Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

44. skaklejr på Hjerl Hede

Siden 1973 har der hvert år i efterårsferien været afholdt Sahl Skaklejr på Hjerl Hede. Lejren er gennem alle årene blevet arrangeret af Aarhus Skoleskak, og de første mange år var det Dansk Skoleskaks "grand old man" Svend Svendsen der var initiativtager og lejrchef. 

 

Fællesfoto foran lejrskolen i Sahl. Foto: Freja Vangsgaard

 

I årets udgave, der er den 44. af slagsen, skriver en af lederne WFM Freja Vangsgaard om årets lejr: 

 

Netop nu afholdes den traditionsrige Sahl skaklejr, der afholdes på feriekolonien Sahl, som er kendt for sine hyggelige rammer. De 49 deltagere er i fuld gang med en lærerig og hyggelig uge, hvor der både er masser af skak såvel som sport på skemaet. Lejren er for børn i alderen 8-18 år, og alle er velkomne uanset, hvilken styrke de har. Der er undervisning til nybegynder såvel som til eliten. Igennem de 44 år lejren har eksisteret, har mange af Danmarks topspillere brugt deres efterårsferie på Sahl såsom Bjørn Ochsner, Jacob Vang Glud og Jonas Bjerre.

 

En typisk dag på Sahl starter klokken halv otte med vækning, så eleverne kan være klar til undervisning klokken ni. Efter en times koncentreret undervisning står den på et par runder i lejreturnering, derefter er der en lille frokostpause inden den igen står på skakundervisning og lejrturnering. Når alt dette er overstået skal eleverne ud og dyrke sport i De Olympiske Sahllege, hvor eleverne dyster i fodbold, rundbold, bordtennis og kondiskak. Om aftenen er der forskellige aktiviteter hver aftenen herunder holdlyn, lynturnering, kykskak og simultan.

 

Lejren startede mandag og slutter på fredag. 

 

Kort nyt uge 41

Poul Erik Nørgaard Olesen fra Nørresundby og Frank Gjerning Petersen fra Kjellerup har deltaget i den årlige åbne turnering Calvia på Mallorca. Poul Erik endte på 5/9, og Frank fik 4½/9. Begge resultater var lige omkring den forventede score. Link til hjemmesiden for urneringen: http://www.calviafestival.com - og resultater for de danske spillere: HER

 

Arrangøren Paul Tuijp søger med kort varsel en International Mester til "Haarlemse Masters", der er en lukket IM-gruppe, der starter næste lørdag den 21. oktober og spilles frem til søndag den 29. oktober i Haarlemse knap 20 km. fra Amsterdam. Link til turneringen: HER. Kontakt Mads Boe for yderligere oplysninger om turneringen og betingelser.  

 

GM William Lombardy 1937 - 2017:

Fredag den 13. oktober døde GM William Lombardy 79 år gammel. Han var en af de førende amerikanske spillere i 50erne og 60erne, og blev i 1957 Juniorverdensmester med den perfekte score 11-0.  Mest kendt blev han dog for at træne med den 11. verdensmester Bobby Fischer, og han var med på Island i 1972 til den berømte match i Reykjavik mellem Fischer og Spasskij.  Relativt tidligt indstillede han sin egen aktive karriere for at hellige sig hvervet som katolsk præst.

 

Lars Grahns blog "inte bara schack" kan man læse den svenske skakspiller Pia Franssons meget personlige og fine artikel om Lombardy, som hun mødte på "Mechanics Institute Chess Club" i San Francisco for mindre end en måned siden. Læs også mere om GM Lombardy på Wikipedia.

 

  

Pia Fransson i selskab med GM William Lombardy i september måned 2017: Foto: Privatfoto Pia Fransson

 

Som vi skrev om i "Kort Nyt uge 40" vandt Danmark det nordiske mesterskaber i skak for blinde og svagtseende i Oslo, der blev afholdt den 6. - 8. oktober. Erik Bremer har forfattet en fin artikel om Mesterskaberne, der bliver spillet hvert andet år og startede tilbage i 1969. Danmark har kun vundet NM 3 gange, mens Sverige og Finland har vundet ni gange hver. Hent Erik Bremers artikel i pdf-format her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IM Rasmus Skytte vandt Odensemesterskabet

Kristoffer Dyrgaard har skrevet en afsluttende rapport til skak.dk om Odensemesterskabet 2017, der blev vundet af IM Rasmus Skytte fra Aarhus/Skolerne med 3 point og bedre korrektion end IM Igor Teplyi fra Nordre og IM Bjørn Møller Ochsner fra Skanderborg.

 

Søndagen bød på de sidste og afgørende partier i Odense. 


Rasmus Skytte gik ind til dagen med et halvt points forspring. Rasmus valgte derfor at tage en forholdsvis fredelig remisløsning med Igor Teplyi i formiddagsrunden. Dette gav mulighed for at spare kræfterne til sidste-runde-partiet, mens det jagtende felt må give alt for at komme på omgangshøjde med Rasmus.


Bjørn og Jesper fik begge lovende stillinger mod hhv. Mads og Jonas. Dermed måtte Rasmus vente længe på resultaterne af disse partier. Som nævnt i de tidligere beretninger har IM gruppe 1 vist god vilje til at spille partierne ud, hvilket også blev tilfældet i dag: Mens Rasmus’ parti var et af de første afgjorte partier, blev Mads-Bjørn og Jesper-Jonas de sidste i spillesalen! Jesper havde hele vejen en stabil fordel, men det afsluttende tårnslutspil endte til sidste remis. Mere omskifteligt var partiet mellem Mads og Bjørn, hvor Bjørns tidlige fordel skiftede ejermand og undervejs troede det tilstedeværende publikum, at Mads havde chancer for at hente Rasmus Skytte. Men det endte til sidst remis i et dronningeslutspil.


De resterende LIVE-partier søndag formiddag gav dog ikke internetpublikummet meget håb om at holde de søvndrukne øjne åbne. Der var hurtige fredsløsninger i IM gruppe 2 og Mester 1. Dette bevirkede, at Tobias Rostgaard og Jens Ove fastholdt føringen i IM gruppe 2.
Det bemærkedes desuden, at det lykkedes Steen Brustrup (Mester 4), Markus Maagaard (Basis 6; oversidder) og Jacob Kindt (Basis 8) at fastholde deres maksimumscore!
Efter frokostpausen tog deltagerne hul på de afgørende placeringskampe.


I mesterskabskampen valgte Rasmus Skytte – med formiddagens status quo in mente – fornuftigt at sikre mindst en del førsteplads ved en hurtig remis mod Jonas Bjerre. Dermed var det atter op til forfølgerne at kæmpe om at komme på ligestilling; selvom Rasmus i de fleste scenarier ville have bedst Sonnenborg-Berger-korrektion.


Modsat formiddagsrunden endte forfølgernes jagt på Rasmus denne gang i to afgjorte partier. Specielt var Bjørns sejr over Jesper en demonstration af hvordan et effektivt kvalitetsoffer kunne bryde modstanderens parader. Denne sejr gav dog – via korrektionen – endeligt Rasmus titlen som Odensemester, da Rasmus i første runde havde besejret netop Bjørn. Derfor var det af mindre betydning for titelkampen, at Igor efterfølgende vandt over Mads.


Søndag aften kunne Rasmus Skytte dermed lade sig hylde som Odensemester 2017 – præcist ti år efter sin første indskrivning på vandrepokalen.

 

Slutstillingen i IM gruppe 1:

1. IM Rasmus Skytte, Aarhus/Skolerne, 3 point

2. IM Igor Teplyi, Nordre, 3 point

3. IM Bjørn Møller Ochsner, Skanderborg, 3 point

4. IM Jesper Søndergaard Thybo, Jetsmark, 2 point

5. IM Mads Hansen, Skanderborg, 2 point

6. IM Jonas Bjerre, Skanderborg, 2 point

 

 

IM gruppe 1: IM Bjørn Ochsner, Odensemester 2017 IM Rasmus Skytte og IM Igor Teplyi. Foto: Kristoffer Dyrgaard


IM gruppe 2 blev vundet af Jens Ove Fries og Tobias Rostgaard ved afsluttende remiser i sidste runde. begge fik 3½ point.

 

Slutstilling i IM gruppe 2:

1. - 2. IM Jens Ove Fries Nielsen, Fredericia, 3½ point

1. - 2. FM Tobias Rostgaard, BMS, 3½ point

3. FM Filip Boe Olsen, Nordre, 3 point

4. IM Steffen Pedersen, Sydøstfyn, 2 point

5. - 6. IM Jakob Aabling-Thomsen, Brønshøj, 1½ point

5. - 6. FM Viktor Haarmark-Nielsen, ØBRO, 1½ point

 

 

IM gruppe 2: Fra venstre: Andrè Møller fra arrangørklubben, FM Tobias Rostgaard og IM Jens Ove Fries Nielsen. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Vinderne af de øvrige grupper blev:

Mester 1: Nicolai Brondt / Rasmus Thøgersen 

Mester 2: FM Mikkel Manosri Jacobsen

Mester 3: Janus Christensen (for andet år i træk vandt Janus både lynmesterskabet og sin gruppe!)

Mester 4: Steen Brustrup Petersen (Kandidatresultat med 5/5!)

Mester 5: Michael Bæhring Madsen

Mester 6. Jens Olaf Fogh / Bjarke Vangsgaard 

Mester 7: Ellen Fredericia Nilssen og Jess Nykjær

Mester 8: Adesh Easwaralingam / Sander Stage-Steffensen

Basis 1: Alex Sørensen 

Basis 2: Jacob Arnbjerg 

Basis 3: Casper Liu 

Basis 4: Anna Hedelykke Jensen 

Basis 5: Christian Matico / Albert Møller 

Basis 6: Markus Maagaard (med maksimumpoint 5/5!)

Basis 7: Jonathan Roed Gundorf Jacobsen 

Basis 8: Jacob Kindt Nielsen

 

 

Mester 1: Nicolai Brondt og formanden for Frem Skakklub Aske Graulund. Foto: Kristoffer Dyrgaard  

 

Mester 2: FM Mikkel Manosri Jacobsen. Foto: Kristoffer Dyrgaard 

 

Mester 3: Janus Christensen, Bjarke Hautop Kristensen. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Mester 4: Steen Brustrup Petersen og Søren Koch. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Mester 5: Thomas Søndergaard Thybo, Michael Bæhring Madsen, Martin Strandby Hansen og Håkan Hansson. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Mester 6: Jens Olaf Svanholm Fogh og Bjarke Vangsgaard. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Mester 7: Michael Agermose Jensen og Ellen Fredericia Nilssen. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Mester 8: Jess Nykjær, Adesh Easwaralingam og Sander Stage-Steffensen. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Basis 1: Jan Kuntz, Alex Sørensen og Jacob Foged Christensen. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Basis 2: Jacob Arnbjerg. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Basis 3: Casper yukun Liu og Ib Lynæs Hansen. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Basis 4: Jan Robert Ambirk, Anna Hedelykke Jensen og Sebastian Sterup. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Basis 5: Albert Mechlenburg Møller og Christian Matico Jepsen. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Basis 6: Magnus Maagaard. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Basis 7: Ruben Jepsen, Jonathan Roed Gundorf Jacobsen og John Christopher Christensen. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Basis 8. Poul Guldbæk Olesen, Jacob Kindt Nielsen, Per Rasmussen og Theo Stage-Steffensen. Foto: Kristoffer Dyrgaard


Frem Skakklub slutter af med at takke alle deltagere for deres bidrag til en hyggelig turnering, de “kloge ugler” på LIVE-chattet for at følge med, samt alle hjælpere for at gøre turneringsafviklingen mulig.

 

Vi byder indenfor til Odensemesterskabetet samme tid og sted næste år!

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til FREM Skakklubs hjemmeside: HER

 

Billeder fra søndagen på Dansk Skak Union - FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jens Hartung-Nielsen vinder Senior KM

Turneringsarrangør Peter Stuhr fra K41 har sendt følgende til skak.dk:

 

Jens Hartung-Nielsen vinder Senior KM
Fra 7.-14. oktober har det første Københavnsmesterskab for seniorer været afholdt i Skakklubben K41. Som led i starten på en ny tradition, blev der lige som ved danske mesterskaber afholdt en stævnefest med god mad og mange gamle og nye historier.


Da der kun var 7 tilmeldte i gruppen 50+, blev der spillet i én stor Schweizer-gruppe for spillere i 50+ og 65+.


Allerede i første runde kom de første indikationer på at ratingfavoritterne ikke skulle føle sig sikre på noget. Dick Sørensen, Frederiksberg, favorit i 50+ måtte allerede her se sig slået af en af turneringens to store overraskelser, Johnny W. Andersen.


Efter 3. runde lignede det at Jørgen Hvenekilde, Nørrebro, havde fundet storspillet frem med 3/3 og da hans nærmeste konkurrenter havde måttet smide et halvt point til lavere seedede spillere, havde han en lille matchbold inden de sidste 4 runder. 50+ derimod kunne blive hvad som helst. Af de 7 spillere lå 6 af dem indenfor ½ point, hvor ingen havde scoret mere end 50%.


Inden 6. runde havde 4 spillere (alle i 65+) skilt sig ud med 4/6. Favoritterne Hvenekilde, Eric Brøndum og Jens Hartung-Nielsen (de to sidste begge K41) havde fået selskab af turneringens anden store overraskelse, Niels Møller Rendlev, Frederiksberg og skulle i indbyrdes opgør. Hvenekilde har på dette tidspunkt en bedre korrektion og måske havde det indvirkning på at resultatet mellem ham og Rendlev endte remis og da Hartung vinder over Brøndum var matchbolden nu på Hartungs hænder inden sidste runde.


Da Hvenekilde tager remis i sidste runde mod klubkammeraten, Christian C. Strachan og Jan Bauner, K41, efterfølgende tilbyder Hartung remis (i en nok meget tabt stilling) kan Hartung tage mesterskabet, da han selvom Rendlev skulle slå Brøndum, vil have en bedre korrektion end Rendlev. Rendlev taber dog og Brøndum deler 2. pladsen med Hvenekilde.

 

jens hartung_2017
Jens Hartung-Nielsen, K41 – sikker vinder af Senior KM. Foto Thomas Vestergård.

Rendlev deler 1.-2. pladsen i ratinggruppen med 4½/7 sammen med Johnny W. Andersen og samlet 4.-6.pladsen i turneringen.

 

niels m_rendlev2017
Niels Møller Rendlev, Frederiksberg - med fremme hele turneringen. Foto Thomas Vestergård.


Gruppen 50+ skulle først finde sin vinder, da sidste parti var færdig. Inden sidste runde var kun én ting sikkert. Titlen ville gå til en spiller fra Frederiksberg. Bjarke Rosenborg Winther, Dick Sørensen og Ole Overmark havde 3/6 og kun Bjørn Olsen med 2½ kunne indhente dem. Da Dick spillede remis, Ole tabte og Bjørn vandt skulle Bjarke kæmpe for titlen. Undervejs mente flere at Bjarke stod til tab. Der gik rygter om at han var materielt bagud, men han havde nu en springer for 2 bønder og som spillet skred frem blev det mere og mere sikkert at Bjarke ville gå sejrrigt ud og dermed tage den første titel i 50+.

 

bjarke r_winther2017

Bjarke Rosenborg Winther, Frederiksberg, vandt 50+ gruppen. Foto Thomas Vestergård.


Skakklubben K41 afholder mesterskabet igen i 2018 i samme uge.


Peter Stuhr


Partier: liveskak.dk/2017/seniorKM/
Resultater: turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=24515

 

Globus vandt Europacuppen

De russiske favoritter Globus vandt den åbne række i Europa Cuppen i Tyrkiet foran Alkaloid fra Makedonien og Odlar Yurdu fra Aserbajdsjan. Odlar Yurdu var kun seedet som nummer 6 fra start, men førte turneringen inden sidste runde, hvor det dog blev til et nederlag mod AVE Nový Bor fra Tjekkiet. Globus forblev som det eneste hold i den åbne række ubesejret i turneringen, de vandt fem kampe og spillede to uafgjort.

 

Vinderholdet:
1. GM Vladimir Kramnik (2794), 2½ point af 4
2. GM Shakhriyar Mamedyarov (2791), 4 point af 5
3. GM Alexander Grischuk (2785), 3 point af 5
4. GM Sergey Karjakin (2765), 4½ af 7
5. GM Anish Giri (2762), 5 af 7
6. GM Ian Nepomniachtchi (2733), 5 af 7
7. GM Anton Korobov (2652), 2½ af 3
8. GM Denis Khismatullin (2628), 3½ af 4

 

Det eneste danske hold i turneringen, Nordkalotten fra Græsted, endte som nummer 27 mod en seedning som nummer 18 fra start. To sejre, fire nederlag og en uafgjort kamp blev det til for Nordkalotten. På 8. HKs hjemmeside har Martin Noer skrevet daglige beretninger fra turneringen.


ec2017
Nordkalotten mod Riga Technical University i 3. runde. Foto: Martin Noer


Nordkalottens reaultater:
1. GM Stellan Brynell (2415), 3½ point af 7
2. FM Jacob Sylvan (2363), 3½ point af 7
3. FM Esben Kjems Hove (2337), 4 point af 7
4. FM Kaare Hove Kristensen (2331), 4 point af 7
5. FM Peter Jakobsen (2182), 4 point af 7
6. Esben Ejsing (2180), 3 point af 6
7. Martin Stampe Noer (1907), 0 point af 1

 

I kvindeklassen vandt forhåndsfavoritterne fra Batumi Chess Club NONA i Georgien på bedre korrektion end Odlar Yurdu fra Aserbajdsjan.
 

Vinderne af Europa Cuppen gennem tiderne:

Åben række:
1956: ŠK Partizan (Jugoslavien)
1976: Burevestnik Moscow (Sovjetunionen) og Solingen SG (Vesttyskland)
1979: Burevestnik Moscow (Sovjetunionen)
1982: Spartacus Budapest (Ungarn)
1984: Trud Moscow (Sovjetunionen)
1986: CSKA Moscow (Sovjetunionen)
1988: CSKA Moscow (Sovjetunionen)
1990: CSKA Moscow (Sovjetunionen) og Solingen SG (Vesttyskland)
1992: Bayern Munich (Tyskland)
1993: Lyon Oyonnax (Frankrig)
1994: ŠK Bosna (Bosnien og Herzegovina) og Lyon Oyonnax (Frankrig)
1995: Yerevan city (Armenien)
1996: Sberbank Tatarstan Kazan (Rusland)
1997: Ladia Azov (Rusland)
1998: Panfox Breda (Holland)
1999: ŠK Bosna (Bosnien og Herzegovina)
2000: ŠK Bosna (Bosnien og Herzegovina)
2001: Nikel Norilsk (Rusland)
2002: ŠK Bosna (Bosnien og Herzegovina)
2003: NAO Paris (Frankrig)
2004: NAO Paris (Frankrig)
2005: Tomsk-400 (Rusland)
2006: Tomsk-400 (Rusland)
2007: Linex Magic-Mérida (Spanien)
2008: Ural Sverdlovskaya oblast (Rusland)
2009: Economist-SGSEU-1 Saratov (Rusland)
2010: Economist-SGSEU-1 Saratov (Rusland)
2011: Saint-Petersburg Chess Federation (Rusland)
2012: SOCAR Azerbaijan (Aserbajdsjan)
2013: G-Team Nový Bor (Tjekkiet)
2014: SOCAR Azerbaijan (Aserbajdsjan)
2015: Siberia Novosibirsk (Rusland)
2016: Alkaloid Skopje (Makedonien)
2017: Globus (Rusland)


Kvinderækken:
1996: Agrouniverzal Belgrade (Serbien og Montenegro) og Merani Tbilisi (Georgien)
1997: Goša Smederevska Pal.(Serbien og Montenegro)
1998: AEM-Luxten Timişoara (Rumænien)
1999: Rudenko School Kherson (Ukraine)
2000: Agrouniverzal Belgrade (Serbien og Montenegro)
2001: Agrouniverzal Belgrade (Serbien og Montenegro)
2002: BAS Belgrade (Serbien og Montenegro)
2003: Internet CG Podgorica (Serbien og Montenegro)
2004: NTN Tbilisi (Georgien)
2005: NTN Tbilisi (Georgien)
2006: Mika Yerevan (Armenien)
2007: CE Monte Carlo (Monaco)
2008: Monaco CE Monte Carlo (Monaco)
2009: Russia Spartak Vidnoe (Rusland)
2010: Monaco CE Monte Carlo (Monaco)
2011: Russia AVS (Rusland)
2012: Monaco CE Monte Carlo (Monaco)
2013: Monaco CE Monte Carlo (Monaco)
2014: Georgia (country) Batumi Chess Club "Nona" (Georgien)
2015: Georgia (country) Batumi Chess Club "Nona" (Georgien)
2016: Monaco CE Monte Carlo (Monaco)
2017: Georgia (country) Batumi Chess Club "Nona" (Georgien)

 

Turneringens hjemmeside: euroclubcup2017.tsf.org.tr/

 

Kommende begivenheder

 

ccc2018

 

Afsluttede begivenheder

 dm logo_2017_skak_dk

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

 Aarhus Festuge 2017

 politiken cup

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media