Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Peter Heine træner for Magnus Carlsen

Peter Heine Nielsen skal hjælpe verdensetter Magnus Carlsen med at vinde den kommende kandidatturnering i London. Efter at have arbejdet sammen med verdensmester Anand i godt ti år, er det nu Carlsen, der får glæde af Peter Heines ekspertise.


Flere skakkommentatorer har nævnt, at Carlsens suverænitet på brættet ikke kommer fra meget dybe åbningsforberedelser, men mere en unik evne til at udspille sine konkurrenter fra lige stillinger. Et af de få punkter hvor Carlsen kan forbedre sig, er således åbningsfasen. Det er bl.a. her, at samarbejdet med Peter Heine skal give bonus.


Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein, fortæller til den norske avis VG (Verdens Gang), at det for Magnus Carlsen er vigtigt at der ikke laves for meget om på hans tilgang til turneringerne. ”Magnus spiller allerbedst når han har masser af energi og spillelyst. Derfor ønsker vi ikke at ændre for meget ved hans faste rutiner. Samtidig ønsker Magnus klart at blive bedre i åbningsspillet i kandidatturneringen. Det skal Peter hjælpe ham med.”

 

peter heine_dec_2012
Peter Heine Nielsen (foto: thv)


Rent praktisk skal Peter Heine og Magnus Carlsen tilbringe et par uger på de canariske øer med åbningsforberedelser og træning.


Skulle Magnus Carlsen vinde kandidatturneringen, og dermed være udfordrer til Viswanathan Anand, vil Peter Heine Nielsen ikke fungere som sekundant under VM-matchen, da det moralsk vil virke forkert, at Peter Heine kunne benytte sit tætte kendskab til Anand til fordel for sin nye arbejdsgiver.


Til hjemmesiden www.chessbase.com udtaler Peter Heine Nielsen, at det har været 10 fantastiske år med Viswanathan Anand med fire vundne verdensmesterskabsmatcher i træk.


Læs mere på vg.no: www.vg.no/sport/artikkel.php?artid=10113452

 

To gruppevindere i Bad Zwischenahn

Med to gruppevindere blev turneringen i Bad Zwischenahn en fin dansk succes. Juniorlandstræneren sender følgende beretning:


Af Mads Boe
Den store open i Bad Zwischenahn blev en stor succes - både socialt men bestemt også på det sportslige plan. To gruppevindere og danske talenter der stort set alle klarede sig bedre end deres seedning!

 

I Open C under 1500 i rating vandt Thomas Thybo fra Mors (seedet 4) gruppen med 35 deltagere helt suverænt med 6½ af 7 mulige. Et fantastisk resultat, hvor Thomas fik revancheret sig på flotteste vis efter Ungdoms VM i Slovenien. Der var også flere andre flotte placeringer i gruppen:

 

9. (35) Tiziano Wul Micalizio 4½ point
10. (12) Jan Thybo 4 point
13. (34) Caterina Wul Micalizio 4 point
14. (27) André Møller 3½ point
33. (26) Elisabeth Møller 1½ point


bad zwischenahn
Hele den danske delegation samlet udenfor det danskejede Hotel Kopenhagen. (foto: Lene Wul)


Også Open B med 98 deltagere blev vundet af en af vores spillere idet Emma le Besq fra Frem (seedet 18) med remis i sidste runde vandt udelt med 6 point af 7 mulige. Emma har udviklet sit spil meget, og beviste at det flotte resultat til VM ikke var en enlig svale. Emma nærmer sig nu 1900 i rating, og begynder at banke på min kollega Thomas dør til kvindelandsholdet. Også her var vi massivt repræsenteret i toppen af gruppen:

 

3. (22) Bjarke Vangsgaard 5½ point
5. (6) Mikkel Manosri Jacobsen 5½ point
15. (38) Freja Vangsgaard 4½ point
27. (36) Filip Boe Olsen 4 point
30. (31) Ellen Kakulidis 4 point

 

I Open A med 165 deltagere blev det selvfølgelig ikke til topplaceringer, men bag resultaterne er der pæne ratinggevinster til de unge talenter:

 

39. (97) Rasmus Thøgersen 4½ point
46. (74) Simon Wilbrandt 4 point
63. (89) Mads-Holger Jacobsen 4 point
73. (103) Jens Ramsdal 3½ point
82. (91) Jesper Søndergaard Thybo 3½ point
107. (99) Claus Vangsgaard 3 point
110. (124) Tobias Ilsø Jensen 3 point
122. (155) Thea Nicolaisen 2½ point

 

Turneringens hjemmeside: www.chessorg.de/nwcup.php?lang=de

 

Mads Andersen spiller blindt på TV

I forbindelsen med DM Festen, som blev afholdt i Musikhuset i Aarhus torsdag aften, spillede IM Mads Andersen blindt mod fem kendis-spillere på samme tid.
 

mads a_tv2oj_blindskak

 

Blandt modstanderne var den tidligere firdobbelte All England vinder Morten Frost og OL-bronzevinder i kuglestød Joachim B. Olsen. Morten Frost afslørede, at han selv har spillet skoleskak i sin tid og var med på et skoleskakhold, der vandt DM.


Se hvordan det gik:

 

 

Hele udsendelsen kan ses her.

 

Uge 5s tilbud hos Dansk Skaksalg

Denne uges tilbud hos Dansk Skaksalg er "How I Beat Fischer´s Record (hardcover) - Judit Polgar Teaches Chess 1"

 

uge5

 

Udover ugens tilbud har Dansk Skaksalg også en fast side med nedsatte varer. Her findes bl.a. bøger i serien "Secrets of opening Surprises" nedsat fra 195,- kr. til 159,- kr.

 

Se mere her: www.skaksalg.dk 

Magnus Carlsen vandt med 10 af 13

På trods af lidt problemer i sidste parti mod Anish Giri, forblev Magnus Carlsen ubesejret i TATA Steel Chess i Wijk aan Zee og endte på en suveræn førsteplads med 10 af 13. Dermed tangerer Carlsen Garry Kasparovs score for 1999.


carlsen2
Magnus Carlsen (foto: Niels Erik Andersen)


På Facebook lykønsker Kasparov da også med sejren og ser frem mod kandidatturneringen i til marts i London, hvor der skal findes en udfordrer til verdensmester Viswanathan Anand senere på året.

 

Anand tabte i sidste runde til kineseren Wang, og måtte se Levon Aronian besætte andenpladsen. Anand har ellers været et lyspunkt i turneringen og alle spekulationer om en verdensmester på vej ud af top ti, er blevet gjort til skamme. Især sejren med sort i 23. træk over Aronian, gav genlyd.

 

Anand vandt 8 ratingpoint og rykker op som nummer 6 på verdensranglisten, der vil toppes af Magnus Carlsen med 2872 den 1. februar. Turneringens største ratingtab stod italienske Caruana for. Med et minus på 24 ratingpoint ryger han otte pladser ned som nummer 13 i verden.

 

Slutstillingen:
1. Magnus Carlsen, Norge (2861), 10 point
2. Levon Aronian, Armenien (2802), 8½ point
3. Viswanathan Anand, Indien (2772), 8 point
3. Sergey Karjakin, Rusland (2780), 8 point
5. Peter Leko, Ungarn (2735), 7½ point
6. Hikaru Nakamura, USA (2769), 7 point
7. Pentala Harikrishna, Indien (2698), 6½ point
8. Anish Giri, Holland (2720), 6 point
8. Loek van Wely, Holland (2679), 6 point
8. Hao Wang, Kina (2752), 6 point
11. Yifan Hou, Kina (2603), 5½ point
12. Fabiano Caruana, Italien (2781), 5 point
13. Erwin L'Ami, Holland (2627), 4 point
14. Ivan Sokolov, Holland (2663), 3 point

 

Turneringens hjemmeside:www.tatasteelchess.com

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media