Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Sondex Cup

Sondex Cup er igen i år en af årets største turneringer målt både i styrke og deltagerantal . Hele 19 grupper af 6 mand er det blevet til. Ti Internationale mestre har fundet vej til Kolding, så der er både en IM-gruppe 1 og 2. Begge disse grupper, samt et par ekstra partier, vil blive vist live på internettet.


Favorit i den øverste IM-gruppe er IM Jakob Vang Glud (2514), men han vil givetvis få kamp til stregen af bl.a. svenske IM Daniel Semcesen (2464). Ratingsnittet i den øverste IM-gruppe er 2440 mens gruppe 2 har 2349 i snit. Vinderen af gruppe 1 kan tage hjem med en førstepræmie på 3.000,- kr.


sondex cup_2013
IM Jakob Vang Glud (2514) (foto: thv)


På spillestedet er juniorlandstræner FM Mads Boe igen i år kommentator. Ned igennem grupperne ses mange juniortalenter, men de får bestemt deres sag for mod de mere rutinerede kræfter.


Program:
12. april: 19.00 - 24.00
13. april: 10.00 - 15.00
13. april: 16.00 - 21.00
14. april: 10.00 - 15.00
14. april: 16.00 - 21.00


Spillested: KUC, Ågade 27, 6000 Kolding.


Betænkningstid: 2 timer til 40 træk. Derefter ½ time + opsparet tid til resten.

 

Turneringens hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk

 

Live-dækning: www.skakklubbenspringeren.dk/live/

 

Kvindelandsholdet får sponsor

Dansk Skak Union og it-firmaet Miracle A/S underskrev torsdag en 2-årig sponsoraftale, der er øremærket det danske kvindelandshold i skak. Miracle A/S bliver dermed officiel hovedsponsor for kvindelandsholdet.


Sponsoratet, der er på 50.000 kr., skal primært anvendes til træningsaktiviteter og støtte af turneringsdeltagelse frem mod Skak-OL 2014 i Tromsø, fortæller kvindelandstræner Thomas Schou-Moldt. De 50.000 kr. fordeler sig med 20.000 kr. i 2013 og 30.000 kr. i 2014.


Formand for Dansk Skak Union Lars-Henrik Bech Hansen udtaler i forbindelse med aftalen: ”Der ligger et enormt potentiale i kvindeskak. Vi skal blive meget bedre til at få piger og kvinder til at spille skak og fastholde dem i skakmiljøet. Sponsoraftalen med Miracle er et vigtigt skridt på vejen”.


Direktør Lasse Christensen fra Miracle A/S udtaler ”Vi er glade for at kunne støtte det danske kvindelandshold i skak frem mod den næste store udfordring, OL 2014. Skak er en sport, hvor videnskab, kunst og godt håndværk går op i en højere enhed, og det er discipliner som vi i Miracle vægter højt i arbejdet hos vores kunder.”


Sponsoraftalen løber foreløbig frem til 31. december 2014.


miracle525pix
Direktør Lasse Christensen, Miracle A/S og DSUs formand Lars-Henrik Bech Hansen har netop underskrevet sponsoraftalen. Bagerst landstræner Thomas Schou-Moldt og de to landsholdsspillere Louise Fredericia og Sandra de Blecourt Dalsberg
(foto: Thorbjørn Rosenlund)


Om Miracle A/S:
Miracle blev stiftet i 2000 af virksomhedens to administrerende direktører, Lasse Christensen og Mogens Nørgaard, ud fra et ønske om, at skabe en anderledes it-virksomhed. Miracle er totalleverandør af drift, implementering og udvikling, og kerneydelserne er projektudvikling, databaseadministration og konsulentvirksomhed. Miracle har i dag mere end 170 medarbejdere fordelt på moderselskabet og 5 datterselskaber.

 

miracle logo

Admiral Niels Juel Cup 2013

Admiral Niels Juel Cup 2013 spilles over 10 runder fra den 20. til 27. april på Asgård Skole i Køge. I skrivende stund er der tilmeldt elleve stormestre med den hollandske stormester Ivan Sokolov som favorit.


nicolic sokolov_okt2012
GM Ivan Sokolov til højre spiller med i Køge (foto: thv)


Arrangørerne har udsendt følgende pressemeddelelse:

 

Live dækning af Admiral Niels Juels Cup som aldrig før set i Danmark
Køge Kyst Skak Alliancen vil i forbindelse med afholdelse af Admiral Niels Juels Cup i dagene 20. – 27. april afprøve en ny model for live dækning af et skakarrangement i Danmark.
Udover den sædvanlige dækning af partierne vil der være webkameraer, der viser live billeder fra spillestedet. Der vil være dækning af aktiviteten omkring 4 af partierne, og forhåbentlig vil der også være et kamera, der giver et overblik over hele spillelokalet.


Der arbejdes i øjeblikket på højtryk for at få live kommentarer af partierne ud i Cyperspace, hvilket også er helt specielt for danske turneringer.


Turneringen bliver en stormesterturnering med 11 GM´ere, 8 IM´ere og et antal andre titelholdere. Det vil derfor være muligt at score normer på de 10 runder, som turneringen strækker sig over, hvilket må gøre turneringen interessant for mange spillere. Hvis ikke det er en norm, der er interessant, så må en GM-skalp ikke være at kimse af.


Admiral Niels Juels Cup er den første af 2 store arrangementer, som Køge Kyst Skak Alliancen arrangerer i 2013. Derfor er denne internet/live-dækning en testning af systemet, der for alvor skal slå igennem ved Nordisk Mesterskab, som KKSA afvikler i efterårsferien.


Se turneringsindbydelsen og deltagerlisten på http://www.skakturnering.dk/turnering/njc2013/hjemmeside/index.asp

 

Landsfinale i Skolernes Skakdag

Over 450 skoleelever deltager i Dansk Skoleskaks Landsfinale fredag den 12. april fra kl. 10 til 15 i Lalandia i Billund. Vinderpokalen er bygget af LEGO og vinderen kan kalde sig ‘Årets Skakskole’.

 

skolernesskakdag


Hver af de deltagende elever spiller 5 kampe i grupper med 8 deltagere, hvor hver elev får 3 point for vundet kamp, 2 point for uafgjort og 1 point for tabt kamp. Pointene bruges til at finde placeringen i hver gruppe, hvor gruppevinderne samler point til skolens hold, som kæmper om titlen som ‘Årets Skakskole’. I skolekonkurrencen gives 5 point for hver elev der deltager for skolens hold, mens 1. pladsen sikre 10 point og 2. pladsen i hver gruppe giver 5 point til skolens hold.


Udover skak er der også underholdning ved Mohamed Ali, kendt fra X-Factor og Melodi Grand Prix. Efter endt skakturnering kan deltagerne slappe af med en dukkert i det tropiske badeland, Aquadome. Allerede torsdag aften kl. 18.00 vil man på DRs kanal Ultra kunne følge med i optakten til stævnet.


Se mere på www.skolernesskakdag.dk

 

Indbydelse til Pokalturneringen

Pokalturneringen 2013

Spilles 19. maj 2013 på Hotel Scandic Odense, Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV.

 • Indbydelse
 • Ratingtal pr. 1/1. 2013
 • Resultater
  • Eliterækken
  • Bredderækken
  • Seniorrækken
  • Juniorrækken
 • Individuelle resultater
  • Eliterækken
  • Bredderækken
  • Seniorrækken
  • Juniorrækken
 • Fotos
 • Live
pokalskak 2012

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media