Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Kampen om Odensemesterskabet er helt åben

 

 

Kristoffer Dyrgaard skriver til skak.dk om en lørdag med masser af spændende skak i turneringen og lynmesterskab om aftenen: 

 

Lørdag formiddag tog de 108 deltagere hul på et helt dagsprogram, hvor spørgsmålet var om fredagens kampgejst kunne fortsætte. Den største interesse meldte sig naturligvis omkring mesterskabsgruppen, som både i antal afgjorte partier og spilletiden gav fuld valuta for ”pengene” til publikum på både spillestedet og på LIVE-transmissionen.

 

IM-gruppen skuffede ikke deres publikum, da middagsrunden igen bød på interessante partier. Det blev til en enkelt afgørelse i denne runde, da Jonas Bjerre efter rundens længste parti (5,5 time!) vandt over Mads Hansen i et fint spillet slutspil.

 

 

FM Jonas Bjerre slår med sort IM Mads Hansen. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Eftermiddagsrunden i IM-gruppen bød igen på underholdning til skakpublikummet, hvor det via sejre over Igor og Jonas lykkedes hhv. Jesper og Bjørn at sikre spændingen inden søndagens afsluttende runder.

 

Status i mesterskabsgruppen er den, at alle har vundet et parti. Rasmus Skytte fører med 2 point tæt forfulgt af Jesper, Igor, Bjørn og Mads. Alt er dermed åbent i spørgsmålet om mesterskabets placering. 

 

 

Det er endnu helt åbent hvem der tager vandrepokalen som Odensemester 2017. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

I IM-gruppe 2 har Tobias Rostgaard og Jens Ove med en publikumsvenlig spillestil sikret sig en solid føring. Her bemærkes bl.a. Tobias' gevinstparti mod Filip Boe, hvor der i fin Tal-stil blev ofret materiale for afgørende angreb mod kongen, der var fanget i centrum.

 

I de andre grupper er der enkelte som har klaret sig endda endnu bedre end Tobias’ score: Steen Brustrup (Mester 4), Bjarke Vangsgaard (Mester 6), Markus Maagaard (Basis 6) og Jacob Klindt (Basis 8) har alle stadig maksimum i deres respektive grupper. Historikken i Odensemesterskabet viser dog, at søndagen kan vende op og ned på stillingerne og podieplaceringerne. Det bliver derfor spændende at se hvem, der har flest kræfter i behold, når vi igen mødes ved brætterne søndag formiddag.

 

Foruden det skakmæssige bød lørdagen også på en masse hygge og social samvær skakdeltagerne imellem. Her blev analyse- og kantinelokalet taget flittigt i brug; her fandt deltagerne både tid til partianalyse, babyskak, kæmpeskak og afslapning i de bløde sofaer kombineret med fodboldkampen Liverpool-United. 

 

Kantinen dannede desuden lørdag aften rammerne for Odensemesterskabet i lynskak. Her gentog Janus Christensen bedriften fra sidste år og vandt med maksimum efter 9 runder. Dermed har Janus et statik på 18 af 18 mulige, når omtalen falder på lynskak på Nonnebakken i Odense! Link til tabellen: HER

 

Janus Christensen med sort vandt for anden år i træk Odensemesterskabet i lyn. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Vi ser frem til endnu en hyggelig skakdag i det fynske, når vi i morgen byder indenfor til de afgørende runder!

 

Link til live: HER

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til FREM Skakklubs hjemmeside: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velbesøgt Odensemesterskab i nye rammer

FM Kristoffer Dyrgaard fra FREM Skakklub skriver dagligt til skak.dk om Odensemesterskabet der endte med at samle 110 deltagere:

 

Fredag d. 13. Oktober kl. 19 kunne der bydes velkommen til et rekordsstort Odensemesterskab.

 

Siden august har turneringen været fuldt booket og arrangørerne i Frem Skakklub vil i den forbindelse gerne takke for den store interesse, der fortsat er at finde for turneringen. Enkelte sene afbud skal derfor ikke have lov at påvirke hvad, der forhåbentligt igen bliver en hyggelig skakweekend i Odense midtby.

 

Turneringen bliver traditionen tro afholdt på Giersings Realskole i Odense midtby, men da skolen har udvidet siden sidste år kan samtlige deltagere finde plads i samme sal; en ramme om skakken, hvor landsholdsspillerne og basisspillere finder fælles fodslag – nemlig at spille skak!

 

 

Første runde er lige startet. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Mediebesøg

 

At turneringen i år kan bryste sig af deltagelse fra to nykårede Europamestre var ikke gået pressens næse forbi. Derfor fik de mange deltagere ved velkomsten selskab af journalister fra både lokalavisen og TV2/Fyn. Sidstnævnte interviewede bl.a. Jonas Bjerre og sendte senere live fra spillestedet; vi håber, at alle deltagere kunne se igennem fingre med det forstyrende element, som gjorde det muligt at få skakken i mediebilledet. Indslaget kan ses nedenfor:

 

VIDEOKLIP FRA TV2/FYN

 

Fredelig fredag eller viljen til sejr?

 

Med mediebesøg veloverstået kunne fokusen rettes mod skakken. Hvorvidt de nye rammer ville pirre kampgejsten eller øge motivationen for at starte turneringen fredeligt måtte vise sig.

 

Arrangørteamet bemærkede tidligt en relativt stor interesse for sidstnævnte set ud fra de tidligere resultater, der tikkede ind på stævnekontoret. Denne observation blev dog senere gjort til skamme, da spillesalen op mod første tidskontrol begyndte at dæmre af nerver pga. tidsnød m.m.

 

Kampgejsten blev også bemærket på LIVE-siden, hvor 12 partier kan følges under hver runde – inkl. afstemning for de sidste 3 partier via afstemning på Frem Skakklubs hjemmeside. Allan Stig noterede sig, at ”landsholdsspillerne gik i kødet på hinanden” og endda med en efterfølgende landsholdssamling mandag-tirsdag i forlængelse af turneringen.

 

Ligesom Mester 4, Mester 7, Basis 1 og Basis 6 viste mesterskabsgruppen (IM gruppe 1), hvordan man kæmpede for sagen. Tre afgørelser ud af tre mulige lover fantastisk godt for de følgende dages kamp om titlen som Odensemester 2017.

 

De to Europamestre fik ikke den bedste start på turneringen, da Jesper Thybo og Jonas Bjerre endte med at tabe til hhv. Mads Hansen og Igor Teplyi. Det skal dog stadig blive spændende at følge resultaterne de næste dage.

 

Link til live: HER (Mester 6 er rundens livegruppe udover IM-grupperne)

 

Link til resultater for turneringen: HER

 

Link til FREM Skakklubs hjemmeside: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skak-quiz tilbydes

IM Silas Esben Lund har lavet en ganske underholdende og lærerig skak-quiz på dansk, som han gerne vil tilbyde danske skakklubber - og som han håber og tror, at mange vil være interesseret i.

 

Quizzen varer ca. 2½ time og er ideel til en sjov skakaften, fx ved sæsonafslutning eller juleafslutning. De 5 opgavetyper udfordrer både den skaklige og historiske viden, og der vil desuden være et par opgavetyper, som de fleste nok ikke kender. Skak-quizzen er lige til at printe ud og gå i gang med, og fungerer godt med konkurrerende hold på 2-4 personer, gerne fordelt nogenlunde på alder og rating. Esben fortæller at den foreløbige feedback har været rigtig fin, og således garanterer han god underholdning! Indhold: Overblik og introduktion til quizzen, triple loyd, VM-historie, navne på matter, studier og maximizers. Alt inkl. løsninger, og naturligvis på dansk.

 

 

IM Silas Esben Lund. Foto: Privatfoto

 

Varighed: ca. 2½ time

Pris: 347 DKK

Kontakt: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller via www.silasesbenlund.com/contact-me

112 deltagere i Odense

Odensemesterskabet er en af årets store weekendturneringer i Danmark. I deltagerantal kun overgået af turneringerne Horsens Lang Weekend i juli måned og Sondex Cup i Kolding i marts/april måned. I årets udgave stiller 112 deltagere til start på Giersings Realskole, Nonnebakken 9, 5000 Odense C.

 

Spillesalen - her fra turneringen i 2013. Foto: Fra FREM Skakklubs hjemmeside

 

Den forsvarende mester fra sidste år, europamesteren Jesper Søndergaard Thybo fra Jetsmark er ratingfavorit i en spændende øverste gruppe der også har deltagelse af den anden europamester, nemlig Jonas Bjerre fra Skanderborg. Den øverste gruppe med et ratinggennemsnit på 2415 ser i lodtrækningsorden således ud:

 

1. IM Jesper Søndergaard Thybo, Jetsmark (2477)

2. IM Rasmus Skytte, Aarhus/Skolerne (2384)

3. IM Igor Teplyi, Nordre (2418)

4. FM Jonas Buhl Bjerre, Skanderborg (2379)

5. IM Bjørn Møller Ochsner, Skanderborg (2460)

6. IM Mads Hansen, Skanderborg, (2374) 

 

Program for turneringen:

Fredag den 13. oktober kl 19:00: 1. runde

Lørdag den 14. oktober kl. 10:00: 2. runde

Lørdag den 14. oktober kl. 16:00: 3. runde

Søndag den 15. oktober kl. 10:00: 4. runde

Søndag den 15. oktober kl. 16:00: 5. runde  

 

Der vises 12 partier LIVE fra Odensemesterskabet hver runde.  Som de foregående år er det muligt at stemme på en gruppe - udover IM-grupperne og Mester 1 - som man gerne vil se LIVE. Deltag i afstemningen på FREM Skakklubs hjemmeside, hvor der også er yderligere information om turneringen. 

 

Lørdag aften kl. 21:15 spilles Odensemesterskabet i Lynskak. Tilmelding senest lørdag kl. 21:00 enten HER eller på mail:  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Tidligere vindere af turneringen: 

2016: Jesper Søndergaard Thybo

2015: Mikkel Antonsen
2014: Jonathan Carlstedt
2013: Jens Ove Fries Nielsen 
2012: Igor Teplyi 
2011: Kristoffer Dyrgaard
2010: Toms Kantans
2009: Igor Teplyi 
2008: Igor Teplyi
2007: Rasmus Skytte 
2006: Steffen Pedersen
2005: Morten Topholm
2004: Mads Bilde Svendsen
2003: Kim Skaanning
2002: John Rendboe
2001: John Rendboe
2000: Carsten Bank Friis
1999: Carsten Bank Friis
1998: Kim Skaanning
1997: Kent Poulsen
1996: Carsten Bank Friis
1995: Lars Munk Jensen
1994: Ulrik Rath
1993: Morten Topholm
1992: Carsten Bank Friis
1991: Carsten Buch
1990: Esben Hove
1989: Carsten Hansen
1988: Carsten Bank Friis
1987: Carsten Bank Friis
1986: Carsten Bank Friis
1985: Esben Hove
1984: Henning Nielsen
1983: Steen Brydegaard
1982: Henning Nielsen
1981: Henning Nielsen
1980: Henning Nielsen
1979: Ove Eriksen 
1978: Henning Nielsen, Odense
1977: Ulrik Rath
1976: Ulrik Rath
1975: Henrik Andersen
1974: Jens Otto Pedersen
1973: Anders Vognsen 
1972: Ulrik Rath
1971: Viggo Bové Quist
1970: Ulrik Rath
1969: Jens Otto Pedersen
1968: Jens Otto Pedersen 
1966: Jens Otto Pedersen
1965: Ib Nielsen
1964: Axel Nielsen
1963: Eigil Meedom
1962: Axel Nielsen
1961: Axel Nielsen
1960: Jørgen Kristensen 
1959: Axel Nielsen
1958: Axel Nielsen
1955: Axel Nielsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nyt uge 40

Senior KM spilles fra den 7. til 14. oktober i K41s lokaler på Mellemtoftevej 11 lige ved Valby Station. Efter de første to runder har Ib Skovgaard, BMS, FM Jørgen Hvenekilde, Nørrebro og Johnny W. Andersen, Damhus lagt sig i spidsen med maksimumpoint blandt de 22 deltagere. Der skal findes en københavnsmester både i 50+ og 65+ klassen.

 

hvenekilde 2014

FM Jørgen Hvenekilde – med i topstriden i KM. Foto Thomas Vestergård


Arrangørerne viser 8 partier live så man tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kan følge med fra kl. 12.00. Sidste runde lørdag den 14. oktober starter kl. 13.00.

Live: liveskak.dk/2017/seniorKM/
Resultater ses HER

 

Fin start for Nordkalotten i Europa Cuppen i Antalya i Tyrkiet. 6 – 0 vandt holdet fra Græsted i første runde over det lokale hold Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü. Nordkalotten var da også favorit på alle brætter. I anden runde var der lagt op til en meget lige kamp mod LSK 'MAKABI' fra Litauen. Det så da også længe ud til at kampen ville ende 3 – 3, men da tiden begyndte at trykke, måtte Peter Jakobsen nøjes med remis i et fordelagtigt slutspil, og Nordkalotten måtte se sig besejret med 3½-2½.


Kaare Hove Kristensen er Nordkalottens topscorer med 2 af 2. Europa Cuppen er en af de få turneringer, hvor man kan score en IM-norm over 7 partier. Desværre kan Kaare Hove Kristensen ikke nøjes med sådan en norm for at opfylde kravet om 3 normer til IM-titlen, selvom han har to normer i banken hos FIDE. Samlet skal de tre normer være på mindst 27 partier.

 

kaare hove_k

FM Kaare Hove Kristensen – har scoret 2 af 2 indtil videre. Foto: Thomas Vestergård.


Lodtrækningen til 3. runde, der spilles tirsdag kl. 14.00 dansk tid, viser at Riga Technical University er næste modstander for Nordkalotten. Riga er favorit, men ikke mere, end at det danske hold kan overraske.

 

Martin Noer skriver om Europa Cuppen på 8. HKs hjemmeside: www.8-hk.dk/2017/

Europa Cuppens hjemmeside: euroclubcup2017.tsf.org.tr/

 

Erik Bremer fra Dansk Blindeskak skriver på Facebook:

Guldregn over Danmark - Det Danske Hold gjorde det fantastisk i Oslo!!!
Det er ikke særligt tit at Danmark vinder nordiske mesterskaber i skak for blinde og svagtseende, men i weekenden formåede det danske hold at vinde guld med 13 points af 18 mulige. Norge vandt sølv med 8½ points, Sverige fik bronze med 8 og Finland sluttede på 6 points.

Det danske mesterhold gjorde Danmarks Blindeskak ære ved at vinde suverænt turneringen. Holdet spillede koncentreret hele turneringen igennem og spillerne gik fra den ene sejr til den anden, og var altså ubesejrede, da de nåede finalerunden lørdag eftermiddag mod Norge. Nordmændene blev besejret med cifrene 4½ - 1½.

Stort til lykke til holdet:
Ernst Bindzus, Evans,
Henning Nielsen, Sydøstfyn,
Dan Christensen, Sorø,
Erik Bremer, Blindes Skakklub,
Allan Larsen, Blindes Skakklub,
René Ruby, Blindes Skakklub
GODT GÅET!

---

Link til den norske turneringsservice med enkeltresultater.

 

ernst bindzus
Ernst Bindzus fra Evans i Vejle. Danmarks førstebræt og topscorer med 3 af 3. Foto: Thomas Vestergård

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 

ccc2018

 

Afsluttede begivenheder

 dm logo_2017_skak_dk

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

 Aarhus Festuge 2017

 politiken cup

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media