Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Tjele Skaksommerlejr igang

Tjele Skaksommerlejr er en af sommerens stolte skaktraditioner og igen i år har der været fin søgning til arrangementet, der kan byde på hele to stormestre blandt lærerteamet.

 

Fra arrangørerne har vi modtaget følgende beretning:


Af Mads Tudvad
I denne uge er 93 børn og unge i alderen 7 til 21 år samlet til den årlige skaksommerlejr på Tjele Efterskole. Lejren byder på masser af forskellige aktiviteter, heriblandt babyskak, fodbold, kondiskak, rundbold og kykskak. Senere på ugen tager alle lejrens deltagere og ledere på heldagstur til Djurs Sommerland – en tur, der nyder stor popularitet blandt både elever og ledere.

tjele2
GM Jon Ludvig Hammer ved brættet (foto:www.skaklejr.dk)


I løbet af ugen undervises eleverne flere gange dagligt af lejrens ledere, blandt andre GM Jon Ludvig Hammer og GM Allan Stig Rasmussen. Niveaumæssigt er der stor bredde blandt eleverne spændene fra dem, der lige har lært at spille skak, til dem, der har adskillige danmarksmesterskaber på bagen.


tjele1
GM Allan Stig Rasmussen får vist en variant (foto:www.skaklejr.dk)


Eleverne får rig lejlighed til at spille mod hinanden i Lejrturneringen i niveauinddelte grupper, ligesom der stort set altid spilles lyn- eller babyskak i pauserne mellem aktiviteterne.


tjele3
Marie Frank holder styr på tropperne (foto: www.skaklejr.dk)


I Tjelelegene er eleverne sat sammen i 6 hold på tværs af køn, alder og skakmæssig styrke, og i løbet af ugen dyster alle hold mod alle i et hav af forskellige mere eller mindre alternative discipliner, som der trækkes lod om hver dag. Eleverne håber - lederne frygter - hver dag, at vandballonkast mod lederne er dagens disciplin…


Således er lejren en kombination af sociale og skakmæssige aktiviteter, og på den måde får eleverne nemt dannet nye venskaber på tværs af landsdele, mens de samtidig dygtiggør sig i skak.


Lejren har indtil videre været begunstiget med flot vejr, og humøret er i top. Køkkendamerne leverer fremragende mad (særligt kagen til aftenkaffen er populær) og eleverne er både energifyldte og skaklystne – det er en god uge i sommerferien!


Mads Tudvad


Hjemmeside: www.skaklejr.dk

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

          

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media