Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

De unge fint fra start i Fredericia

IMG 3278_FredericiaFredericias traditionsrige IM-turnering er indledt med et par fine sejre til talentfulde juniorer mod internationale mestre. (Foto fra 1. runde hvor Jesper Søndergaard Thybo med sort besejrer IM Jens Ove Fries Nielsen.)

 

Fra den arrangerende klub beretter Johnni Marcussen, der også har taget ovenstående foto, om 1. runde:

 

Så er 1. runde af Fredericia Chess 2016 blevet afviklet, og vi lagde ud med en runde, hvor der både var gode partier og et par overraskelser.

 

Den største overraskelse stod FM Filip Boe Olsen for, da var oppe i mod tyske IM Christoph Scheerer. I et lige slutspil fik Christoph lavet et træk, som kostede ham dronningen for et tårn. Denne mulighed takkede Filip ikke nej til, og han løb derfor med et helt point.

 

Og generelt var 1. runde en god dag for ungdommen, da også FM Jesper Thybo sejrede. Dette skete over Fredericia Skakforenings repræsentant, IM Jens Ove Fries Nielsen. Partiet var dagens længste, og det var også blandt de bedste, da begge spillere spillede angrebsskak. I sidste ende var det dog Jesper, som var skarpest.

 

I de øvrige partier måtte favoritten, IM Nikolas Lubbe, afgive et halvt til FM Anders Livner i en stilling, hvor Anders nok have fordelen. WGM Melanie Lubbe kom bedst fra åbningen mod Kristian Seegert, da hun vandt en kvalitet, og denne fordel blev kørt hjem til en sejr.

 

Og dagens hurtigste parti endte i en remisløsning efter 19 træk mellem FM Kristoffer Dyrgaard og FM Martin Matthiesen. Generelt var 1. runde derfor god for normchancerne, da alle de 3 vindere ikke besidder IM titlen i forvejen, og derfor har givet sig selv en god start i jagten på normen.

 

Link til Fredericia-turneringen

 

Torsdag byder på 2 runder i IM gruppen, og derudover er der en 50 mands stor hurtigskakturnering. I øverste gruppe har 4 af de 8 deltagere en FM titel og med et ratingssnit på 2197, er der lagt op til rigtig topskak her også.

FM Jesper Nørgaard er favorit på ratingtallet, men han vil uden tvivl blive budt op til dans af FM Niels Jørgen Fries Nielsen, FM Jørn Sloth og FM Carsten Bank Friis.

 

Fredag-søndag vil der være EMT turnering, hvori der deltager ca. 60 spillere. Også her er det lykkedes at samle et stærkt felt i den 12-mands store Kandidatgruppe, hvor der spilles om en plads i næste IM-turnering.

 

De 12 spillere har et ELO rating gennemsnit på 2164, og afstanden i ELO mellem nr. 1 til nr. 6 er blot 11! Alle runder i IM gruppen kan følges live på nettet, ligesom alle 5 runder i Kandidatgruppen bliver sendt live, når denne starter fredag aften. Tilskuere er selvfølgelig meget velkomne på Erritsø Fælleskole, afd. Bygaden.

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

          

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media