Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Junior VM slut

Ellen Kakulidis fra Ålborg Skakforening har skevet en afsluttende runderapport til skak.dk om Junior VM i Bhubaneswar Indien:

 

"Efter 14 dage og 13 runder i Bubaneswar i Indien, er World Junior Chess Championships endelig spillet færdigt. Det har været en lang turnering, med både op- og nedture, som har været meget krævende at spille. Resultatmæssigt må både Rasmus og jeg desværre konkludere, at det kunne være gået betydeligt bedre. Placeringsmæssigt er vi begge endt en smule under den forventede seedning. Rasmus lavede 4,5 point og endte på en 74. plads, og jeg selv lavede kun 4 point og endte på en 52.plads. Dette har naturligt nok også medført, at vi begge har et stort tab af elo, men vi er heldigvis ikke de eneste, som led den skæbne.

 

Vores spil har kun i perioder været oppe på det niveau, som vi begge ved at vi har, men det skyldes ikke udelukkende os selv. Først og fremmest så er det en utrolig stærk turnering, og man kommer hurtigt til at se meget dum ud over brættet, hvis modstanderen kun spiller gode træk. For det andet så er det svært at bryde en dårlig stime, og i modsætning til de andre, så burde vi spille med en smule mere selvtillid. Hvad vi kan glæde os over er, at vi alt sikkert har fået en masse lektioner med hjem i bagagen. Når man måler sig med de bedste, bliver ens eget spil virkelig sat på prøve fra træk 1, hvilket medfører at man bliver tvunget til at presse sig selv til det yderste både i forberedelsen og over brættet.

 

At arbejde intenst med skak i 13 dage, kan kun være en god ting for Rasmus' og min fremtid i skak, og vi er derfor fortrøstningsfulde til, at vores rating kommer tilbage med renter! Trods at turneringen kunne have gået bedre, så tager både Rasmus og jeg der fra med en masse gode oplevelser i bagagen. Vi har prioriteret at socialiserer med de andre deltager, og selvom vi primært har tilbragt tid med dem fra de andre nordiske lande, har der også været tid til at skabe nye bekendtskaber i lande som Rusland, Iran og Vietnam. Det er klart at formålet med at spille store skaturneringer i udlandet, er at blive en bedre skakspiller, men det er også interessant at støde på nye kulturer og skabe kontakter i alle verdens lande. Der er i hvert fald en masse nye døre, som har åbnet sig, så det bliver interessant at se, hvad fremtiden bringer i forhold til skak-eventyr for Rasmus og mig. Afsluttende vil jeg sige, at turneringen kun overraskede positivt i forhold til hotel, mad og arrangering. Der var nogle enkelte forseelser fra arrangørernes side, i forhold til ændring af runder og tidspunkt, men det er Indien, så hvad kan man forvente? Desuden tror jeg, at vi må konkludere, at Indien er et sted, som man tager til og spiller, hvis man gerne vil blive bedre og ikke, hvis man vil vinde rating. Og på de ord takker Rasmus og jeg af fra dette års Junior VM. Hvis man vil læse mere fra mig, kommer jeg fortsat til at blogge om mine skakeventyr på: http://kakulidis.bloggersdelight.dk  Den næste måned kommer til at handle om min undervisning på NTG's skaklinje og min deltagelse i skak-OL i Baku".

 

Slutstillingen i den åbne række:

1. GM Jeffery Xiong, USA (2633) - 10½ point

2. GM Vladislav Artemiev, Rusland (2665) - 9½ point

3. GM Lyna Narayanan Sunilduth, Indien (2515) - 9 point

4. FM Yi Xu, Kina (2371) - 9 point

 

 

Amerikaneren Jeffery Xiong, der er født i år 2000, vandt den åbne række suverænt med 10½ point i de 13 runder. Foto: Fra turneringens hjemmeside

 

Slutstillingen i pigerækken: 

1 WGM Dinara Saduakassova, Kazakhstan (2423) - 9½ point
2. WIM Pv Nandhidhaa, Indien (2151) - 9 point
3. WIM Dinara Dordzhieva, Rusland (2304) - 9 point
4. IM Rueda Paula Andrea Rodriguez, Columbia (2321) - 8½ point

 

Foto: Fra turneringens hjemmeside 

 

Link til turneringen: http://wjcc2016india.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media