Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

3. & 4. runde Sondex Cup 2013

 

Bemærk nyt live-link: liveskak.dk/2013/sondex/


Fra Kolding har vi modtaget følgende fra 3. og 4. runde


Af Lars P. Hansen

 

Sondex Cup 2013, 3. runde
Tredje runde i IM-gruppe 1 bød på to hurtige remiser i partierne Skytte-Pedersen og Vang Glud-Mikkelsen mens Daniel Semcesen vandt over Simon Bekker-Jensen i et parti der fulgte analyserne i kommentatorrummet. Fra omkring træk 20 voksede svenskerens brikker i styrke bl.a. takket være trykket i den lange diagonal og et par effektive centrumsbønder, og i træk 30 valgte Simon at opgive. Dermed rykkede Daniel op på en delt førsteplads med Jakob Vang Glud.

 

I IM-gruppe 2 kom Attila Gergacz på tavlen efter aggressivt spil der gav gevinst mod Pelle Bank.


Jonathan Carlstedt vandt slutspillet K + D mod K, T og to bønder over Arne Matthiesen mens partiet mellem Jasmin Bejtovic og Thorbjørn Bromann endte remis.

Inden den sidste dags anstrengelser fører Bejtovic og Bromann den tætte gruppe med hver 2 point.


Sondex Cup 2013, 4. runde
Fjerde runde i IM-gruppen gav sejre til Jakob Vang Glud, der med hvid slog Rasmus Skytte, og Daniel Semcesen, som vandt over Nikolaj Mikkelsen med sort.
I en presset stilling var Rasmus Skyttes bedst alternativ at ofre en springer for et par bønder og forsøge at opnå et resultat mod Vang Gluds løberpar, men kommentatorrummets vurdering at det ikke holdt, viste sig at være rigtig.


Samtidig fik Daniel Semcesen fik konverteret en merbonde til et point, og han deler nu førstepladsen med Jakob Vang Glud på 3 point.
I sit parti mod Simon Bekker-Jensen klarede Nicolai V. Pedersen den første tidskontrol med få sekunder og en god stilling intakt, men der havde forinden været en trækgentagelse så partiet endte med pointdeling.

 

I sidste runde møder Daniel Semcesen Nicolai V. Pedersen med hvid, og Jakob Vang Glud har samme farve mod Simon Bekker-Jensen.

 

sondex1
Daniel Semcesen - Rasmus Skytte i 2. runde (foto: Laurits Tørnæs)


I IM-gruppe 2 reddede Thorbjørn Bromann remisen trods en bonde i undervægt, og Attila Gergacz fik også tilkæmpet sig det halve point i en presset stilling mod Jasmin Bejtovic. Da Arne Matthiesen og Pelle Bank ligeledes delte, er pointafstandene uændrede inden sidste runde. Jasmin Bejtovic og Thorbjørn Bromann har hver 2½ point. I sidste runde skal Bromann spille med sort mod Arne Matthiesen mens Jasmin Bejtovic har hvid mod Pelle Bank.

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

          

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media