Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Løst og fast om Divisionsturneringen

I XtraCon-Skakligaen har kun en spiller scoret maksimum indtil nu. Det er Brønshøjs IM Thorbjørn Bromann, der har scoret 7 af 7. Præstationsmæssigt svarer de 7 point givet til en stormesternorm, men Bromann kan ikke nå at møde de tre krævede stormestre.

 

broman
IM Thorbjørn Bromann - ankermand på Brønshøjs hold (foto: thv)


I 2. Division gruppe 2 har Køges Henrik Dahl Pedersen også scoret 100% - 6 af 6. I samme andendivision var de fire fynske hold samlet i Gudbjerg til et stævne som FSU viste live på nettet. I Partiet mellem Svendborgs Ib Lynæs Hansen og Frem 2s Michael Bæhring Madsen var Ib Lynæs noget på hælene, men fik en gylden chance for remis:

 

lynaes

Hvid trækker og holder remis.


Se løsningen til sidst i artiklen.


Verner Christensen har på www.divisionsskak.dk under "genveje" udviklet en række spændende links, der giver nyttige og sjove oplysninger om hele turneringen. F.eks. kan det ses, at Frederiksberg og Nørresundby har den højeste gennemsnitsalder i divisionen med 62,9 år, mens Jetsmarks førstehold har den laveste gennemsnitsalder med 27,6 år.


Et andet link "Potentielle titel-normer" henviser til mulige normer i turneringen. Med to runder igen i XtraCon-Skakligaen kan der stadig ske meget med norm-mulighederne, men f.eks. Nordkalottens FM Kaare Hove Kristensen ligger godt til en IM-norm. Han har mødt tilstrækkeligt med titelholdere og har pt. en ratingpræstation på 2497.


I 1. division gruppe 1 forsatte Philidor deres magtdemonstration med en 8 - 0 sejr over BMS 2. Dermed er Philidor rykket op i XtraCon-Skakligaen allerede inden sidste runde den 1. marts (XtraCon-Skakligaen spiller afsluttende dobbeltrunde den 7. + 8. marts). GM Curt Hansen og IM Simon Bekker-Jensen har begge scoret 6 af 6 for Philidor indtil nu.


I diagrammet i starten af artiklen spillede Ib Lynæs Hansen Dxg7! og ligemeget om kongen eller tårnet slår igen, er stillingen pat. Svendborg vandt kampen 4½ -3½.


Se mere på www.divisionsskak.dk

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

          

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media