Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Update fra Brasilien

Fra "World Cadet Championship" i Brasilien har John Christopher Christensens far Sven Christensen sendt en opdatering på den enlige danske deltager i turneringen:  

 

 

 

Hermed en 3/4 vejs opdatering fra VM i Brasilien. At være så langt hjemmefra kan være en stor udfordring, men også meget spændende. Vi har set og oplevet mange ting som sikkert vil følge os som gode minder resten af livet. Men vi har også oplevet en del udfordringer
som vi godt kunne have undværet. 

 

Sidste gang vi skrev fortalte vi lidt om fattigdommen hernede, denne gang kan vi så fortælle at vi har prøvet lidt af den selv (uden sammenligning i øvrigt). Vores kreditkort blev hacket og kontoen ryddet, hvor og hvordan det er sket vides ikke. Pengene kommer ifølge Jyske Bank ind på vores konto igen i morgen, så er der igen ro på. heldigvis havde vi lidt kontanter at klare os med så helt fortabte var vi heldigvis ikke.

 

Nå men tilbage til turneringen. Vi var nu kommet til 4. Runde. John valgte at spille frisk til, dels spillede han sort (som er hans favorit), dels var han godt tilpas efter de første tre runder. Ifølge John blev det til Merano varianten i semislavisk. John gik efter en hurtig sejr da modstanderen fra Brasilien var forholdsvis lavt ratet og tog en løberdiagonal som sende viste sig at være svag. Nederlag til John.

 

I femte runde var det endnu en lavt ratet brasilianer. John spillede hvid og modstanderen var fræk nok til at spille skandinavisk, absolut ikke Johns favorit! (Så den skal der arbejdes mere med når vi kommer hjem). John overså at modstanderen i slutspillet kunne lave en gaffel og tage en officer. John kæmpede bravt, men måtte til sidst ned, selvom han til det sidste satsede på at få remis.

 

Det skal ikke være nogen undskyldning for nederlagene men i løbet af 5. Runde blev John mere og mere syg, først med forkølelse, derefter dobbelt mellemørebetændelse (prøv at forklare det på portugisisk) for til sidst at få den roskildesyge som mange af spillerne har været ramt af. heldigvis havde vi en fridag , men til 6. Runde nåede John lige at kaste  op 20 minutter inden kampstart. igen spiller John sort og igen går de ind i Merano varianten. Spilleren fra Uruguay kæmpede godt imod, men blev pløjet ned. Sejr til Danmark!


7. Runde. John spiller siciliansk med hvid og har lidt problemer i starten med den brasilianske spiller, men efter 14 træk tilbyder modstanderen meget overraskende remis og John vælger at acceptere. dagen byder på en dobbeltrunde og John ønsker at spare på kræfterne inden næste runde og samtidig blive restitueret mest muligt.


8. Runde. John har sort mod Inako fra Kina. Det bliver en lukket siciliansk, og længe har John rigtigt godt fat i modstanderen, men John overser at modstanderen kan lave en dronningemanøvre, og dermed er der gevinst til modstanderen. 3/8 er ikke lige hvad John selv havde drømt om eller forventet, så nu bliver slutspurten sat ind i de tre sidste runder hvor det kunne være rart at komme på de 50% som har været Johns hovedmålsætning fra starten af. De næste dage bliver spændende...

 

Sven ChristensenLink til hjemmesiden for turneringen: https://www.wccc2017.com/

 

Link til resultater for John: HER

 

Link til live fra Chess24: HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media