Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Årets Skakspiller 2013

For femte gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister.


Igen i år har medlemmerne også indflydelse på hvilke spillere, der skal nomineres. Indtil juleaften kan man på mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller
DSUs debatforum på Facebook bringe en spiller i forslag med en kort begrundelse.


Blandt de foreslåede spillere vil udvalget bag ”Årets Skakspiller”, der består af Skakbladets redaktør, Thorbjørn Rosenlund, den oprindelige initiativtager til prisuddelingen, Svend Novrup og nyhedsredaktør på www.skak.dk, Thomas Hauge Vestergård, udvælge op til 20 finalister.


Mellem jul og nytår kan DSUs medlemmer så stemme på kandidaterne ved at vælge nummer 1 til 10. I sammentællingen vil en førsteplads give 12 point, en andenplads 10 point, tredjeplads 8 point derefter 7-6-5-4-3-2 og 1 point.


Først i de nye år vil resultatet blive offentliggjort.


Svend Novrup fortæller her om hvordan Skak-Oscar'en hidtil er blevet uddelt:


Årets skakspiller er en titel, der skal tildeles en spiller, der har præsteret et strålende kvalitativt resultat i det forløbne år. Et, som ikke-skakspillere kan anerkende som ekstraordinært. Det skal dog ikke nødvendigvis være årets bedste enkeltresultat, da der tages et vist relativt hensyn til forventninger, især overgåede, og hastig fremgang.


Man bør ikke kunne blive Årets Skakspiller ved som en overraskelse at vinde NM i skoleskak, for det er ikke en titel, som den store offentlighed vil forstå som storslået, men vinder en IM et GM-turnering og yderligere har nogle stabile resultater i et år, kan han vinde foran fx en Peter Heine, der laver større præstationer ratingmæssigt ved at klare sig pænt i topturneringer.


Der har traditionelt været en vis positiv særbehandling af årets danske mester.


De lavere placeringer på top-10-listen kan tilgodese særlige dele af skakken: Kvindeskak, veteranskak, juniorskak, problemskak, korrespondanceskak, hurtigskak mm.


Svend Novrup


aaretsskakspiller2013

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media