variant som Rasmus ikke kendte. Tabte forholdsvis tidligt en officer, men det åbnede lidt overraskende op for angrebsmuligheder i f-linjen og Rasmus truede med evigskak. Belgieren afværgede dog truslen og udnyttede materialefordelen og afgjorde kampen.

 

U14: Vladyslav Larkin (2204) Ukraine - FM Jonas Buhl Bjerre (2348) 0-1
Jonas havde sort og forberedelsen gik ikke helt efter planen. Ukraineren virkede interesseret i remis allerede tidligt i kampen med 1.Sf3 Sf6 2. b3. Jonas fik stille og roligt en lille fordel. Modstanderen spillede lidt upræcist og jonas står bedst da sluspillet nærmer sig. Det bliver et dobbelt tårn slutspil, hvor jonas har en bonde mere. Efter afbytning af det ene tårn og vinder Jonas kampen. Efter de første fire runder er Jonas dansk topscorer med 3½ / 4 points.

 

 

Jonas Bjerre har 3½/4 og er på en delt 3. plads i U14 inden 5. runde. Foto: Mads Boe

 

U14: Sander Stage-Steffensen (1959) - Marko Vuckovic (1861) Montenegro 1-0
Sander spillede en rigtig spændende kamp med de hvide brikker. Sander forventede skandinavisk, men blev mødt med siciliansk, hvorefter endte i en ukendt åbningsvariant. Alligevel får Sander en god udvikling, men modstanderen finder gode træk, så kampen er helt lige. Da tidskontrollen nærmer sig er begge spillere i tidsnød, og Sander laver et bondeoffer, som tvinger modstanderen i tænkeboks. Tidnøden koster modstanderen en officer, som giver afgørende fordel og sejr i slutspillet.

 

U16: Stjepan Dabic (2006) Kroatien - Adesh Easwaralingam (1904) 0-1
Adesh spiller kongeindisk med sort, men da de hurtigt bevæger sig ud af forberedelserne står Adesh knapt så godt. Lidt overraskende får modstanderen skabt angreb på kongefløjen, hvorfor Adesh forsøger at skabe modspil på dronningefløjen. Med en finte lykkes det for Adesh at bytte to tårne for en dronning, og det giver Adesh det bedste slutspil, og vinder kampen.

 

U16: Nienke Van Den Brink (1775) - Elizavetta Bitkova (1512) Estland 0-1
Nienke havde sort og spillede en marathonkamp og var en af de absolut sidste der forlod spillehallen. Desværre for Nienke lykkedes det ikke at få points til kontoen.

 

Georgios Beliotis (2157) Grækenland - FM Filip Boe Olsen (2279) 0-1
Modstanderen valgte en usund variant i Caro-Kann, hvor hvid ofrede en bonde. Filip stod hurtigt rigtig godt, men partiet var alligevel uklart. Modstanderen havde en chance efter kvalitetsofferet for at komme ind i partiet med Kf1 i træk 27 , men da han ikke fandt trækket vandt Filip kampen. Se det spændende parti her:  

 

 

 

U16: Nicolai Kistrup (2122) - FM Evgenios Ioannidis (2321) Grækenland 0-1

Nicolai havde hvid, og spillede Engelsk, som er hans favoritåbning. Det blev et langt og hårdt parti, men desværre endte han til sidst med at tabe til den stærke græker.  

 

U16: Isak Storme (2149) Sverige - Thomas Søndergaard Thybo (2049) 1-0
Thomas havde sort og spillede katalansk. Desværre røg han forholdsvis tidligt i en giftig taktisk finte og gav hurtigt op.

 

U16: Malina-Andreea Aciu (2058) Rumænien - Ellen Fredericia Nilssen (1977) 1-0
Ellen havde de sorte brikker og prøvede en Philidor, som ikke er den del af hendes foretrukne åbninger. Det virkede ikke helt som ønsket, og rumæneren spillede rigtig godt og fik hurtigt overtaget. Stille og roligt kørte modstanderen Ellen i sænk.

 

U18: IM Jesper Sondergaard Thybo (2466) - FM Johannes Haug (2379) Norge 1-0

Jesper spillede igen et parti, hvor han viser at han er meget dygtig til at beregne taktiske varianter. En kombination af pres i centrum på en svag d-bonde og gennemførsel af et kongeangreb med f4-f5 sikrede ham pointet. 

 

 

5. runde  starter kl. 15:00 (14:00 dansk tid) og vi har tre spillere på live: FM Jonas Bjerre, FM Filip Boe Olsen og IM Jesper Søndergaard Thybo. Link til live på Chess24: HER

 

Efter runde 5 er der en velfortjent fridag. Vi har endnu ikke planlagt noget, men vi trapper ned på skakken denne dag! Det resterende program ser således ud:

 

Søndag den 10. september kl. 15:00: Fridag
Mandag den 11. september kl. 15:00: 6. runde
Tirsdag den 12. september kl. 15:00: 7. runde
Onsdag den 13. september kl. 15:00: 8. runde
Torsdag den 14. september kl. 13:00: 9. runde 

 

Link til hjemmesiden for turneringen: https://ecuyouth2017.ro/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. runde ved Ungdoms EM i Rumænien

Efter 3 runder har de danske spillere samlet scoret 23½ point, hvilket er så tæt på 50%, som man kan komme. Sven Christensen, der er far til John Christensen i U10, skriver om dagens runde. Alle spillerne var kort forbi Sven i formiddag for at fortælle ham om gårsdagens parti:

 

U08: Aleks Kote (1079) Albanien - Vitus Bondo Medhus (1417) 0-1

Vitus var sort og han valgte at spille fransk. Vitus havde fra start fuld kontrol med kampen og vandt masser af materiale undervejs så slutspillet blev en leg, hvor modstanderen gav op et træk før der var mat.


U08: Fiodar Ziuzin (1021) Litauen - Andreas Cort Maleeva Hansen (1298) 0-1 

Andreas var sort. Modstanderen forsøgte at spille spansk, men Andreas overtog styringen og pressede modstanderen, der på et tidspunkt taber et tårn. Et fint parti af Andreas. 

 

U10: John Christopher Christensen (1427)- Razvan-Ionut Tiganescu (1293) Rumænien 1-0 

John var hvid og var forberedt på at modstanderen spillede engelsk og svarede igen med omvendt grand prix. Efter at have forladt teorien vandt John en afgørende bonde hvorefter han vandt slutspillet sikkert.


U12: Casper Liu (1911) - Damien Vucenovic (1690) Kroatien 0-1

Caspers kamp er blevet døbt, den gode, den onde og den grusomme. Først stod han til at vinde efter at have spillet urosevac gambit, så blev det til en død remis for til allersidst at blive et fortvivlende nederlag. En kamp Casper gerne vil glemme hurtigst muligt. 


U12: Vojtech Dudek (1951) Tjekkiet - Simon Ehrenreich (1699) 1-0 

Simon var sort og alt gik efter planen indtil slutspillet nærmede sig, hvor han kom til at stå lidt passivt efter et remistilbud. En irriterende springer resulterede i et nederlag.


U12: Jolan Debucke (1481) Belgien - Hannibal Valeur Jaques (1661) 1-0 

Hannibal spillede sort og modstanderen spillede italiensk. Hannibal kendte åbningen rigtig godt og fik en klar fordel. Modstanderen ofrer senere en officer, hvilket ikke burde have været farligt, men da Hannibal vælger at flytte kongen fra dronningfløjen til kongefløjen, bliver det pludseligt meget farligt, og det ender med at Hannibal bliver sat mat med dronning, løber og en bonde. Et unødvendigt nederlag. 


U12: CM Richard Stalmach (1888) Tjekkiet - Rasmus Emil Ryder Tønnesen (1660) 1-0 

Rasmus var sort og modstanderen valgte at spille dronninggambit. Kampen forløb planmæssigt indtil slutningen af midtspillet hvor to fejl blev skæbnesvangre og modstanderen satte et afgørende angreb ind. Rasmus havde håbet på en remis mod den højere ratede modstander, men sådan skulle det ikke gå.


U14: FM Jonas Buhl Bjerre (2348) - Georg Aleksander Peduson (2021) Estland 1-0 

Jonas havde forberedt en variant i Caro Cann med lang rokade og angreb, og modstanderen var fuldstændig uforberedt, så Jonas fik en god stilling. I midtspillet havde Jonas flere lovende muligheder, der i analyserne efter partiet så ud til at vinde, men valgte i stedet en variant der vandt en bonde. I tidsnøden fik modstanderen dog lidt modspil, og han kunne måske have holdt tårnslutspillet med en bonde mindre remis, men så dummede modstanderen sig og gik i et mat net.

U16: Sander Stage-Steffensen (1959) - Aleksandrs Jazdanovs (2237) Letland 0-1 

Efter en velforberedt spansk og nogle gode træk lavede Sander en bommert. To varianter blev mikset sammen og nu stod Sander pludselig lidt passivt. Efter lidt kamp frem og tilbage lavede modstanderen et meget stærkt springeroffer der medførte tab. modstanderen var forrygende god og højtratet så Sander ydede rigtig god modstand undervejs.


U16: Adesh Easwaralingam (1904) - David Bonciu (1765) Rumænien 1-0 

Siciliansk åbning med B5 som var forberedt godt. Modstanderen fik en dårlig hvidfeltet løber. Som tiden gik kom modstanderen mere og mere i tidsnød og Adesh fik lavet en taktisk finte, som gav et vundet tårnsluspil som sikkert blev ført til gevinst. 


U16w: Nienke Van Den Brink (1775) - Nusa Hercog (2034) Slovenien 0-1

Nienke lavede en stor fejl i åbningen, da hun efter få træk tabte en vital bonde på e3. Nienke kom aldrig rigtig tilbage i partiet og modstanderen fik sågar lov til at sætte Nienke kvalt mat med Dg1+ efterfulgt af Sf2 mat.

 

FM Filip Boe Olsen (2279) - Luka Oboladze (2083) Georgien 1-0 

Det var en dronninggambit, hvor modstanderen spillede en ukendt variant. Filip valgte en meget taktisk variant, hvor hvid får en officer for tre bønder. Modstanderen fulgte ikke rigtigt op og stod hurtigt til tab. I tidsnøden satte modstanderen et tårn i slag og gav op.


U16: Augustas Vaskevicius (1995) Litauen - Nicolai Kistrup (2122) 0-1 

Nicolai var sort og modstanderen valgte at spille londonsystemet. Spillet var forholdsvis lige indtil slutspillet, hvor Nikolaj førte med en bonde og havde en stærk løber mod en springer. Modstanderen forsvarede så fortvivlet men måtte til sidst give efter for presset og gav op da alt var håbløst.


U16: Thomas Søndergaard Thybo (2049) - FM Andrey Mustafin (2262) Aserbajdsjan 0-1 

Thomas valgte at spille afbytningsvarianten i spansk. Thomas stod rigtigt godt og snusede efter en sejr, men kom så til at forcere ved at bytte dronninger af og pludseligt var det igen lige spil. Efter en lidt uheldig tårnafbytning stod Thomas pludseligt til tab – øv.


U16w: Ellen Fredericia Nilssen (1977) - WFM Ekaterina Goltseva (2214) Rusland 0-1 

Ellen var hvid og åbningen var katalansk, men da Ellen først lige er begyndt at spille denne åbning kom hun lidt uheldigt ud af den. Som en konsekvens af åbningen stod hun lidt dårligere, og i træk 18 mistede hun en officer på grund af en regnefejl. Ifølge hende selv spillede hun et meget dårligt parti.


U18: FM Ibanez Hector Laiz (2292) Spanien - IM Jesper Sondergaard Thybo (2466) 0-1
Det blev skotsk åbning og varianten, hvor man slår på c6 og spiller e5. Stillingen blev meget kompliceret, hvor hvid havde den bedste struktur, men hvor hvids konge efter modsatte rokader står mest udsat. Jesper fik et taktisk stød ind og efterfølgende blev modstanderen sat mat! Se det spændende parti her: 

 

 

 

 

4 på stribe: FM Jonas Bjerre, Adesh Easwaralingam, Simon Ehrenreich og Rasmus Emil Ryder Tønnesen. Foto: Mads Boe

 

 

 

I dagens runde der starter kl. 15:00 (14:00 dansk tid) er IM Jesper Søndergaard Thybo og FM Jonas Bjerre live fra følgende link på Chess24: HER

 

Danske resultater fra turneringen på Chess-results: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: https://ecuyouth2017.ro/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revanche i 2. runde

Det blev en god dag for de fleste af de danske spillere ved Ungdoms EM, da vi vandt dagens samlede match. FM Tobias Rostgaard, der er med som træner på turen, beretter fra den gode runde: 

 

2. runde bød på noget større succes end den foregående, - 10/16 point blev det til. Særligt de yngste fik revanche fra i går og fik skrabet en masse point sammen.

 

 

Den danske delegation foran hotellet, hvor vi bor. Foto. Michael Ehrenreich


I U8 blev der, på ca. en times tid, gjort rent bord. Andreas Cort Hansen mødte den uratede Giorgos Lioudakis fra Cypern, og fik en accepteret dronningegambit med to tempi mere efter at sorts løber var gået fra c8-lg4-c8 igen. Efter dette fik Andres et stærkt centrum og vandt senere en officer og til sidst partiet i fin stil. Vitus Bondo Medhus mødte en også urated spiller fra Hviderusland, - det blev et kompliceret parti som bølgede frem og tilbage. Vitus stod nok til tab efter åbningen, men fik kæmpet sig tilbage og fandt nogle gode kombinationer, - partiet sluttede med at Vitus’ modstander troede at han kunne give mat i bonden med sit tårn og udbrød ”yes!”, men desværre for ham kunne Vitus lave en afdækker, hvor han satte tårnet imellem og samtidig gav en skak, hvorefter modstanderen tabte sit tårn.


I U10 spillede John Christopher Christensen remis mod Calin Oloeriu på 1192. John stod ellers til gevinst i lang tid med en ren kvalitet mere, men overså en evigskak-finte, som desværre kostede et halvt point.


I U12 mødte Hannibal Valeur Jaques Kristaps Zass fra Letland (1328). Hannibal tabte en bonde i midstspillet, men fik afviklet til et slutspil med tårne og ulig farvede løbere med remischancer. Desværre kan sådan noget være svært at holde i praksis, og til sidst måtte Hannibal ned. Simon Ehrenreich mødte belgieren Jolan Debucke på 1481, - Simon spillede et godt parti og vandt uden de store problemer. Det samme gjaldt for Rasmus Tønnesen spillede mod cyprioten Vassilis Theocharous på 1315. Casper Liu vandt over Visoiu Stefan-Alexandru (1540) fra Rumænien. Hans modstander havde vidst mat i flere omgange, men guderne var med Casper, som i stedet for at gå mat, vandt en officer og senere partiet. 


I U14 vandt Jonas Bjerre med sort i sikker stil over Dobrin Ionut-Alexandru på 1835 fra Rumænien. Det blev f3 nimzoindisk, hvilket Jonas kom godt ud af, og da modstanderen overpressede på kongefløjen, slog Jonas kontra og vandt uden problemer. Sander Stage-Steffensen fik sin åbningsforberedelse ind mod russeren Kirill Zhuk på 1808, og fik en lille men sikker fordel ud af åbningen. I Midtspillet forsøgte Sander sig med et kongeangreb, som modstanderen nok kunne have forsvaret sig bedre i mod, - i hvert fald stod Sander hurtigt til gevinst. Det blev dog mere spændende end det behøvedes, men trods en overseelse, som kostede en kvalitet blev sejren hevet hjem alligevel. Adesh Aeswaralingam mødte en stærk spiller fra Israel, Or Globus på 2271. Det blev en klassik kongeindisk stilling, hvor Adesh med sort skulle forsøge at komme først med sit angreb på kongefløjen. Dog virkede det som om, at noget gik galt i åbningen for Adesh, da hans modstander hurtigt fik et stærkt initiativ på dronningefløjen inden sorts kongeangreb kom i gang. Adesh mistede en bonde, og da alle de tunge brikker blev byttet var slutspillet tabt. Nienke Van Den Brink mødte med sort Petra Randic (1619) fra Kroatien. Det blev en fransk, hvor sort slår på e4 i træk tre, og herfra udspillede Nienke sin modstander. Hvid svækkede sin konge med f4, hvilket sort udnyttede fint ved at skabe et initiativ mod kongen, som senere afgjorde partiet til sorts fordel. Se partiet her:

 

 

 

I U16 skulle Filip Boe Olsen med sort op mod en af gruppens favoritter, andet seedede IM Lucas Van Foreest (2485) fra Holland. Det blev slavisk, og Filip kom fint ud af åbningen, og kunne måske have fået en lille fordel efter 10. Sd3 med Lxd3 efterfulgt af e5. Det så lang tid lige ud, men Filips konge blev lidt åben, hvilket gjorde at hvid fik overtaget. Dog kom Filip tilbage lige før træk 40, da hans modstander blev for grådig og tog en bonde, for desværre at smide det væk igen i træk 40, hvorefter han manglede et par bønder og tabte. Thomas Søndergaard Thybo skulle med hvid mod Russeren Oleg Bykov på 2336 forsøge at følge op på det stærke parti fra første runde. Thomas spillede en lang teorivariant i fransk, hvor hvid vinder en kvalitet mod, at sort får en bonde og aktivitet. Det så over analysebrættet umiddelbart ud som om, at Thomas stod godt i lang tid, men desværre overså han en lille finte som tabte partiet for hvid. Ellen Fredericia Nilssen mødte uratede Iliana Thoma fra Cypern, og åbningen blev afbytningsvarianten i fransk, hvor Ellen havde de sorte. For at skabe noget ubalance i stillingen rokerede sort, måske ikke helt efter bogen, langt. Det viste sig dog at give pote, og Ellen vandt hurtigt to officerer, efter at modstanderen havde overset noget taktisk. Nicolai Kistrup spillede med de hvide remis mod Cordeiro Joao Carlos Santos (1698) fra Portugal.


I U18 lignede det at Jesper Søndergaard Thybo skulle cruise sig til en sejr mod FM Evgenios Ioannidis på 2321. I en god stilling valgte Jesper at tage en kvalitet, hvilket paradoksalt nok lukkede modstanderen ind i kampen igen. I en stilling, hvor det var svært at komme videre trods kvaliteten overpressede hvid, og stod lige pludseligt til tab, hvilket desværre også blev resultatet. 

 

 

Link til hjemmesiden for turneringen: https://ecuyouth2017.ro/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 

ccc2018

 

Afsluttede begivenheder

 dm logo_2017_skak_dk

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

 Aarhus Festuge 2017

 politiken cup

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media