Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Rasmus Skytte fører i Århus

Efter de første to runder er IM Rasmus Skytte alene i spidsen for Chess House GM med 2 af 2. GM Maksimenko har dog også makspoint, men kun for en kamp, da tirsdagens parti mod IM Eggleston er udsat til lørdag på grund af sygdom hos englænderen. 3. runde starter onsdag kl. 15.00


Mads Boe skriver om 2. runde:

Chess House GM Turnering – Runderapport runde 2:

Også 2. runde blev en spændende runde med masser af kampskak. Kun en enkelt remis i de 4 spillede partier. Desværre er IM Eggleston ramt af sygdom, så partiet mod GM Maksimenko spilles først på lørdag kl. 09:00.


Eneste remisparti var partiet mellem IM Jimenez og IM Mads Andersen, som absolut ikke var kedeligt. Det var en lang teorivariant i Fransk, hvor Jimenez ofrer en springer på f7. Det farlige i varianten er ikke så meget kongeangreb, men mere at der bagefter er løse bønder at samle op. På et tidspunkt var Jimenez oppe med 4 bønder for officeren. Normalt nok til en sejr, men problemet var at bønderne på dronningefløjen var meget svage, så det så ikke ud til at Mads havde svært ved at holde partiet remis.


Opgøret mellem de to venner IM Rasmus Skytte og IM Nicolai V. Pedersen blev ikke remis, som man måske kunne have forventet. Rasmus valgte Londonsystemet, og fik hurtigt en behagelig stilling. Både 7.-b6 og 9.-Sh5 var under mistanke. Specielt da Sh5 ikke fik løberen på f4 afbyttet. Med springeren på afveje fik Rasmus gennemført e4 med klar fordel, da både bønderne på a6 og c6 blev meget svage. Rasmus vandt a bonden og førte partiet til sikker gevinst.

 

im rasmus_skytte_febr20147
IM Rasmus Skytte – alene i spidsen (foto: thv)


IM Jens Ove Fries Nielsen kom allerede i åbningen galt af sted mod IM Lawrence Trent med sort. En noget defensiv ”flodhestelignende” opstilling blev straffet. Allerede efter 8.0-0-0 truer e5 ganske alvorligt. De taktiske forviklinger efter d5 var gode for hvid, da dronningen kom i skudlinjen i d linjen. Jens Ove måtte give dronningen i træk 15, men aldrig med tilstrækkeligt modspil.


GM Davor Palo vandt en flot parti mod GM Brynell i blot 26 træk. Efter fastlåsning af centrum fik Davor mulighed for at angribe på dronningefløjen med a3-b4. Trækket 17.-c6 er under mistanke, da det både svækker d5 og giver et angrebsmål på d6. En konkret fejlberegning, hvor Stellan bytter dronningen taber partiet direkte, da det i slutstillingen truer Sxb6, og Tc8 heller ikke kan spilles på grund af en gaffel. Meget overbevisende spil af Davor.


3. runde spilles i dag onsdag kl. 15:00. Der er gratis adgang for tilskuere i Chess House på Katrinebjergvej 111A, 8200 Aarhus N.


Link til turneringen med livedækning: www.chesshouse.dk

 

2. rundes partier: www.liveskak.dk/2014/Chess-House-GM/r2/widthoutchat.htm

 

Mads BoeKommende begivenheder

 DM i Skak 2018

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media