Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

VM for Ungdom 2013 – 7. runde

Juleaftens dag spilles 8. runde af VM for Ungdom i De Forenede Arabiske Emirater, men 1. juledag er turneringens eneste fridag. De danske deltagere må fejre Jul i 25 graders varme, men mon ikke de også kan klare den udfordring.

 

Ungdomslandstræneren skriver til hjemmesiden:

Af Mads Boe
U:10 Filip Boe Olsen fik endnu en sejr mod Leningrad Hollandsk. Samme plan som sidst med 7.d5. Modstanderen fra Kina valgte at gennemføre e5 straks, hvilket er en fejl, da hvid åbner centrum med e4. Reelt fik modstanderen aldrig en chance, og det endte med at han blev sat mat. Et godt gennemført angrebsparti af Filip. Filip har nu 5 af 7, og begynder at kunne se førerfeltet igen.


U:12 Nicolai Kistrup kom allerede i åbningen under pres mod en kineser der spillede lynhurtigt, og brugte lang tid på at finde de rigtige forsvarstræk. Pludselig tabte han desværre en bonde, og endte ud i et svært dronningeslutpil, hvor Nicolai tabte på tid. Stillingen var desværre nok også tabt. Heldigvis er han stadig ved godt mod.


U14: Jesper Søndergaard Thybo tabte desværre for anden dag i træk. Vi var godt klar over at det kunne blive et svært parti, da modstanderen fra Tyrkiet på trods af et lavt ratingtal på 1960, havde spillet til omkring 2200 i præstationsrating. Jesper gav dronningen for 2 tårne, men stillingen der opstod gav desværre modstanderen mulighed for at angribe Jespers kongestilling. Jesper har nu 4 af 7.


U16: Martin Percivaldi vandt en Slavisk med sort, hvor modstanderen ofrede en officer for 3 bønder. for at prøve at sætte Martin mat. Angrebet var ret ufarligt og bønderne blev låst, og dermed blev sejren kørt sikkert hjem. Martin har nu vundet de seneste 3 partier i træk og har 4½ af 7.

 

martin p
Martin Percivaldi - 3 sejre i træk! (foto: Ruggero Percivaldi)


U18: Mads Andersen fik endnu en sejr efter godt spil. Undervejs var han oppe med 4 bønder i en stilling med 2 tårne og springer til hver, hvor Mads havde 4 bønder mod 0. Mads er tilbage på live-brætterne til 8. runder i dag, og da mange af konkurrenterne i toppen sætter point til, er en topplacering stadig mulig. Mads har 4½ af 7.


Juleaftensdag spilles 8. runde, og det er givetvis første gang at talenterne spiller et rated parti på denne særlige helligdag. På grund af de varme temperaturer, er der dog ingen der rigtigt tænker på jul. Derfor er alle de danske spillere også tilmeldt U-VM i lyn, der starter juleaften kl. 17:00.


Hjemmeside: www.worldyouth2013.com

 

Mads BoeKommende begivenheder

 DM i Skak 2018

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media