Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Årets Danske Skakspiller

vang glud_sondex5rd

For syvende gang indbydes Dansk Skak Unions medlemmer til at deltage i afstemningen om Årets Danske Skakspiller, som indtil 2008 blev valgt af skakjournalisterne.

Igen i år har medlemmerne også indflydelse på, hvilke spillere der skal nomineres. (På Thomas Vestergaards foto ses årets spiller fra sidste år: Jakob Vang Glud vandt titlen i 2014.)

 

Indtil juleaften kan man på mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på DSU's debatforum på Facebook foreslå en spiller og give en kort begrundelse.

Blandt de spillere, der bringes i forslag, vil DSU's informationsudvalg bestående af Skakbladets redaktør Thorbjørn Rosenlund, nyhedsredaktør på skak.dk Palle Skov samt elitespilleren Jakob Aabling-Thomsen udvælge op til 20 finalister.

 

Mellem jul og nytår kan alle DSU-medlemmer så stemme på kandidaterne direkte på skak.dk ved at afkrydse nr. 1 til 10 blandt stemmesedlens nominerede navne.

Årets Danske Skakspiller og årets top-10 findes ved sammentælling af point, idet en førsteplads på en stemmeseddel giver 12 point, en andenplads 10 point, en tredjeplads 8 point, og derefter 7-6-5-4-3-2-1 point for placeringer som nr. 4 til 10.

 

Resultatet offentliggøres lørdag den 2. januar 2016

Den oprindelige initiativtager til uddelingen af den danske Skak-Oscar, journalist og forfatter Svend Novrup, giver afstemningen disse ord med på vejen:

 

'Årets skakspiller er en titel, der skal tildeles en spiller, der har præsteret et strålende kvalitativt resultat i det forløbne år. Et, som ikke-skakspillere kan anerkende som ekstraordinært. Det skal dog ikke nødvendigvis være årets bedste enkeltresultat, da der tages et vist relativt hensyn til forventninger, især overgåede, og hastig fremgang.

 Man bør ikke kunne blive Årets Skakspiller ved som en overraskelse at vinde NM i skoleskak, for det er ikke en titel, som den store offentlighed vil forstå som storslået, men vinder en IM et GM-turnering og yderligere har nogle stabile resultater i et år, kan han vinde foran fx en Peter Heine, der laver større præstationer ratingmæssigt ved at klare sig pænt i topturneringer.

Der har traditionelt været en vis positiv særbehandling af årets danske mester.'

 

Velkommen til kåringen af Årets Danske Skakspiller 2015!

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

          

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media