Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Evans vandt begge titler i Senior DM i hurtigskak

Herning Skakklub var i weekenden igen vært for det officielle Senior DM i Hurtigskak, der blev spillet i to aldersgrupper, 50+ og 65+.

 

I 65+ klassen genvandt Pouelsten Holm Grabow fra Evans titlen med 6 af 8. Jens Kølbæk, Nørresundby og Per Holst, Nordre Skakklub delte andenpladsen med 5½ point og bedre korrektion end Arne Bjørn Jørgensen fra Sjælsø.

 

poulsten
Danmarksmester i 65+ klassen igen, Pouelsten Holm Grabow (th). Foto Mads Boe

 

Tihomir Borovnica, også fra Evans i Vejle, levede op til favoritværdigheden i 50+ gruppen og scorede 6½ af 8 og henviste Thomas Stausholm Jepsen fra Sydøstfyn til andenpladsen ½ point efter. Claus Rossen fra Viborg og Arne Christiansen fra Randers delte bronzen med 5½ point.


De fire første partier blev spillet lørdag, hvorefter der var fællesspisning inden de sidste fire runde blev spillet fra søndag kl. 10.00 og frem. Der var 18 spillere med i hver gruppe.


Alle resultater kan ses her.

 

Halvvejs ved Ungdoms DM

Formanden for Skanderborg Skakklub Allan Erik Andersen skriver kort om lørdagen ved Ungdoms DM på Morten Børup Skolen:

 

En veloverstået lørdag med en del overraskelser lægger op til en meget spændende søndag i Skanderborg. Med 4 runder i U08 + P08, P10+P12, U10, U12 og 3 runder i U14 og P15, U16, P19 og U19 afviklet, begynder der at tegne sig billeder af, hvem der er med i kampen om de danske mesterskaber i de forskellige rækker. Toppen i de enkelte rækker er stor, hvorfor runderne søndag vil skille fårene fra bukkene. Fuldt hus i søndagens partier krydret med en god korrektion kan være afgørende for, hvor de enkelte Danmarksmesterskaber havner.

 

Aftenen blev afsluttet med et foredrag, hvor Jonas Bjerre fortalte om sin triumf ved Ungdoms EM og svarede på spørgsmål fra publikum, inden han vandt en simultanmatch med 10½-1½. Alexander Le Besq vandt mens Mikkel Manosri Jacobsen fik en remis på kontoen.

 

 

Jonas Bjerre holdte foredrag og spillede simultan lørdag aften. Foto: Skanderborg Skakklub 

 

Søndagens program der for alle gruppers vedkommende starter kl. 09:00:

 

Grupperne U08, U10 og U12
5. runde: Søndag d. 8. oktober 2017 kl. 09:00
6. runde: Søndag d. 8. oktober 2017 kl. 12:00
7. runde: Søndag d. 8. oktober 2017 kl. 15:00

 

Grupperne U14, U15, U16 og U19
4. runde: Søndag d. 8. oktober 2017 kl. 09:00.
5. runde: Søndag d. 8. oktober 2017 kl. 14:00. 


Skanderborg Skakklubs hjemmeside om turneringen: HER 

 

Link til live fra turneringen: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Europa Cup 2017

 

 

Årets Europa Cup for klubhold afholdes i Antalya i Tyrkiet fra søndag den 8. oktober til lørdag den 14. oktober. European Chess Club Cup blev afholdt første gang i 1958, men først fra 1992 har turneringen været afholdt årligt. Formatet med et stort finalestævne så dagens lys i 1993. Normalt plejer der at være omkring 50 hold i åben række, men i år er der kun tilmeldt 34 hold.  

 

 

Spillestedet er det 5-stjernede Avant Garde Resort Hotel i Antalya. Foto: Fra hotellets hjemmeside

 

På trods af at reglementet er blevet ændret, således at hver nation med et officielt holdmesterskab, kan deltage med tre hold i turneringen, er Danmark kun repræsenteret ved sølvmedaljevinderne Nordkalotten fra sidste års Xtracon Skakligaen. Holdet er seedet midt i feltet som nummer 17 med en gennemsnitsrating på 2301. Holdet ser således ud: 

 

1. GM Stellan Brynell (2415)
2. FM Jacob Sylvan (2363)
3. FM Esben Kjems Hove (2337)
4. FM Kaare Hove Kristensen (2331)
5. FM Peter Jakobsen (2182)
6. Esben Ejsing (2180)
7. Martin Stampe Noer (1907)

 

Klare favoritter er holdet "Globus" der med 2772 i ratinggennemsnit har lige omkring 50 elopoint mere end det nærmeste hold. Holdet ser således ud:

 

1. GM Vladimir Kramnik (2794)

2. GM Shakhriyar Mamedyarov (2791)

3. GM Alexander Grischuk (2785)

4. GM Sergey Karjakin (2765)

5. GM Anish Giri (2762)

6. GM Ian Nepomniachtchi (2733)

7. GM Anton Korobov (2652)

8. GM Denis Khismatullin (2628) 

 

Siden 1996 har der også været spillet i kvinderækken. I årets udgave deltager der 12 hold, hvor holdet "Batumi Chess Club NONA fra Georgien er klare favoritter. 

 

Turneringen afvikles over 7 runder. Første runde spilles søndag den 8. oktober kl. 14:00 dansk tid, og der spilles dagligt uden fridag på samme tidspunkt. 

 

Betænkningstiden er 1 time og 30 minutter til 40 træk og 30 minutter til resten af partiet med tillægsttid 30 sekunder pr. træk fra træk et. Der må ikke tilbydes remis før efter træk 30 i turneringen.

  

Link til hjemmesiden for turneringen: http://euroclubcup2017.tsf.org.tr/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ungdoms DM i Skanderborg startet

88 spillere deltager i denne weekend i Ungdoms DM der bliver arrangeret af Skanderborg Skakklub. Formanden for klubben Allan Andersen skriver til skak.dk:

 

Fredag blev dette års Danmarksmesterskaber for ungdom sat i gang. Skanderborgs Viceborgmester Frank Megabody trak det første træk ved Europamesteren Jonas Bjerres bræt på Morten Børup Skolen i Skanderborg, hvor 88 forhåbningsfulde spillere dyster om Danmarksmesterskaberne for ungdom i 6 rækker. Som noget nyt i år fungerer Danmarksmesterskaberne for ungdom også som kvalifikationsstævne til De Nordiske Mesterskaber. Så det tegner til en spændende weekend, hvor der skal spilles 350 partier inden der er kåret 9 nye Danmarksmestre og fundet 17 deltagere til De Nordiske Mesterskaber.

 

 

Formand Allan Andersen byder velkommen til de forventningsfulde deltagere. Foto: Mads Boe


Foruden fredag spilles der også lørdag og søndag og der sendes live alle dage fra linket: HER

 

Første runde bød ikke på de store overraskelser - pånær lige at sidste års mester Nicolai Kistrup (2078) måtte se sig besejret af Alfred Hedelykke (1619) fra Nordre Skakklub:  

 

 

 

 

Flot parti af Alfred Hedelykke (tv) i første runde mod Nicolai Kistrup (th). Foto: Claus Qvist

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til Skanderborg Skakklubs hjemmeside: http://skanderborgskakklub.dk/

 

Link til billeder fra turneringen taget af Claus Qvist: HER

 

 

 

Kort nyt uge 39

I Taastrup Quick Weekend XXVI blev øverste gruppe vundet af Henrik Dahl Pedersen fra Køge med den perfekte score 5 af 5 foran Nicolai Kvist Brondt Pedersen fra BMS med 3 point.

 

henrik dahl_pedersen2017

Henrik Dahl Pedersen var sikker på turneringssejren allerede inden sidste runde.
Foto Thomas Vestergård

 

Taastrup Quick Weekend-turneringerne spilles i Taastrup Medborgerhus, det tidligere Hotel Lippert lige ved Taastrup S-station.

 

taa spillesal

Der var 56 deltagere i 9 grupper denne gang. Foto Thomas Vestergård


Resultater fra Taastrup Quick Weekend.

 

I Sjælsø Open spillede man efter det svenske koncept med 4 hurtigskakpartier fredag aften efterfulgt af 4 partier med lang betænkningstid lørdag og søndag. Et koncept, der også blev afprøvet ved Festugeturneringen i Chess House i september. 28 deltagere havde fundet vej til Kulturcenter Mantziusgården i Birkerød og Tobias Rostgaard fra BMS vandt turneringen med 7½ af 8, et halvt point foran sin klubkammerat IM Martin Haubro.

 

Se slutstillingen her

 

I Västerås Open, der meget naturligt også blev spillet efter den svenske model, vandt GM Tiger Hillarp Persson med 7 af 8 og et halvt point bedre korrektion end GM Georg Meier fra Tyskland. Polske GM Marcin Dziuba tog 3. præmien på bedre korrektion end IM Pontus Sjödahl, GM Normunds Miezis, IM Rauan Sagit og GM Jonny Hector, der også scorede 6½ af 8. Der deltog 13 stormestre i turneringen. 

Hele ni danskere havde taget turen til Västerås, der ligger cirka 100 km fra Stockholm. Bedste dansker blev Lars Hansen fra SK1968 med 4½ af 8 som nummer 68 (!). Turneringen kalder sig selv Nordens største weekendturnering og med 221 deltagere skal det nok passe.
Se slutstillingen.

Hjemmeside: http://www.vasterasopen.se

I Mumien Open i Lund var Lars Henrik Bech Hansen eneste danske deltager. Turneringen blev spillet over 4. runde og den tidligere DSU formand scorede 1½ point, hvilket gav en ratinggevinst på 10 point.  


Hjemmeside: skmumien.se/mumienopen/

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media