Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Arrangør søges

Dansk Skak Union søger arrangør af DM i hurtigskak 2013.

 

DM i hurtigskak skal helst ligge i den 3. eller 4. weekend i september.

Interesserede klubber bedes henvende sig til formand Lars-Henrik Bech Hansen på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , der også står til rådighed for yderligere oplysninger.

 

hurtigskak dm2012
Fra DM 2012 i Middelfart (foto: thv)

Flere tilbud fra Dansk Skaksalg

 

Resten af april forsætter Dansk Skaksalg med at have hele Yusupovs træningsserie på 9 bøger på tilbud til 1.300,- kr.

yusupov tilbud

 

strategic play_aagaard3Derudover har skaksalget sat flere bøger på tilbud, bl.a. kan nævnes GM Jacob Aagaards ”Grandmaster Preparation: Strategic Play” nedsat fra 225,- kr. til 200,- kr. og ”Grand Master repertoire 12: The modern Benoni” af Marian Petrov nedsat fra 175,- kr. til 150,- kr.

 

Se mere på www.skaksalg.dk

Træningssamlinger i Århus

 

Landstræner Jacob Aagaard holder i weekenden 19. – 21. april træningssamling på den århusianske skakcafé Chess House. Deltagerne har allerede fået lektier for i form af disse opgaver.


Jacob Aagaard fortæller om arrangementet:
"Af logistiske grunde har det været nødvendigt at slå træningen for eliten og de ambitiøse amatører sammen. Den nye tidsplan ser derfor således ud:

 

Fredag kl. 18.00 - 22.00
Lørdag kl. 12.30 - 18.30
Søndag kl. 10.00 - 15.00

 

Det ville være dejligt hvis deltagerne ville sende 2-3 af deres mest interessante partier fra det sidste års tid, specielt relaterede til positionelle eller tekniske temaer. Og helst i god tid, selvom det ikke længere er så let!"

 

Se mere om arrangementet her.


En anden træningssamling i Århus-området er allerede blevet afviklet.


Juniorlandstræner Mads Boe fortæller:
I den forgangne weekend blev der arrangeret en eksklusiv elitetræning for de to stærkeste U-20 spillere i Danmark. Træningsweekenden blev afholdt i private rammer hos IM Mads Andersen i Skanderborg.

 

GM Lars Schandorff var den kyndige coach, som han i øvrigt også var det i samme arrangement for to år siden.

 

traening skanderborg
Der udveksles ideer over køkkenbordet. Fra venstre Bjørn Møller Ochsner, Lars Schandorff og Mads Andersen (foto: Ivan Andersen)SSB søger skaktræner

Studenter Settlementet's Boldklub – SSB - søger en frivillig skaktræner til undervisning en gang om ugen.


SSB er en idrætsforening i hjertet af Vesterbro. Siden 1911 har SSB tilbudt mulighed for fysisk aktivitet og leg for børn og voksne i alle aldre og med forskellige baggrunde og forudsætninger.

 

ssb foto


Der er ikke tale om en egentlig aflønning, men der tilbydes bl.a. en skattefri godtgørelse. Hent hele stillingsopslaget her.


Hjemmeside: http://www.ssb-sport.dk

 

Semcesen vandt Sondex Cup

 

Den svenske IM Daniel Semcesen vandt Sondex Cup på bedre korrektion en IM Jakob Vang Glud. Semcesen får dermed pokalen, men pengepræmien deles mellem de to mestre.


IM gruppe to blev vundet af den svensk/bosniske IM Jasmin Bejtovic fra Eksjö.


Skakklubben Springerens hjemmeside er i skrivende stund stadig nede, men se resultater her: http://www.liveskak.dk/2013/sondex/lobende-resultater.html


Partier fra turneringen: http://www.liveskak.dk/2013/sondex/


semcesen okt_2012
IM Daniel Semcesen (foto: thv)


Fra arrangørerne har vi modtager følgende om sidste runde:


Af Lars P. Hansen
Sondex Cup 2013, 5. runde
IM-gruppen fik en spændende afslutning hvor de der havde noget at vinde, kæmpede for det – og de fleste tilfælde fik noget med hjem.


Nicolai V. Pedersen kæmpede igen med tiden i partiet mod Daniel Semcesen, men endte denne gang med en tabt stilling, og dermed var svenskeren sikker på mindst at dele førstepræmien. Det andet parti der havde betydning for udfaldet af gruppen, stod mellem Simon Bekker-Jensen og Jakob Vang Glud. Her tilbød Simon tidligt remis, men da udfaldet af Daniels parti endnu ikke var kendt, afslog han. Senere ofrede han tilmed en kvalitet og fik et godt overtag med sit løberpar. Herfra var der tale om et utroligt sikkert spil der gjorde ordet profylakse til et af de hyppigst anvendte i kommentatorrummet. Belønningen kom efter 81 træk med en gevinst til Jakob.


I rundens tredje parti gik Rasmus Skytte efter eget udsagn i en åbningsfælde der gjorde at dronningen blev fanget på g5.


Første- og andenpræmien deltes således mellem Daniel og Jakob, men Daniel havde bedst korrektion og blev dermed først internationale vinder af Sondex Cup og Kolding Byturnering.

 

I IM-gruppe 2 konverterede Jasmin Bejtovic sin merbonde til gevinst mod Pelle Bank. Til gengæld kunne Thorbjørn Bromann ikke følge trop, men indkasserede et nederlag mod Arne Matthiesen. Samtidig vandt Jonathan Carlstedt mod Attila Gergacz. Det indebar at han delte andenpladsen med Arne Matthiesen efter vinderen Jasmin Bejtovic, der repræsenterer Eksjö i Sverige. Dermed røg begge førstepræmier i de øverste grupper på sin vis hinsidan.

 

Som en lille ekstra bemærkning vandt turneringens sponsor Aage Søndergaard sin gruppe, dog ikke maksimumpoint, for som han tørt bemærkede, var der nogen i gruppen der ikke kendte "aftalen" ...

 

Det var Sondex Cup 2013. Springeren takker alle deltagerne for god ro og orden og – ikke at forglemme – loyale opbakning.

 

Kommende begivenheder

 

ccc2018

 

Afsluttede begivenheder

 dm logo_2017_skak_dk

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

 Aarhus Festuge 2017

 politiken cup

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media