Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Kort nyt uge 45

I Ribe Skakklub har der været arrangeret foredrag og simultan med den syvdobbelte danmarksmester GM Sune Berg Hansen. 25 spillere var tilmeldt arrangementet, og Sune måtte afgive 2 remiser til Knud Jespersen og Eivind Palm. Link til hjemmesiden for Ribe Skaklub, hvor der står mere om arrangementet: HER

 

 

GM Sune Berg Hansen vandt en samlet sejr på 24-1 i Ribe Skakklub. Foto: Jan Rosenberg

 

Fredericia Skakforening afholdte sin årlige hurtigskakturnering i lørdags. Turneringen havde deltagelse af 54 deltagere der var inddelt i 5 grupper og spillede 7 runder - skoleskakgruppen dog 11 runder. Gruppevinderne blev:

Mester: Mubariz Murtuzov, Alssund, 6½ point

1. klasse + 2. klasse: Jan Rosenberg, Springeren Kolding, 5 point

3. klasse: Simon Ehrenreich, SK1968, 5 point

4. klasse: Vitus Bondo Medhus, Evans, 6 point

Skoleskakgruppen: Janosh Easwaralingam, 10 point

 

Link til hjemmesiden for Fredericia Skakforening: HER

 

 

I den tyske holdturnering var der fuldt program i weekenden. Her en kort opdatering på de danske spillere:

 

I Bundesligaen var GM Peter Heine Nielsen med på OSG Baden Baden, der i weekenden vandt to pligtsejre mod MSA Zugzwang og F.C Bayern München. Peter scorede selv 1½ point, hvilket var lidt under forventet score. OSG Baden Baden topper sammen med Solingen Bundesligaen med 8 matchpoint efter de fire første runder.

 

I 2. Bundesliga vandt SG Turm Kiel sin tredje sejr på stribe. Der var danske sejre til GM Allan Stig Rasmussen og GM Carsten Høi, mens IM Thorbjørn Bromann og IM Klaus Berg spillede remis. 

 

I Oberliga Nord Nord var IM Steffen Pedersen med på holdet der vandt en kneben sejr på 4½-3½ mod Eppendorf. Steffen spillede sin tredje remis i træk for holdet. I samme række tabte Bargteheide med IM Jens Ove Fries Nielsen og Bjarne Light på holdet med 6-2 til Marmsdorf. Begge danskere spillede remis.

 

Link til resultater fra den tyske holdturnering: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amager Open 2017

Fra Sven Løntoft fra den arrangerende skakklub Amager Skakforening har skak.dk modtaget et indlæg. Turneringen blev afviklet efter "svensk model" med hurtigskak om fredagen og klassisk skak i weekenden. I alt deltog 50 spillere i turneringen: 

 

Amager Skakforening var i weekenden den 10. november til 12. november vært ved en stærkt besat turnering, spillet efter konceptet fem hurtigpartier med 20 min + 10 sek/træk og tre partier med lang betænkningstid (110 min + 10 sek/træk).


Det var de udenlandske spillere, som løb med de fleste præmier, efter at flere danske stormestre måtte melde afbud p.g.a. sammenfald med holdkampe i Tyskland.


Førstepladsen blev delt mellem FM Peng Li Min, Ukraine (2271) og IM Krishna C R G, Indien (2380) med 6,5 point, mens GM Kantans Toms fra Letland (2524) overraskende måtte dele 3. præmien med IM Chakravarthi Reddy M, Indien (2353) og bedste dansker WFM Marie Frank-Nielsen (1984), som er medlem af Amager Skakforening – alle med 5,5 points.

 

Spillestedet var Idræts- og Kulturhallen Prismen på Amager. Foto: Sven Løntoft

 

I en gruppe med spillere under 1600 i elo-rating deltog mange talentfulde juniorspillere, og her blev vinderen: Cobzaru Adrian-Andrei, Rumænien med 6,5 point foran William Østergaard-Nielsen med 6 points og Amager-junioren Karl Emil Nielsen-Refs med 5,5 point.
Amager Skakforening har planer om at Amager Open efter dette koncept skal være en tilbagevendende begivenhed en weekend i november.

 

Link til resultater for turneringen: HER

 

Link til hjemmesiden for Amager Skakforening: http://amsf.dk/

 

Amager Skakforening på Facebook: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skaktur til Bad Zwischenahn 2018

I forbindelse med ungdomselitearbejdet arrangerer jeg i lighed med 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017 en skaktur til den store open i Bad Zwischenahn i Tyskland. En turnering der spilles over 7 runder og med omkring 350 deltagere. I 2018-udgaven spilles turneringen fra den 25. januar til den 28. januar.

 

Vi plejer at deltage med en delegation på mellem 20 og 40 personer! Der er tre forskellige grupper: Over 1900, 1500-1900 og under 1500 i rating. Så uanset spillestyrke er der mulighed for jævnbyrdige partier. 

 

 

I 2016 udgaven var der is på Zwischenahner Mehr. Foto: Mads Boe

 

Her er lidt links fra skak.dk om turneringen de tidligere år:

2013
2014

2015

2016
2017

I lighed med tidligere år bor vi på det danskejede Hotel Kopenhagen, som er ca. 700 meters spadseretur fra spillestedet gennem byens park. Jeg har endnu ikke forhandlet priser med hotelbestyreren Frau Jahn (dansk dame omkring de 75 år, men som har boet i Tyskland i mange år), men mon ikke vi ender med de samme priser som sidste år:

Værelse for 2 Personer 76.00 € pr. dag (285 kr. pr. person med morgenmad)
Værelse for 3 Personer 102.00 € pr. dag (255 kr. pr. person med morgenmad)
Værelse for 4 Personer 124.00 € pr. dag (217 kr. pr. person med morgenmad)


Hvis vi bliver det samme antal som sidste år, bliver det nødvendigt også at booke på nabohotellet Hotel Chalet (afstand 25 meter).

 

Som noget nyt i 2018-udgaven tilbydes der bus til turneringen. Tilbud om bus udbydes i samarbejde med Chess House i Aarhus. Der vil være afgang fra Aarhus og opsamling på rastepladser sydover (efter behov). Bussen kører forbi Fredericia Banegård for at samle skakspillere op fra Sjælland. Pris for busturen tur/retur vil være 375 kr. per. person. Nærmere info om afgangstider m.m. følger når jeg har tilmeldingerne i hus.

 

Har du ønske om at komme med til en spændende international turnering, og samtidigt få en social hyggelig tur, så skal du gøre følgende:

  • Tilmeld dig turneringen på hjemmesiden http://www.chessorg.de/nwcup.php
  • Hvis du ønsker at benytte tilbuddet om fællestur - så tilmeld dig busturen på Chess Houses hjemmeside www.chesshouse.com (link aktivt fra den 15. november) 
  • Tilmeld dig overnatning på Hotel Kopenhagen / Hotel Chalet ved at sende en mail til undertegnede

Skriv meget gerne til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , hvis du har spørgsmål til turen og arrangementet.

 

Det er vigtigt for mig at slå fast, at skakturen er åben for alle - ikke kun ungdomsspillerne. Men selvfølgelig håber jeg på at rigtig mange ungdomsspillere i lighed med tidligere år har lyst til at deltage.

 

Seneste tidspunkt for tilmelding er mandag den 11. december.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedsponsoraftale for "Xtracon Chess Open" forlænget til 2021

Den presseansvarlige ved Xtracon Chess Open, Tom Skovgaard, bringer her en god nyhed for de mange glade skakspillere der hvert år drager til Konventum i Helsingør i sommerferien: 

 

I denne uge blev hovedsponsoraftalen for Danmarks største skakturnering, Xtracon Chess Open, forlænget med yderligere 3 år, således at aftalen løber til og med 2021!


Den succesrige Xtracon Chess Open spilles hvert år på Konventum i Helsingør i slutningen af i juli måned, og i år blev deltagerrekorden endnu en gang slået med 431 deltagere fra 32 nationer.

Torsdag 9. november underskrev Sigfred Haubro, formand for Københavns Skak Union, og ejeren af Xtracon, Henrik Mølvig, den nye sponsoraftale, som forlænger det tidligere aftalte sponsorat med årene 2019-2021.

 

 

Sigfred Haubro (tv.) og Henrik Mølvig ved aftalens indgåelse. Foto: www.xtraconchessopen.dk

IT-firmaet Xtracon A/S er et dansk firma, der leverer professionelle løsninger inden for IT-hosting og IT-drift. Ejeren af Xtracon, Henrik Mølvig, er selv en ivrig og stærk skakspiller, som også selv ofte har deltaget i turneringen.

Også aftalen med spillestedet Konventum i Helsingør er forlænget, så den nu omfatter til og med 2020.

Tilmeldingen til Xtracon Chess Open 2018 der spilles fra lørdag d. 21. juli til søndag d. 29. juli 2018 på Konventum i Helsingør er allerede åben, så man kan tilmelde sig via hjemmesiden, som findes her: www.xtraconchessopen.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afrunding på EM

Det er et par dage siden, at EM for Hold på Kreta blev afsluttet. Deltagerne er nu tilbage i Danmark, og dagligdagen er ved at indfinde sig. Spillende holdkaptajn GM Allan Stig Rasmussen skriver til skak.dk:

 

EM er slut. Aserbajdsjan vandt rimelig sikkert og fortjent foran Rusland, trods ligestilling på matchpoint, efter at have vundet det indbyrdes opgør. Vi klarede os en smule under forventet, men leverede et hæderligt resultat med 6 MP, og sluttede tæt på vores seedning, så vi er rimeligt tilfredse.


... nej vel? Det var noget pis. Undskyld mit græske.


Vi må indrømme, at det rent skaklige var en skuffelse. Vi fik ikke ram på noget højereratet hold, endsige uafgjort. Enkeltvis fik vi nogle gode sejre over højereratede, faktisk 4 af slagsen! Desværre ramte de meget spredt, og så blev det jævnligt til "hæderlige nederlag" (føj for et udtryk!) på 1½-2½. Så resultatet er ikke succeshistorien med dette landshold. Men det var vel heller ikke formålet, med tanke på den type hold man sendte afsted i år?!

 

 

allan stig_nov_2017

Holdkaptajn GM Allan Stig Rasmussen. Foto Poul Jacobsen


Det positive var til gengæld, at der, mere end jeg nogensinde før har oplevet i denne sammenhæng, var tale om et hold - der hang utroligt meget ud sammen (særligt de fire helt unge), hjalp hinanden så meget som muligt med forberedelser etc., og havde det sjovt sammen!


Det positive var også, at ingen faldt igennem, og dermed fik tre af spillerne også en ganske fin debut; absolut ikke noget man kan tage for givet, særligt ikke til EM, for der er aldrig rigtigt lette kampe. Der var masser af læring, både før og under stævnet, og der blev tanket masser af erfaring!


Endelig var det positivt, at der ikke blev fedtspillet, og indimellem resulterede det i fremragende individuelle præstationer, som oplagt viste, at der er potentiale til meget mere!


Slutteligt skal man have med i betragtningen, at der var tale om en lavbudgettur (ca. halv pris ift. 2015, siger min overslagsregning), fx illustreret af løsningen med en spillende holdkaptajn, den 16 timer lange hjemrejse, og at selvom vi havde supersekundanten Nils Grandelius til hjælp, var det jo langt fra på fuld tid.


Hvad skal der så til for, at vi kan klare os markant bedre skakligt? Personligt tænker jeg, at en del af svaret må være noget i retning af ”masser af arbejde igennem mange år”. Der er ihf. ikke nogen let genvej i ”større seriøsitet”, for den var i top hele vejen rundt. Jeg står således gladeligt inde for, at vi absolut gjorde alt vi kunne, med de evner vi besidder, og de vilkår vi var givet.


Er det så en tilfredsstillende bundlinje for en landsholdsdeltagelse? Det må være op til ledelsen, og ikke mindst unionens medlemmer, at beslutte.


Allan Stig Rasmussen

Link til hjemmesiden for turneringen: www.euroteams2017.com/en/

Link til skaklandsholdet på Facebook: HER

 

em bjlke

Kommende begivenheder

 

ccc2018

 

Afsluttede begivenheder

 dm logo_2017_skak_dk

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

 Aarhus Festuge 2017

 politiken cup

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media