Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Dansk Skaksalg flytter til Fyn

Fra Tim Bjerre, bestyrelsesformand for Dansk Skaksalg, har skak.dk modtaget følgende pressemeddelelse: 

 

Det er med glæde bestyrelsen for Dansk Skaksalg kan oplyse, at Mikael Rask, Ringe er ansat som ny leder af Dansk Skaksalg pr. 1. august. Det har været vigtigt for bestyrelsen at finde den person, vi tror sammen med bestyrelsen kan fastholde den positive udvikling Dansk Skaksalg har været i gennem de seneste år med Ole Knudsen som leder.

Dansk Skaksalg og Ole er jo i fuld gang ved Xtracon Chess Open fra tirsdag, og Mikael støder til fredag, så der fra fredag til søndag vil være mulighed for både at hilse af med Ole og sige goddag til Mikael – samt naturligvis gøre en god handel.

Bestyrelsen vil gerne her sige Ole en stor tak for samarbejdet og indsatsen, som har gjort, at der er klare pejlemærker for det videre arbejde. Vi har bedt Mikael som ny leder selv skrive et par ord:

”Da muligheden for at komme til at arbejde med Dansk Skaksalg viste sig, førte det til overvejelser og snakke i vores lille hjem på Midtfyn. Lysten og interessen var der, pladsen har vi og efter et familieråd sendte jeg et par linjer til bestyrelsen. Og nu er det så lige før, det er alvor!

Og lad mig dermed starte med at sige, at ledelsen af skaksalget i dagligdagen bliver et ”vi”. Jeg er den, der er ansat og vil bruge de fleste timer, men når I ringer, skriver eller kommer på besøg, vil det også være min hustru, Mette, der besvarer eller tager i mod.


mette mikael_rask

Mette og Mikael Rask. Privatfoto


Jeg har gennem mange år som kunde haft fornøjelsen af at handle med Dansk Skaksalg, og glæder mig til at være med til at sørge for, at Dansk Skaksalg fortsat er kendetegnet ved den gode service, den hurtige levering, de aktuelle materialer og de gode tilbud både til klubben, til klubspilleren og turneringsspilleren.


Min baggrund med skakken er ca. 40 år som organiseret skakspiller, en del år har skak været på ”vågeblus”, men de senere år er der igen blevet lidt mere tid. Er formand for Faaborg Skakklub og FU medlem i 3. hovedkreds.


Jeg glæder mig nu til et par dage sammen med Ole ved Xtracon Open og til at få hilst på de mange deltagere, når I kommer forbi.


Der er masser af ideer for fremtiden, men her og nu handler det om at smøge ærmerne op, komme i orden og komme i gang med at ekspedere de mange ordrer her op til den nye sæson!


Når lageret har fundet sin nye plads efter flytningen, vil du kunne regne med, at din ordre sendes senest en hverdag efter modtagelse af ordren. Ny adresse i Nybølle ved Ringe vil fremgå på web shop’en fra 1.august.


Vi glæder os til at servicere klubber og medlemmer og til samarbejdet med bestyrelsen !


Mikael Rask


Hjemmeside: www.skaksalg.dk

 

15 radioudsendelser indtil nu

Natten efter alle hverdage indtil starten af august kan man på Radio24syv høre stormester Lars Schandorffs radioprogram ”Nimzowitsch” fra klokken 3.05 til 4. Et sent tidspunkt selv for natteravne; men moderne radio er ikke begrænset til æteren. Man kan således streame udsendelserne fra Radio24syvs hjemmeside eller downloade dem som podcast.


Hvert program har sin egen overskrift og Lars Schandorff har spændende gæster i studiet, der med deres ekspertviden kan bidrage til at kaste lys over dagens emne. Indtil nu er der produceret 15 programmer med følgende emner:


04. juli 2017 - Myten Fischer
05. juli 2017 - Magnus Carlsen
06. juli 2017 - Effektiv træning
07. juli 2017 - Skaknovelle
08. juli 2017 - Danske talenter
11. juli 2017 - Nyt Carlsen raid
12. juli 2017 - Fucking skak
13. juli 2017 - Markant bondestruktur
14. juli 2017 - Dansk sølv ved NM
15. juli 2017 - Den onde skakmatch
18. juli 2017 - Dronningeoffer
19. juli 2017 - Carlsen tæt på
20. juli 2017 - Bondtræk foran kongen
21. juli 2017 - Bent Larsen
22. juli 2017 - Stjerner i DK

 

nimzowitsch schandorff
GM Lars Schandorff - vært i programmet "Nimzowitsch”.
Foto www.radio24syv.dk/programmer/nimzowitsch/

Blandt gæsterne i udsendelserne kan nævnes GM Peter Heine Nielsen, der i programmet ”Carlsen tæt på” bl.a. kommer med en up-to-date statusrapport om de udfordringer, Carlsen står overfor netop nu.


I programmet om Bent Larsen er gæsten Schandorffs medredaktør på ”Skakbladet”, den store Larsen-ekspert, journalist og forfatter Jan Løfberg.


Hør eller download udsendelserne her: www.radio24syv.dk/programmer/nimzowitsch/

 

Xtracon Chess Open i gang med rekorddeltagelse

Danmarks største turnering, Xtracon Chess Open, kom fint i gang lørdag eftermiddag på Konventum i Helsingør. Med 433 deltagere slog man den hidtidige deltagerrekord fra 2015 med fire deltagere. Første runde var dog ramt af et par transportproblemer, f.eks. var GM Allan Stig Rasmussen strandet på Færøerne efter Faroes Open 2017 på grund af et aflyst fly, ligesom den italienske stormester Daniele Vocaturo fik udsat sit parti et kvarters tid på grund et forsinket fly. Rasmus Thøgersens planlagte tog fra Skive blev aflyst, og han måtte vente på det næste. Han nåede dog frem i sidste minut og vandt sit parti.

 

konferencesalen2017

Overblik over konferencesalen hvor de øverste 12 brætter spilles. Foto Thomas Vestergård


I første runde af en traditionel Schweizer–turnering møder den højst ratede fra den øverste halvdel, den højst ratede fra den nederste halvdel. Så der er en klar favorit i alle partier. Der plejer imidlertid altid at snige sig et par overraskelser ind. I første runde kom den første overraskelse dog først på bræt 47, hvor IM Martin Haubro (2365) måtte afgive en remis mod Pankaj Sindhu (1837) fra Indien.


Arrangørerne viser 50 partier live. Man har indlagt en forsinkelse på 10 minutter, inden trækkene vises på internettet, for at forhindre eventuel snyd med computerhjælp udefra.


FM Per Andreasen er som vanligt kommentator og analyserne vises live på KSUs YouTube-kanal, så man kan følge med direkte eller se kommentarerne efterfølgende. I dag kommenterede Per Andreasen mest på engelsk, da der var en syrisk IM blandt tilskuerne, og GM Baadur Jobava hurtigt kom til kommentatorlokalet og viste sin gevinst fra første runde.

 

Bagefter blev Baadur Jobava meget venligt siddende og assisterede med analyserne af de igangværende partier. Arrangørerne lover at flere stormestre, deriblandt den tidligere engelske VM-udfordrer Nigel Short, vil kigge forbi analyselokalerne i Helsingør.

 

jobava
GM Baadur Jobava er seedet som nummer 2 i turneringen. Foto Thomas Vestergård


Søndag er eneste dag med to runder. Første runde kl. 10.00 og anden runde kl. 17.00.

Spillested: Konventum, Gl. Hellebækvej 70, 3000 Helsingør

Hjemmeside: xtraconchessopen.dk

 

Steen Juul Mortensen 70 år

Der er næppe nogen person, der har haft så stor betydning for det organisatoriske arbejde i Dansk Skak Union, som tidligere unionsformand Steen Juul Mortensen, der i morgen fylder 70 år.

 

Steen Juul Mortensen giver heldigvis stadig en hånd med og Dansk Skak Union er glade for såvel seniorarbejdet, hjælpen som dommer ved DM og at han stadig vil være en kompetent dirigent ved delegeretmøderne. Personligt sætter jeg især pris på, at Steen Juul Mortensen altid er villig til at lytte og give gode råd til den nuværende ledelse.

 

DSU siger stort til lykke og giver ordet til de tidligere medlemmer af Forretningsudvalget, Hans Raahauge og Finn Larsen:

 

Den utrættelige fortaler for skakspillet, Dansk Skak Unions tidligere mangeårige formand Steen Juul Mortensen, fylder tirsdag den 25. juli 70 år. 

 

Steen er cand.mag. og mangeårig lektor på Handelsskolen i Herning.


sjm ved_braettet

Steen Juul Mortensen ved brættet. Foto Thomas Vestergård


Allerede som 16 årig blev han turneringsleder i Randers Skakklub og blev hurtigt bestyrelsesmedlem i klubben. I 1973 formand for Støtteforeningen, hvorfra han blev hentet ind som formand for Unionen i 1976.


Steen har som formand for Unionen udøvet en stor indsats for skakspillet. Seriøs, handlekraftig, energisk, initiativrig, utrættelig og økonomisk bevidst med hensyn til Unionens midler.


Hans tillidshverv har været og er mange. Nævnes kan bestyrelsesformand for Dansk Skaksalg ApS og Tjele efterskole. Sekretær i Nordisk Skakforbund og medlem af FIDE´s Centralkomite. International dommer og FIDE –overdommer ved hold-EM og Zoneturnering.


Efter at være fratrådt som formand for Unionen i 1995 efter 19 års formandsskab påtog han sig i 2002 igen formandsskabet for Unionen indtil 2005 og afværgede en krise i Unionen.


Efter pensioneringen fra Handelsskolen har Steen som seniorspiller mere tid til skaklige aktiviteter. Han har siden 2014 deltaget i flere internationale seniormesterskaber sammen med danske skakkammerater, hvor man rigtig hygger sig.


Han er altid til stede ved DM i Påsken som flittig dommer og mange år som dirigent ved delegeretmøderne.

 

sjm dirigent
Steen Juul Mortensen - kompetent dirigent ved delegeretmøderne. Foto Thomas Vestergård


Lokalt deltager Steen i mange turneringer i Herning og spiller i Divisionsturneringen for Randers Skakklub, ligesom han er sekretær i 9. hovedkreds.


Steen er også seniorkoordinator og behjælpelig med at samle hold og foretage tilmelding til mesterskaber for hold og individuelt, samt arrangementer i DM for seniorer og DM i hurtigskak for seniorer.


Steen er en herlig kammerat, der kan lide lidt god mad og drikke med gode venner.


6 gamle kollegaer fra Forretningsudvalget holder sammen på 26. år i et sommerhus, hvor vi hygger os med skak og snak.


Steen ønskes et stort til lykke på 70 års dagen og en kæmpestor tak for indsatsen for skakken. Vi håber på mange gode år sammen fremover.

 

Hans Raahauge og Finn LarsenIndisk sejr på Færøerne

IM Srinath Narayanan vandt Faroes Open 2017, der netop er færdigspillet i bygden Kollafjørður på Færøerne. Den 23-årige inder endte på 7½ af 9 ligesom forhåndsfavoritten GM Julio Granda (2656) fra Peru. Da Narayanan vandt det indbyrdes opgør med Granda, er det inderen, der løber med førstepladsen.

 

Det er dog ikke den store overraskelse, at den tidligere U-12 verdensmester Narayanan vandt. Han bliver udnævnt til stormester når FIDE uddeler titler lidt senere i denne måned. Førstepladsen i Kollafjørður var sjette gang, at Narayanan klarer kravet til en GM-norm.

 

narayanan

IM Srinath Narayanan – meget snart stormester. Foto: www.faroesopen.com


Med sejren kan Narayanan udover førstepræmien på 15.000,- kr. også se 19 ratingpoint komme ind på kontoen.

 

Slutstillingen i toppen:
1. IM Srinath Narayanan (2505), Indien, 7½ point af 9
2. GM Julio Granda (2656), Peru, 7½ point
3. GM Helgi Dam Ziska (2544), Færøerne, 6½ point
4. GM Miguel Munoz (2495), Spanien, 5½ point
5. GM Allan Stig Rasmussen (2540), Danmark, 5½ point
6. FM Hogni Egilstoft Nielsen (2323), Færøerne, 5½ point
7. GM Jens Kristiansen (2403), Danmark, 5½ point
8. IM Martin Haubro (2365), Danmark, 5½ point

30 deltagere.

I sidste runde mødtes de to klubkammerater fra BMS Mikkel Manosri Jacobsen og Martin Haubro i et kort bråvallaslag.

 


Hjemmeside: www.faroesopen.com

 

Kommende begivenheder

 

ccc2018

 

Afsluttede begivenheder

 dm logo_2017_skak_dk

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

 Aarhus Festuge 2017

 politiken cup

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media