Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Gode danske resultater i Rumænien!

Det begynder at blive spændende ved Ungdoms EM i Rumænien. Både IM Jesper Søndergaard Thybo og FM Jonas Bjerre har realistiske muligheder for medaljer. Med scoren 5/6 er de begge med helt fremme på en delt 1. plads (!)  med tre runder tilbage i turneringen. Stemningen i den danske lejr er rigtig god, da vores 5 spillere i U10 + U12 alle har vundet deres partier de seneste to dage! FM Tobias Rostgaard, der er med på turen til at hjælpe med forberedelser og partigennemgang efter runden, har skrevet referat fra "6. rundes match", som gav os en lille sejr på 8½-7½: 

 

U08: Vitus Bondo Medhus (1417) - Samet Akbay (1679) Tyrkiet 0-1 

Vitus spillede hvid i fremstødsvarianten i fransk. Han ofrede en bonde på b2 for aktivt spil, hvilket gav pote i form af en kvalitet. Det lignede en gevinststilling til hvid, men modstanderen begyndte så småt at få kompensation for kvaliteten i form af en stærk hvidfeltet løber, og et par farlige bønder på dronningefløjen. Desværre for Vitus fandt han ikke den rigtige måde at stoppe sorts modspil på, og til sidst måtte han ned.


U08: Andreas Cort Hansen (1298) - Burak Vyacheslav, Hviderusland 0-1 

Andreas en fik en kompliceret men god stilling ud af åbningen, - firebondevarianten i kongeindisk i forhånden. Desværre kendte Andreas ikke planerne, med e3 og b4 for at bryde sorts centrum op, og kom hurtigt under pres pga. sorts terrænovervægt. Andreas måtte ned, men kæmpede godt, mod en stærk modstander.


U10: John Christopher Christensen (1427) - Robert Prieb (1742) Tyskland 1-0  

John blev sat under pres af en talentfuld spiller fra tyskland, som spillede Johns egen åbning, Najdorf. Sort havde overhånden i det meste af partiet, men hvid fik klogt byttet brikkerne af, og til sidst endte stillingen i et bondeslutspil, hvor John viste god teknik og vandt pga. sin fjerne fribonde.


U10: Casper Liu (1911) - Kristaps Zass (1328) Letland 1-0 

Casper satte hurtigt sin modstander under pres og vandt en bonde. Modstanderen kom ud af åbningen med skindet på næsen, men da brikkerne blev byttet havde Casper stadig sin bonde, og fik et klart bedre tårnslutspil. På trods af lidt slinger i gevinstførelsen (Casper kom til at lave trækgentagelse 3 gange) vandt Casper til sidst da modstanderen heldigvis ikke krævede remis.


U12: Simon Ehrenreich (1699) - Shazil Shehzad (1845) Norge 1-0

Simon var den sidste dansker der var færdig. Han var så sent færdig, at far Michael blev nervøs og kørte til spillestedet med bussen for at hente ham. Somon var dog lige blevet færdig (flot spillet slutspil) så far og søn må have kørt forbi hinanden i hver sin bus! 


U12: Hannibal Valeur Jaques (1661) - Jack Mizzi (1508) Moldavien 1-0 

Hannibal mødte berlinforsvaret igen, og efter åbningen var stillingen ca. lige. Herfra spillede Hannibal et fint parti med gode taktiske pointer, og vandt uden de store problemer.


U12: Rasmus Emil Ryder Tønnesen (1660) - Matias Tuominen (1398) Finland 1-0  

Rasmus spillede afbytningsvarianten mod fransk og kom hurtigt til at stå godt, da sort satte sin springer på h5, hvor den blev fanget med g4. En officer oppe kørte Rasmus sin modstander over, og satte mat i et flot angreb. Se partiet her:

 

 

 

Meget tilfredse unge spillere, der i U10 og U12 har scoret 10/10 de seneste to runder! Foto: Mads Boe


U14: FM Jonas Buhl Bjerre (2348) - FM Matheo Zazhary (2325) Frankrig 1-0 

Jonas havde sort i en Najdorf, og stillingen var i balance indtil omkring træk 40, hvor sort fik en positionelt bedre stilling med en god springer mod dårlig løber. I en dårlig stilling forsøgte modstanderen at skabe noget modspil mod sorts konge, men dette gav bagslag, og Jonas satte ham mat midt på brættet.


U14: Sander Stage-Steffensen (1959) - CM Marek ½-½ 

Sander kom ud i en Taimanov med hvid, og efter passivt spil fra sort, fik han en stilling med gode muligheder for fordel. I et bedre slutspil valgte Sander at tage imod modstanderens remis tilbud, da han var lidt presset på tiden, - ærgerligt da det ellers lugtede af en sejr til hvid.


U14: Adesh Easwaralingam (1904) - Ludvig Carlsson (2154) Sverige 0-1  

Adesh spillede modern/pirc og hans modstander valgte ”hovedvarianten” med f4 i træk 4. Adesh fik ikke tidligt nok gang i sit modspil, og da hvid pludselig ofrede sin løber på f7, havde sort ikke noget godt forsvar, og tabte.

 

U14w: Nienke Van Den Brink (1775) - Nevena Djordjevic (1574) Serbien 0-1 

Nienke havde sort i en Hollandsk og fik en god stilling. Desværre brugte hun for meget tid, hvilket er hendes måske største svaghed, og det kostede et nederlag.

 

U16: FM Filip Boe Olsen (2279) - Denis Sakulo (2061) Rusland 1-0

Filip havde en svær modstander, der allerede var oppe med 80 elopoint inden partiet. Det hjælper heller ikke at Filip er blevet syg hernede med en slem forkølelelse. Partiet var længe meget lige i en slaver, men pludselig lavede modstanderen en fejl og tabte en meget vigtig bonde, for kort tid efter at måtte opgive på grund af kombinerede matter. 


U16: Nicolai Kistrup (2122) - Sylianos Petrakis (1829) Grækenland 0-1 

Nicolai var sidste mand i hele spillesalen til at blive færdig (udover modstanderen). Ligesom Nienke har Nicolai det også med at komme i tidsnød, og han måtte desværre ned.


U16: Thomas Søndergaard Thybo (2049) - FM Nisim Liaguev (2292) Israel 0-1 

Det er en meget stærk turnering Thomas får spillet hernede, da det i dagens runde var den 4. spiller på omkring 2300 i rating. Vi har endnu ikke nået at se partiet, men Thomas var ikke tilfreds med nederlaget. 


U16w: Ellen Fredericia Nilssen (1977) - WFM Anna Afonasieva (2263) Rusland 0-1 

Ellen kom hurtigt til at stå dårligt ud af åbningen med sort. 6.Da5 så upræcist ud, - herefter fik hvid et stærk centrum, og sort brikker kom aldrig rigtig med i spillet, så Ellen måtte ned.


U18: IM Jesper Søndergaard Thybo (2466) - Georgios-Alexandro Kouskoutis (2314) Grækenland 1-0 

Jesper mødte en ubesejret græker, som havde slået 3 spillere seedet i top 10 før runden, så en svær lodtrækning. Efter en åbning, hvor hvid ikke fik det store, fik han overtaget i midtspillet, og da der blev afviklet til et ’løberpar mod springerpar’ slutspil viste Jesper at løberne var langt stærkere og vandt sikkert.

  

 

Samlet set er der blevet skrabet 48,5 point sammen ud af 96 mulige, så lige akkurat over 50 %.

 

I 7. runde der spilles i da tirsdag kl. 15:00 (14:00 dansk tid) spiller FM Jonas Bjerre på bræt 1 mod den næsthøjest ratede spillere i gruppen Lance De La Fuente Lance Henderson (2408) fra Spanien mens IM Jesper Søndergaard Thybo spiller på bræt 2 mod kroaten IM Leon Livaic (2461). 

 

 

To stærke brødre: Thomas og Jesper Søndergaard Thybo. Foto: Anne Bjerre 

 

Resterende program: 

Tirsdag den 12. september kl. 15:00: 7. runde
Onsdag den 13. september kl. 15:00: 8. runde
Torsdag den 14. september kl. 13:00: 9. runde

 

Link til danske resultater fra Chess-results: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: https://ecuyouth2017.ro/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nyt fra uge 36

Festugeturneringen i Aarhus blev i år spillet efter det svenske koncept, hvor en turnering starter med et par runder hurtigskak fredag aften, hvorefter man spiller med normal betænkningstid lørdag og søndag. IM Karsten Rasmussen, Bjarne Light og FM Martin Matthiesen delte sejren og førstepræmien på 2.500 kr. ved at score 5 af 7. Se mere her: www.chesshouse.dk

 

karsten rasmussen2017

IM Karsten Rasmussen – delt vinder af Festugeturneringen. Foto Gert Medom Photo

 

64 spillere deltog i Holbæk Løvfald og Lille Løvfald. Formanden for Holbæk Skakklub Ove Frank Hansen skriver til skak.dk: "Det blev favoritsejr til IM Thorbjørn Bromann ved weekendens turnering. - Men det var på de yderste marginaler, ved at vinde i sidste runde over Peter Thorsbro, så de kom á point 3½, hvor Thorbjørn var et kvart korrektionspoint bedre. Turneringens 8 grupper var ratingmæssigt jævnbyrdige og en fjerdedel af turneringens deltagere var internationale spillere. Den lille Løvfald for spillere op til 1300 i rating blev vundet af 9-årige Noah Wahlgreen fra Nørrebro med maximum 6 point. Det var en god turnering for deltagere og arrangører!" Link til resultater fra turneringen: HER

 

 

 

IM Thorbjørn Bromann vandt i sidste runde over kvindelandstræner Peter Thorsbro, og sikrede sig dermed turneringssejren. Foto: Ove Frank Hansen

 

 

Til højre 11-årige Ingrid Elmer Nielsen-Reefs fra Amager, der vandt præmiegruppen op til 1100 i rating. Foto: Ove Frank Hansen

 

Mikael Rask, der er ny direktør for Dansk Skaksalg, har bedt skak.dk om at bringe følgende: 

Furlaget ApS har ved henvendelse til Dansk Skaksalg gjort opmærksom på, at det af aftale med forlaget fremgår, at bogen, ”Plovjernet” ikke af Dansk Skaksalg må sælges til en pris på under kr. 200 uden forudgående accept fra forlaget. Forlaget har ikke givet accept af en introduktionsrabat, som annonceret i seneste nummer af Skakbladet og har bedt om, at Dansk Skaksalg fastholder den vejledende udsalgspris. Dansk Skaksalg beklager den fejlagtigt annoncerede pris på bogen og skal meddele, at den vejledende udsalgspris på kr. 200 fastholdes.

 

Skak.dk har modtaget en mail fra Dan H. Andersen der er formand for Frederiksberg Skakforening. Han skriver: "Jeg ved ikke om det er interessant for DSUs nyheder, men der er en email scam i gang, hvor man modtager en meget troværdigt udseende mail fra Vince Lee ved et kinesisk domæneregistreringsfirma ved navn TOI om at et firma er begyndt at registrere i vores tilfælde >fsskak< som et domæne i Asien. Man bedes svare inden for en uge om det er ens eget firma. Det er som sagt meget troværdigt og sendt til mig som formand for FS, og jeg var lige ved at svare, men på nettet er der oplysning om mange andre, som har modtaget denne meddelelse, som er en svindel og forsøg på at sælge falske domænenavne." Advarslen er hermed givet videre.  

 

Maxim Konstantinov fra Evans i Vejle er ny Danmarksmester i K-skak 2016. Selvom der stadig mangler et par partier i turneringen, kan Konstantinov ikke indhentes på førstepladsen. Se stillingen: HER.

 

 

Skakforeningen ØBRO vandt den årlige venskabsmatch mod den svenske klub Limhamn. Resultatet blev 21½ - 13½.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carlsen, Kramnik og Nakamura ude

Allerede inden mandagens hurtigskakomkampe står det klart, at 3. runde i FIDEs World Cup var et farvel til flere af de absolutte favoritter. Verdensmester Magnus Carlsen tabte ½ - 1½ Xiangzhi Bu (2714) fra Kina efter at han lørdag med hvid tabte efter at Bu havde ofret en officer på h3. Se partiet længere nede i artiklen.

 

bu 2014

GM Xiangzhi Bu vandt Politiken Cup i 2014. Foto Thomas Vestergård

Vladimir Kramnik (2803) tabte ½ -1½ til en anden veteran, Vassily Ivanchuk (2727) fra Ukraine, mens Hikaru Nakamura (2781) måtte se sig slået med de samme cifre af russeren Vladimir Fedoseev (2731).


Flere af de andre favoritter som Fabiano Caruana, Levon Aronian, Alexander Grischuk og Anish Giri er endnu ikke sikre på at gå videre fra 3. runde, da de alle er i hurtigskakomkamp mandag kl. 13.00.

 

Carlsens nederlag i første parti:

 


3. runde vil også blive husket for en kontroversiel episode, hvor GM Anton Kovalyov rejste hjem i protest over arrangørernes behandling af ham. Kort før 3. rundes start henvender overdommer Tomasz Delega sig til Kovalyov og fortæller, at hans shorts ikke er i overensstemmelse med turneringens dress code og vil have ham til at skifte til lange bukser. Kovalyov var overrasket over denne henvendelse, da han havde haft de samme shorts på i de første to runder af turneringen. Samtidig spurgte Kovalyov overdommeren, om ikke han havde fået en forkert farve i partiet, der skulle starte kort efter. Mens Tomasz Delega undersøgte sagen om farvefordelingen, kom ECUs præsident og chef for turneringen, Zurab Azmaiparashvili, hen til Kovalyov og skulle angiveligt bl.a. have sagt, at Kovalyov lignede en sigøjner i de shorts, så det var derfor han skulle skifte til lange bukser. Kovalyov forlod derefter spillestedet og tog hjem i vrede.


De professionelle skakspilleres forening ACP (The Association of Chess Professional) har efterfølgende skarpt taget afstand fra Azmaiparashvilis opførsel i et åbent brev, der kan læses her.


På turneringens officielle hjemmeside er der et interview med Azmaiparashvili, så man også kan høre hans version af sagen. 

 

Den officielle hjemmeside: tbilisi2017.fide.com

 

Midtvejsmærket nået ved Ungdoms EM

Det blev en meget fin runde for det danske hold ved Ungdoms EM. Vi fik en samlet sejr på 11-5, hvilket betyder at de danske vikinger inden fridagen samlet har scoret præcis 50% i turneringen. Mit overordnede mål hjemmefra er, at vi samlet set får 50% - så  det ser fornuftigt ud.

 

De 50% dækker selvfølgelig over forskelle, og det glæder mig meget, at både Jonas og Jesper ser ud til at komme til at spille med om medaljer. At Vitus med fire sejre i træk også pludselig banker på i toppen af U08 gør det kun endnu mere spændende! 

 

Resultaterne i runde 5:

 

U08: Vitus Bondo Medhus (1417) - Andrej Gal (urated) Kroatien 1-0
Vitus kom hurtigt på hælene mod Kroaten og tabte en kvalitet. Vitus fik dog en bonde ned på f2, som egentligt ikke var farlig, men mens modstanderen spillede nogle slappe træk, hvade Vitus en klar plan for hvordan han skulle kunne få bonden bragt i mål - og det lykkedes! Dermed er den unge spiller fra Evans med i toppen af gruppen.

 

U10: Andreas Cort Hansen (1298) - Martynas Misiuk (1150) Litauen ½-½
Den 8-årige spiller fra Nørrebro Skakklub fik hurtigt med sort et lille overtag i en caro-cann. Og undervejs var der flere taktiske muligheder for at vinde en officer. Desværre så Andreas det ikke, og partiet blev remis, da alle brikker var byttet af.

U10: John Christopher Christensen (1427) - Rafaels Spirdovskis (1213) 1-0
John havde sort i en najdorf, og kom kom godt ud af åbningen. Senere fik hvid chancer for fordel, men dette udnyttede han ikke, og da John brød igennem i c-linjen vandt han let.

 

U12: Casper Liu (1911) - Torbjørn Valvag (1504) Norge 1-0
12-årige Casper spillede et rigtig godt parti i en sicilianer, hvor modstanderen ikke kunne styre de to heste. Se dette parti her:

  

 

Casper Liu spillede et fint parti i U12. Foto: Mads Boe

 


U12: Simon Ehrenreich (1699) - Buendia Miguel Ruiz (1474) Spanien 1-0
Simon havde sort i caro-can, og det var lige i lang tid, men da hvid ikke fik byttet springeren på f6, fik den et fantastisk felt på e4, hvor den ikke kunne trues, og Simon vandt et fint parti.

 

U12: Hannibal Valeur Jaques (1661) - Vassilis Theocharous, (1315) Cypern 1-0
Endelig lykkedes det Hannibal at komme på tavlen. Jeg synes uheldet flere gange har været med ham, men dette parti var stilrent spillet af Hannibal, som hurtigt fangede en officer og derefter konsekvent byttede alle brikker af for at vinde slutspillet.

 

U12: Rasmus Emil Ryder Tønnesen (1660) - David Luangtep Vangen (1499) Norge 1-0
Rasmus spillede et rigtig "-tju-bang" parti i italiensk, og da forviklingerne var flest, glemte nordmanden at han var mat i bunden.

 

U14: FM Jonas Buhl Bjerre (2348) - Mieszko Mis (2245) Polen ½-½
Vi havde på forhånd håbet på, at modstanderen ville spille skandinavisk, hvor han flere gange tidligere havde spillet en yderst tvivlsom variant, men han valgte denne gang spansk. Modstanderen var åbenbart godt forberedt, da han trak af tempo de første 15 træk indtil der fremkom en helt lige stilling. Jonas valgte at tilbyde remis, så han var den første dansker der var med bussen retur fra spillestedet. En tur der dagligt tager ca. 20 minutter hver vej.

U14: Sander Stage-Steffensen (1959) - Alexander Suverov (2157) Tyskland 0-1
Sander havde sort i en dronningegambit, og her gik de første 10 træk efter planen. Da hvid spillede Lf4 istedet for Lh4, skulle sort nok have spillet sh5 for at bytte løberen. Sander spillede i stedet b6?, for at udvikle løberen på b7, men desværre tabte dette en kavalitet på sb5, og herefter var partiet reelt tabt.

 

U14: Adesh Easwaralingam (1904) - Stjepan Dabic (2006) Kroatien 0-1
Adesh spillede en gambit i fremstødsvarinanten i caro-cann, men kendte nok ikke stillingen godt nok hjemmefra. I hvert fald stod sort hurtigt positionelt til gevinst og havde en bonde mere. Senere prøvede Adesh at ofre sin løber på h6, men det virkede desværre ikke, og hvid måtte ned.

 

U14w: Nienke Van Den Brink (1775) - Milena-Maria Apostu (1463) Rumænien 1-0
1. b3 er Nienkes foretrukne åbning i øjeblikket, og hun fik en meget lige silling, hvor hun også tilbyder modstanderen remis. Modstanderen afslår for gnske kort tid efter at tabe en kvalitet og dermed partiet.

 

U16: FM Filip Boe Olsen (2279) - IM Shant Sargsyan (2436) Armenien 0-1
Filip var velforberedt i en grünfelder - selvom han mere havde håbet på en nimzoindier - og fik en rigtig fin stilling. Desværre var det slet ikke Filips dag, og første gang der kom taktiske komplikationer regnede han forkert og tabte.

 

U16: Nicolai Kistrup (2122) - Daroi Alivodic (1873) Montenegro 0-1
Nicolai var på forhånd advaret om at modstanderen var noget stærkere end hans ratingtal, da han slog en svensker på 2250 i første runde. Det blev et meget jævnbyrdigt opgør, hvor Nicolai desværre havde undervurderet et slutspil med to
officerer og 6 bønder på hver side. Flere af Nicolais bønder var svage og de blev langsomt plukket, og dermed var partiet tabt.

U16: Thomas Søndergaard Thybo (2049) - Alexandre Silva Tiago (1653) Portugal 1-0
Thomas har spillet godt i denne turnering mod stærk modstand, så den lavtratede portugiser fik aldrig et ben til jorden. Allerede i træk 12 vandt Thomas en kvalitet, og 6 træk efter var partiet slut.

 

U16w: Ellen Fredericia Nilssen (1977) - Emilia-Florentina Coman (1821) Rumænien 1-0

Ellen kom godt ud af en katelaner med hvid, men en unøjagtighed gjorde at stillingen var lige, og efter endnu et upræcist træk der tabte en kvalitet fik modstanderen pludselig klar fordel. I tidnød snød Ellen dog heldigvis modstanderen og fik et vundet slutspil. 


U18: IM Jesper Søndergaard Thybo (2466) - Irakli Akhvlediani (2303) Georgien 1-0
Jesper fik hurtigt med sort fordel, og efter nogle afbytninger sad sort tilbage med en meget dårlig sort løber, samt strukturelle problemer tilmed. Modstanderen gik amok og tog en forgiftet bonde med dronningen, hvorefter Jesper fangede dronningen. En sikker sejr!

 

 

 

Søndag var fridag, men især de yngste kan ikke få skak nok, og hele formiddagen gik med en lynturnering med 10 deltagere. Sidst på eftermiddagen vandt forældrene en fodbodkamp på stranden mod spillerne - på trods af at den virkelig
gode buffet på hotellet har sat sig på både kondtion og hurtighed!

 

 

Hård kamp om bolden. Foto: Jesper Bondo Medhus

 

For første gang i turneringen kommer Vitus Bondo Medhus på live, når 6. runde sættes i gang mandag kl. 15:00. Udover Vitus er IM Jesper Søndergaard Thybo og FM Jonas Bjerre også på live fra linket: HER

 

Danske resultater fra turneringen: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: https://ecuyouth2017.ro/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anand og Karjakin ude af World Cuppen

Der har været en pæn håndfuld overraskelser ved FIDEs World Cup i Tbilisi i Georgien. I første runde røg Pavel Eljanov (2734) fra Ukraine ud mod Aleksandr Lenderman (2565) fra USA. Også den unge norske spiller GM Aryan Tari (2591) stod for en overraskelse, da han sendte engelske GM David Howell (2701) hjem ved at vinde det fjerde hurtigskakparti i omkampen. Aryan Tari røg dog ud i 2. runde mod netop Aleksandr Lenderman (2565) med cifrene ½ - 1½. Lenderman skal nu møde verdens nummer to, franske Maxime Vachier-Lagrave (2804), i 3. runde.

 

I anden runde var tidligere verdensmester Anands exit den største overraskelse. Anand, der har 2794 i rating, tabte ½ -1½ til GM Anton Kovalyov (2649). Også GM Sergey Karjakin (2780) fra Rusland må pakke kufferten efter at landsmanden GM Daniil Dubov (2666) vandt deres match med ½ - 1½.

 

anand kovalyov

Viswanathan Anand mod Anton Kovalyov. Foto Maria Emelianova på tbilisi2017.fide.com


Verdensmester Magnus Carlsen har været helt suveræn indtil nu. Begge de indledende matcher er vundet 2-0. I anden runde sendte han GM Aleksey Dreev, Rusland ud af turneringen. I 3. runde skal Carlsen møde kineseren Xiangzhi Bu (2714).


Carlsen er nu ene om at repræsentere norden. GM Johann Hjartarson (2556) fra Island og Færøernes eneste stormester Helgi Dam Ziska (2545) røg begge ud i første runde til klart stærke modstandere, henholdsvis David Navara (2737) fra Tjekkiet og Teimour Radjabov (2742) fra Aserbajdsjan.


Et par interessante opgør i 3. runde, der lige springer i øjnene, er Alexander Grischuk (2788), Rusland mod David Navara (2737), Tjekkiet og Vladimir Kramnik (2803), Rusland mod Vassily Ivanchuk (2727), Ukraine.


3. runde starter lørdag den 9. september kl. 13.00 dansk tid.


Den officielle hjemmeside: tbilisi2017.fide.com

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

          

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media