Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Caruana fører FIDE Grand Prix

Caruana i_FIDE_Grand_Prix_2015

Det meget stærke FIDE Grand Prix i Khanty-Mansiysk, Rusland, er lidt over halvvejs. Ikke overraskende fører den topseedede Fabiano Caruana med 4,5 af 6 foran Peter Svidler og Sergej Karjakin begge med 4 og Lenier Dominguez med 3,5.

 

Skal vi sætte nationaliteter på spillerne? Dominguez er fra Cuba, Svidler og Karjakin repræsenterer begge Rusland. Og så er der Caruana. I tabellen står han opført som repræsenterende Italien. Men for nylig forlød det, at han har skiftet skakforbund. 

 

Under Scandinavian Masters i Oslo bad en af de norske tv-journalister turneringens kommentator, verdensmester Magnus Carlsen, om en kommentar til, at verdens nummer to skiftede forbund. Carlsen bemærkede, at da Caruana er opvokset og bor i USA, var det ikke specielt overraskende.

 

I praksis får skiftet fra Italien til USA formentlig størst betydning for de to nationers landshold, f.eks. ved skak-OL, hvor Italien uden Caruana er reduceret til en mere ordinær skaknation, mens USA vil stå styrket i forhold til at blande sig i kampen om guldmedaljer.

 

Tilbage til Khanty-Mansiysk. Der har været en del remiser i FIDE Grand Prix'et og de nævnte fire første i turneringen er alle ubesejrede indtil videre.

 

Billedet er fra Caruana - Vachier-Lagrave. Franskmanden med 2754 i ELO ligger ratingmæssigt midt i feltet, men udgør bundproppen i turneringen efter 6.runde med tre remiser og tre tab.

 

Følg med i turneringen, hvor sidste runde spilles på tirsdag, via linket på skak.dk forsiden.

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

          

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media