Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Weekendundervisning på internationalt niveau

Jesper Knudsen fra Læseforeningens Skakklub har skrevet til skak.dk om weekendens træningssamling for piger i Odense, der havde besøg af den danske mester GM Mads Andersen:

 

For tredje gang har pigetræner Peter Grove og Nikolai Kvist Brondt arrangeret træningspas og weekendhygge for pigespillere med tilknytning til det organiserede skaksamfund. Weekenden efterlader et indtryk af en pigeindsats, der på flere niveauer matcher profilerede idrætsgrene som fodbold, håndbold og badminton, men som til gengæld er udfordret, når det kommer til opbakning.

 

Med et faktisk deltagerantal på 14 (15 tilmeldte) ud af omkring 65 mulige er der således stadig mulighed for at forbedre et lovende koncept på deltagersiden. Måske både klubber, forældre og pigespillere stadig mangler at få øje på denne unikke mulighed for at skærpe evnerne ved brættet, samtidig med at skakrelationer kan gro i et tempo, som hverdagens rytme ikke normalt tillader.

 

 

Foto: Peter Grove

 

På indholdssiden af weekenden er det derimod vanskeligere at pege på muligheder for forbedringer. De to skakkapaciteter og arrangører havde hentet stormester, Mads Andersen, ind som chef i øverste gruppe. Det er i andre sportssammenhænge helt uhørt, at landets nr. 1 afser tid til at undervise i det omfang.

Men Mads Andersens karakter (og kærlighed til rundbold) har gjort det muligt at tilføre det øverste segment af talentfulde piger et internationalt niveau. I dette tilfælde var det Freja Vangsgaard, Ellen Fredericia og Nienke van den Brink, der profiterede af Mads´ tilstedeværelse. En omstændighed, der bør gøre skakunionen stolt, men også nysgerrig på, hvordan konceptet fastholdes og udvikles.

 

Weekendens aktiviteter blev afholdt i Odense, hvor Læseforeningen stillede lokaler til rådighed. Det gør Læseforeningen gerne igen, da arbejdet med at tiltrække pigespillere i hverdagsregi er helt afhængigt af sammenspillet med relations-skabende initiativer.

 

Jesper Knudsen, Læseforeningen
Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

          

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media