Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Træningssamlingen i Præstø

 

Ved træningssamlingen i Præstø lykkedes det et forstærket hjemmehold at slå talenterne knebent. Men weekenden bød på meget andet end matchen over 20 partier. Landstræner Mads Boe fortæller:

 

Af Mads Boe
Præstø træningssamlingen blev en ligeså stor succes som sidste år.

GM Lars Schandorffs foredrag lørdag formiddag var meget inspirerende. Lars startede med at spørge, hvilken af sorts brikker der er den dårligste i udgangsstillingen. Vi blev enige om, at det største problem var løberen på c8 (den franske løber). Lars gennemgik instruktive partier, hvor hvid netop spillede mod den dårlige løber.

 

prastoe hold2013
Alle talenterne foran Præstø SFO (foto: Mads Boe)


Holdmatchen endte igen i år med en kneben sejr til Præstø & venner. Matchen blev spillet over 20 brætter og endte med 10½-9½. Se enkeltresultater på www.p-skakklub.dk, hvor der også er billeder m.m. fra weekenden. I analyserne af partierne efterfølgende var der en del af partierne, hvor løberen på c8 var kommet i problemer....

 

praetoe hold
Præstø & venner mod talenterne (foto: Lars-Henrik Bech Hansen)


Udover matchen om lørdagen bestod programmet af undervisning ved IM Nicolai V. Pedersen, FM Tom Petri og undertegnede. Derudover blev der selvfølgelig tid til fodbold, hvor 20 unge talenter knebent slog 7-8 forældre/trænere! Lørdag aften blev der spillet holdmatcher i hurtigskak mod trænerne.

 

Herfra skal lyde en stor tak til Præstø Skakklub for endnu engang at have gjort det til en fantastisk god weekend. Formand Morten Jensen har allerede inviteret os til at komme i 2014!

 

Mads BoePolitiken Cup 2013

Årets stærkeste og største skakturnering på dansk grund, Politiken Cup, spilles i år fra den 27. juli til 4. august på Konventum i Helsingør.


I skrivende stund er der 159 tilmeldte med sidste års vinder, GM Ivan Cheparinov (2678), som ratingfavorit.
 

cheparinov 525pix
GM Ivan Cheparinov - favorit igen i år (foto: thv)


Turneringen har i år deltagelse af spillere fra hele verden. Der kommer deltagere fra bl.a. Brasilien, USA, Indien og Australien.


Top ti lige nu:
1. GM Ivan Cheparinov (2678), Bulgarien
2. GM Romain Édouard (2666), Frankrig
3. GM Viktor Erdos (2645), Ungarn
4. GM Hrant Melkumyan (2634), Armenien
5. GM Parimarjan Negi (2634), Indien
6. GM Sergey Erenburg (2615), USA
7. GM Sabino Brunello (2598), Italien
8. GM Jan H. Timman (2581), Holland
9. GM Stelios Halkias (2565), Grækenland
10. GM Sune Berg Hansen (2549), Danmark


En nyskabelse i turneringen er Politiken Parlyn 2013, der spilles tirsdag den 30. juli kl. 20.00.


Se mere på stævnets hjemmeside: www.politikencup.dk hvor man også kan tilmelde sig.

 

Weekendskaklejr i Præstø

På lørdag kan man følge med live på nettet når de danske talenter fra U12 til U16 møder og et forstærket Præstø-hold i forbindelse med en juniortræningssamling. Nedenfor fortæller først Juniorlandstræner Mads Boe og derefter Præstøs formand Morten F. Jensen om arrangementet.

 

Af Mads Boe
Skaklejr
I lighed med sidste år arrangeres der i samarbejde med Præstø Skakklub en skaklejr for de talentfulde unge spillere i kategorien U16 til U12. Lejren afholdes i den kommende weekend den 7. juni til 9. juni.

 

Deltagere:
Martin Percivaldi, Hillerød
Jesper S. Thybo, Skive
Rasmus Thøgersen, Skive
Jens Ramsdal, Åbyhøj
Troels Bækgaard Andersen, Roskilde
Tobias Dreisler, SK 1968
Bjarke H. Kristensen, Sorø
Tobias Ilsøe Jensen , FREM
Sophus Mecklenburg Møller FREM
Mikkel Manosri Jacobsen, BMS
Freja Vangsgaard, VRS
Bjarke Vangsgaard, VRS
Filip Boe Olsen, Viby
Tor Kristian Joensen, Viborg
Arunn Ananthan, Evans
Jonas Bjerre, Skanderborg
Nicolai Kistrup, BMS
Ellen Kalkulidis, Ålborg

 

GM Lars Schandorff kommer og holder et foredrag lørdag den 8. juni kl. 09:00 til 11:00. Foredraget er åbent og gratis for alle medlemmer af Dansk Skak Union. Send en mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvis du ønsker at deltage.

 

junior praestoe
Sidste års deltagere (foto: Mads Boe)


Undervisningen i løbet af weekenden er lagt i kyndige hænder ved IM Nicolai V. Pedersen og FM Tom Petri.

 

Også i lighed med sidste år arrangeres der lørdag eftermiddag med start kl. 12:00 en match mellem juniorspillerne og et forstærket Præstø hold fra nærområdet. Sidste år vandt Præstø matchen knebent med 8½-7½, så de unge vil gerne have revanche!

 

Som noget nyt i år vil der blive live-dækning på matchen. Linket til matchen er: liveskak.dk/2013/junior-praesto

 

Link til Præstø Skakklubs hjemmeside med flere oplysninger om arrangementet, herunder program og holdopstilling: p-skakklub.dk/

 

Mads Boe


Af Morten F. Jensen
Weekendarrangement i Præstø
Uden opbakning og faciliteter er det ikke let for en klub at stå for et sådan weekendarrangement. I Præstø har vi gode rammer i vores spillested, samt vi har mange gode kræfter, som er villige til at yde lidt ekstra. Allerede sidste år spurgte Mads Boe om han og talenterne måtte komme tilbage. Efter en rundspørge i klubben var svaret positivt. Selvfølgelig var alle klar igen!

 

Aktive medlemmer er en vigtig del. En anden vigtig faktor er, at vi har mange gode venner. Vi har forhenværende Præstømedlemmer som af forskellige årsager er flyttet til andre landsdele og derfor bor langt væk, men som altid melder sig, når der sker noget i Præstø. Det kan være venskabsarrangement med vores tyske venskabsklub, sommerfest eller holdkamp mod ungdomstalenterne. Vi har desuden mange venner fra naboklubberne. Det er dem, der ofte gæster vores turneringer, og som følge deraf, er med til at give liv i vores klub.

 

Præstø & venner holdet består af medlemmer fra Præstø, Maribo, Næstved, Faxe, Vordingborg & Haslev. Vi er meget taknemmelige for alle dem, der har lyst at give en hånd med.


Morten Frank Jensen, Præstø SkakklubStyrkeliste 1. juni

Styrkelisten, der bl.a. danner grundlag for udtagelse til EM for hold i Polen 7.-18. november, er nu klar. Landstræner Jacob Aagaard skriver i den anledning:


Af Jacob Aagaard
Hermed offentliggør jeg styrkelisten pr. 1. juni. Listen er sat efter en formel udarbejdet i samarbejde med Leif Jensen, og tager ekstra hensyn til general turneringsaktivitet, partier spillet i udlandet og imod spillere over 2400. Denne liste vil blive brugt til at udtage landsholdet til EM med.

 

På nuværende tidspunkt har Peter Heine Nielsen og Lars Bo Hansen meddelt at de ikke vil være i stand til at deltage, mens jeg mangler endeligt svar fra andre spillere.

 

Lars Schandorff har sagt ja til at være holdleder ved EM. Hans kvaliteter som spiller er velkendte, men efter min mening er det som holdleder at han er mest værdifuld for dansk skak og jeg er derfor rigtigt glad for at vi har kunnet udarbejde en aftale, der også indeholder en træningssamling inden EM.

 

lars schandorff_marts
GM Lars Schandorff – holdleder ved EM (foto: thv)


Fire spillere udtages nu, mens reserven udtages fra listen efter Politiken Cup. Det er vist let nok at se hvem der er storfavorit til at være på holdet lige nu, men officielt er der ingen udmelding herfra.

 

Landstræner Jacob Aagaard

 

Styrkelisten:

1. Nielsen, Peter Heine, 2658
2. Hansen, Sune Berg. 2549
3. Palo, Davor. 2551
4. Hansen, Lars Bo, 2568
5. Glud, Jakob Vang, 2520
6. Schandorff, Lars, 2522
7. Rasmussen, Allan Stig, 2502
8. Andersen, Mads, 2477
9. Antonsen, Mikkel, 2456
10. Pedersen, Christian Kyndel, 2442
11. Skytte, Rasmus, 2431
12. Mortensen, Erling, 2449
13. Rasmussen, Karsten, 2425
14. Hagen, Andreas Skytte, 2415
15. Sørensen, Jan, 2422
16. Bekker-Jensen, Simon, 2419
17. Mikkelsen, Nikolaj, 2418
18. Kristiansen, Jens, 2412
19. Pedersen, Steffen, 2425
20. Teplyi, Igor, 2409
21. Lund, Silas, 2421
22. Pilgaard, Kim, 2403
23. Pedersen, Nicolai Vesterbæk, 2397

 

Rating pr. 1 juni – nu 2000 med Elo-tal

Der er nu 2000 danskere, der har et internationalt ratingtal hos FIDE. Det runde hjørne blev nået 1. juni da 26 nye danske spillere kom på listen.


Som tidligere beskrevet er Dansk Skak Union ved at opbygge et nyt kartotekssystem til håndtering af ratinglister, medlemsoplysninger, turneringsindbydelser med mere. Første del af kartoteksystemet er nu taget i brug hos kartoteksfører Bjørn Laursen. Dette betyder, at DSU i en periode ikke vil kunne vise ratinglister, som hidtil. Når kartotekssystemet er helt implementeret, vil en række funktioner til gengæld være forbedret.

 

Her på hjemmesiden vil vi i overgangsperioden vise ratinglisterne i en forsimplet form. I denne omgang kan man se hele listen i ratingorden og hele listen i kluborden. Derudover er det muligt at downloade listen i kommasepareret form, så man selv kan foretage søgninger og udtræk.

 

Hele listen i ratingorden
 

Hele listen i kluborden
 

Listen som kommasepareret fil
 

Dansk Top 100 (aktive spillere) hos FIDE
 

Alle danskere med ELO-tal
 

Søg hos FIDE

 

top20 juni2013

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media