Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Mail problemer i juli måned

 

På grund af en opsætning hos TDC, hvor flere mail-adresser med endelsen @skak.dk, var kommet på en spam-liste, kan flere mails være gået tabt i hele juli måned samt starten af august.

 

Hvis man er usikker på, om en mail er modtaget, så bedes man sende den igen. Det er således ikke ond vilje fra DSUs side, hvis man mangler at få svar på en mail sendt denne sommer.

Rating august 2013

Som det har været praksis de sidste par år, bliver august måneds ratingliste først offentliggjort når Politiken Cup er færdigspillet, så man kan starter sæsonen med et helt aktuelt tal. Elo-tallene har dog ikke fået indregnet Politiken Cup.


Vi har tidligere beskrevet, at Dansk Skak Union er ved at opbygge et nyt kartotekssystem til håndtering af ratinglister, medlemsoplysninger, turneringsindbydelser med mere. Første del af kartoteksystemet er nu taget i brug hos kartoteksfører Bjørn Laursen. Dette betyder, at DSU i en periode ikke vil kunne vise ratinglister, som hidtil. Når kartotekssystemet er helt implementeret, vil en række funktioner til gengæld være forbedret.

Her på hjemmesiden vil vi i overgangsperioden vise ratinglisterne i en forsimplet form. I denne omgang kan man se hele listen i ratingorden og hele listen i kluborden. Derudover er det muligt at downloade listen i kommasepareret form, så man selv kan foretage søgninger og udtræk.

Hele listen i ratingorden

Hele listen i kluborden

Listen som kommasepareret fil

Dansk Top 100 (aktive spillere) hos FIDE

Alle danskere med ELO-tal

Søg hos FIDE

 

rating augsut_2013

Skakbladet nr. 4 er forsinket

Da første oplag af Skakbladet nr. 4 var fejltrykt med blanke sider, er en ny portion blade blevet trykt. Dette betyder en mindre forsinkelse i leveringen til medlemmerne. Forventet distribution bliver i tidsrummet 8. -10. august.


Indtil da kan man læse bladet på nettet i pdf-format her.


Skakbladets redaktør Thorbjørn Rosenlund har bedt mig gøre opmærksom på, at forsinkelsen kan have betydning for tilmeldingen til især følgende turneringer:

Køge Bugt Sommer, 7/8 – 26/9 (tilmeldingsfrist 5/8,)
Midtjysk EMT, 19/8-7/10 (tilmeldingsfrist 10/8)
Aalborg Byturnering, 20/8-12/9 (tilmeldingsfrist 18/8)
Amagermesterskabet, 20/8-26/11 (tilmeldingsfrist 13/8)

 

skakbladet nr4_2013

GM Parimarjan Negi vandt Politiken Cup

Den indiske stormester Parimarjan Negi blev en suveræn vinder af årets Politiken Cup i Helsingør. Med rekordscoren 9 point af 10 mulige henviste han den bulgarske favorit, sidste års vinder Ivan Cheparinov, til andenpladsen. Det er anden gang, at Negi vinder turneringen, han vandt også i 2009.


negi 9_runde_525pix
GM Parimarjan Negi (foto: thv)


Negi er nu på vej til World Cuppen i Tromsø. Spændende at se, hvor langt han kan komme med den superform, han må være i. Hans ratingpræstation i Politiken Cup var 2779.

 

De franske stormestre Romain Édouard og Sebastien Maze blev nummer tre og fire. Bedste danske spiller blev den lokale stormester Sune Berg Hansen, der scorede 8 point ligesom turneringens nummer 2 til 8.
 

top fire_pol_cup
Top 4: fra venstre Sebastian Maze (nr. 4), Romain Édouard (nr. 3), Parimarjan Negi (nr. 1) og Ivan Cheparinov (nr. 2) (foto: thv)


De 309 spillere var en spiller fra 2011s deltagerrekord. Næste år flyttes turneringen en smule for ikke at støde sammen med OL i Tromsø samt de norske og svenske mesterskaber. Langt over 100 af deltagerne kommer fra Norge og Sverige, men hele 27 nationer var repræsenteret i turneringen.


Turneringen afholdes i 2014 fra den 21. til 29. juli, også på Konventum i Helsingør. Arrangørerne har aftale med Konventum om afholdelse af turneringen til og med 2016.


Resultater, alle partier, fotos med mere, findes på: www.politikencup.dk

 

GM-norm til Jakob Vang Glud

IM Jakob Vang Glud spillede i 9. runde af Politken Cup en hurtig remis med den polske stormester Krzysztof Bulski og scorede dermed sin anden GM-norm. Den første scorede Vang Glud for seks år siden på Mallorca. Han har allerede over 2500 i rating, så der mangler kun en GM norm for, at Jakob Vang Glud bliver udnævnt til stormester.

 

jacob vang_glud_9rd_525p
IM Jakob Vang Glud (foto: thv)

 

I dagens runde tabte Ivan Cheparinov for første gang et parti i årets turnering, det var til italienske GM Sabrino Brunello, der nu fører turneringen på deling med GM Parimarjan Negi fra Indien. De to mødes indbyrdes i sidste runde søndag kl. 10.00 med Negi som hvid. En rigtig finale.

 

brunello 9_rd_525pix

GM Sabrino Brunello (foto: thv)

 

Turneringen oplevede et stort internetnedbrud kort før rundestart lørdag. Det lykkedes dog arrangørerne at få alle partier fra Konferencelokalet, hvor de bedste spiller, vist live på internettet. Om der kommer internet inden søndag, vides ikke, men der vil være livedækning fra sidste runde. Det kan dog være, at der kun bliver vist 11 partier live.

 

Sidste runde starter søndag kl. 10.00.

 

Spillested: Konventum, Gl. Hellebækvej 70, 3000 Helsingør.

 

Hjemmeside: www.politikencup.dk

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media