Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

FIDE World Cup Tromsø 2013

I dag er World Cup turneringen i Tromsø gået i gang. Der deltager 128 spillere, der gennem 7 knockout runder, skal finde en vinder senest 3. september. De to finalister i turneringen vil være kvalificeret til Kandidatturneringen 2014, hvor der skal findes en udfordrer til enten verdensmester Anand eller Magnus Carlsen, hvis det er ham, der bliver verdensmester til november i Indien.


Der deltager 38 spillere med mere end 2700 i rating, heriblandt Levon Aronian, Armenien (2813), Fabiano Caruana, Italien (2769), Vladimir Kramnik. Rusland (2784), Alexander Grischuk, Rusland (2785), Sergey Karjakin, Rusland(2772), Hikaru Nakamura, USA (2772), Boris Gelfand, Israel (2764) og Gata Kamsky, USA (2741).


Kramnik og Aronian plejer ikke at spiller World Cup, men FIDE har gjort deltagelse i enten World Cuppen eller FIDE Grand Prix til en forudsætning for at spille med i Kandidatturneringen 2014.


Danmark har ikke deltagere med i turneringen, men Norge stiller med fire mand, der får det svært allerede i 1. runde:
11. GM Ruslan Ponomariov, Ukraine(2756) - IM Torbjørn Ringdal Hansen (2492)
15. GM Peter Leko, Ungarn (2744) - GM Leif Erlend Johannessen (2519)
26. GM Simen Agdestein (2567) - GM Etienne Bacrot, Frankrig (2714)
40. GM Jon Ludvig Hammer (2605) - GM Sergei Movsesian, Armenien (2699)


Tre af deltagerne fra Politiken Cup er taget fra Helsingør til Tromsø for at spille med: Parimarjan Negi, Indien (2643), Hrant Melkumyan, Armenien (2632) og Sabino Brunello, Italien (2607).


melkumyan juli2013
Hrant Melkumyan, Armenien møder i 1. runde GM Julio Granda fra Peru. (foto: thv)

Se flere detaljer om turneringen på Wikipedia.

 

Turneringens hjemmeside: www.chessworldcup2013.com

 

Danskere i udlandet sommeren 2013 – III

Mens sommeren er ved at gå på hæld, bringer vi her en gennemgang af de danske resultater, som er kommet til hjemmesidens kendskab.


20. – 28. juni. European School Chess Championship. 11-årige Rauf Murtuzov bor med sin familie i Sønderjylland og spiller i Alssund Skakklub. Internationalt repræsenterer han Aserbajdsjan, så det var ikke Danmark, der fik en europamester i skoleskak i U-11 gruppen, da Rauf Murtuzov vandt gruppen med suveræne 8½ af 9.

Efter EM i skoleskak spillede Rauf Murtuzov med i Nana Aleksandria Cup i Georgien hvor han leverede en ratingpræstation på 2250. En ung mand, vi kommer til at høre mere til!
 

rauf murtozov_marts2013

Rauf Murtuzov (foto: thv)


4. – 13. Juli. XXXIII Open Internacional de Ajedrez de Benasque, Ib Hother Andersen var med og skrev også om turneringen på Hillerød Skakklubs hjemmeside. Turneringen blev vundet af GM Eduardo Iturrizaga fra Venezuela med 8½ af 10. Ib Hother scorede 6 point og endte som nummer 115 af de 409 deltagere.

Hillerøds hjemmeside kan man også læse om Hans E. Jacobsen og Peter Langers deltagelse i en turnering på Ischia, en lille ø udenfor Napoli. Hans E. Jacobsen vandt B-gruppen.


6. - 14.juli. Paris Open. John Rendboe blev nr. 30 med 4 af 9 hvilket var klart over forventet. IM Adrien Demuth vandt turneringen og scorede samtidig GM-norm med 7 af 9.


13. - 21. juli. XV Obert Internacional Sant Martí 2013, Barcelona blev vundet af den norske stormester Simen Agdestein med den næsten perfekte score, 8½ af 9. Agdestein havde 1½ point ned til en stormestertrio på andenpladsen. WFM Marie Frank endte som nr. 105 med 2½ point og FM Karsten Larsen som nr. 57 med 4½ point. Der deltog 124 spillere.

15. - 23. juli. Lüneburger Schachturnier 2013. IM Jens Ove Fries Nielsen var med i to sideløbende turneringer. I IM-gruppe scorede han 4½ point af 9 og i den åbne gruppe scorede han 5½ af 7, det samme som turneringsvinder GM Karpatchev, men efter korrektionsberegning blev Jens Ove Fries Nielsen nr. 4 af de 66 spillere.

 

Jens Ove Fries Nielsens afslutning fra sidste runde i den åbne gruppe var spektakulær:
 


19. - 27. juli. Chezh Open 2013. Leif Jensen scorede 3½ point og Claus Støvring 4 point af 9 i B-ruppen.


27. juli - 4. august. Sparkassen Chessmeeting 2013 Dortmund. I turneringens øverste gruppe vandt 41-årige Michael Adams fra England med 7 af 9, ½ point foran eksverdensmester Vladimir Kramnnik. Frode Benedikt Nielsen blev en flot nummer 21 i den åbne gruppe A mod en seedning som nummer 49 blandt de 82 deltagere. I samme gruppe blev tyske IM Jens Kotainy smidt ud af turneringen efter 7. runde efter at en slukket mobiltelefon i hans lomme angiveligt skulle have morset træk til ham. Læs mere om denne sag hos Chessbase.com

 

31. juli – 4. august. Offenes Internationales Schachturnier 2013 des SSC Rostock 07.GM Stellan Brynell vandt turneringen med 6 af 7 og bedre korrektion end GM Jacek Tomczak. IM Jens Ove Fries Nielsen blev nummer fem med 5/7. Claus Marcussen fra Fredericia scorede langt mere end forventet og endte som nummer 21 af den 71 deltagere.

5. – 11. august. Stockholm Open 2013. Her fører IM Vladimir Poley med 6 af 7 inden de to sidste runder. Steffen Michael Kristensen har 1½ point.

 

Redaktionen modtager gerne tip om danskere i udlandet på adressen:  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Rating august 2013

Som det har været praksis de sidste par år, bliver august måneds ratingliste først offentliggjort når Politiken Cup er færdigspillet, så man kan starter sæsonen med et helt aktuelt tal. Elo-tallene har dog ikke fået indregnet Politiken Cup.


Vi har tidligere beskrevet, at Dansk Skak Union er ved at opbygge et nyt kartotekssystem til håndtering af ratinglister, medlemsoplysninger, turneringsindbydelser med mere. Første del af kartoteksystemet er nu taget i brug hos kartoteksfører Bjørn Laursen. Dette betyder, at DSU i en periode ikke vil kunne vise ratinglister, som hidtil. Når kartotekssystemet er helt implementeret, vil en række funktioner til gengæld være forbedret.

Her på hjemmesiden vil vi i overgangsperioden vise ratinglisterne i en forsimplet form. I denne omgang kan man se hele listen i ratingorden og hele listen i kluborden. Derudover er det muligt at downloade listen i kommasepareret form, så man selv kan foretage søgninger og udtræk.

Hele listen i ratingorden

Hele listen i kluborden

Listen som kommasepareret fil

Dansk Top 100 (aktive spillere) hos FIDE

Alle danskere med ELO-tal

Søg hos FIDE

 

rating augsut_2013

Mail problemer i juli måned

 

På grund af en opsætning hos TDC, hvor flere mail-adresser med endelsen @skak.dk, var kommet på en spam-liste, kan flere mails være gået tabt i hele juli måned samt starten af august.

 

Hvis man er usikker på, om en mail er modtaget, så bedes man sende den igen. Det er således ikke ond vilje fra DSUs side, hvis man mangler at få svar på en mail sendt denne sommer.

GM Parimarjan Negi vandt Politiken Cup

Den indiske stormester Parimarjan Negi blev en suveræn vinder af årets Politiken Cup i Helsingør. Med rekordscoren 9 point af 10 mulige henviste han den bulgarske favorit, sidste års vinder Ivan Cheparinov, til andenpladsen. Det er anden gang, at Negi vinder turneringen, han vandt også i 2009.


negi 9_runde_525pix
GM Parimarjan Negi (foto: thv)


Negi er nu på vej til World Cuppen i Tromsø. Spændende at se, hvor langt han kan komme med den superform, han må være i. Hans ratingpræstation i Politiken Cup var 2779.

 

De franske stormestre Romain Édouard og Sebastien Maze blev nummer tre og fire. Bedste danske spiller blev den lokale stormester Sune Berg Hansen, der scorede 8 point ligesom turneringens nummer 2 til 8.
 

top fire_pol_cup
Top 4: fra venstre Sebastian Maze (nr. 4), Romain Édouard (nr. 3), Parimarjan Negi (nr. 1) og Ivan Cheparinov (nr. 2) (foto: thv)


De 309 spillere var en spiller fra 2011s deltagerrekord. Næste år flyttes turneringen en smule for ikke at støde sammen med OL i Tromsø samt de norske og svenske mesterskaber. Langt over 100 af deltagerne kommer fra Norge og Sverige, men hele 27 nationer var repræsenteret i turneringen.


Turneringen afholdes i 2014 fra den 21. til 29. juli, også på Konventum i Helsingør. Arrangørerne har aftale med Konventum om afholdelse af turneringen til og med 2016.


Resultater, alle partier, fotos med mere, findes på: www.politikencup.dk

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media