Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Kasparov 50 år

Verdens bedste skakspiller nogensinde, Garry Kasparov, fylder 50 år i dag. Fødselsdagen fejres i Oslo, hvor Kasparov er på besøg i forbindelse med sit politiske arbejde som en af Ruslands førende oppositionspolitikere.


Garry Kasparov blev verdensmeter i 1985 efter at have detroniseret sin landsmand Anatoly Karpov i en match i Moskva. Først have de to spillet det berømte maratonmatch i 1984, der blev afbrudt ved stillingen 5 – 3 til Karpov efter 48 partier. Året efter var matchbetingelserne sat til maksimalt 24 partier og her vandt Kasparov 13 – 11.


kasparov2009
Garry Kasparov (foto: thv)


Kasparov sad solidt på verdenstoppen indtil 2000 hvor han tabte 8½ - 6½ til Vladimir Kramnik i London. I mellemtiden havde verdensmestertitlen dog været på andre hænder, da Kasparov i 1993 brød med FIDE og stiftede Professional Chess Association, der selv arrangerede VM-kampe. Der var dog aldrig tvivl om, at Kasparov var verdens bedste spiller, hvilket utallige turneringssejre og placeringen som nummer et på ratinglisten understregede. Først for nyligt har Magnus Carlsen overhalet Kasparovs toprating på 2851, en ratingrekord, der holdt sig i 13 år.


I 2005 trak Kasparov sig tilbage fra topskak, men han har dog stadig kontakt med sporten og var kortvarigt træner for Magnus Carlsen. Under fødselsdagsfejringen i Oslo er der da også spekulationer omkring et muligt nyt samarbejde mellem Magnus Carlsen og Kasparov i forbindelse med VM-matchen mod Anand til november.

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media