Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Philidor holdt sin føring i ligaen

IMG 0120

Philidor øgede ikke føringen men satte heller ikke noget til i forhold til nærmeste forfølger i XtraCon-Skakligaen. I anden runde slog Philidor Team Nordea Skanderborg 5,5 - 2,5. På bræt et spillede Skanderborgs IM Rasmus Svane remis mod GM Gawain Jones efter et spændende slutspil, hvor det var Svane der forsøgte at vinde i en stilling med to tårne og tre bønder mod dronning og to bønder. Partiet endte efter yderligere en bondeafbytning med remis. (foto fra efteranalyserne).

 

Bræt to mellem IM Mads Andersen, Skanderborg, og den svenske mester, GM Nils Grandelius ebbede ud i fredeligt tårnslutspil og remis. På tredjebræt var der mere tilskuervenlig skak i stormesteropgøret mellem Jakob Vang Glud, Philidor, og Daniel Semcesen, Skanderborg. I en indviklet stilling med dronning og et par lette officerer til hver samt nogle få bønder regnede Glud sig frem til et afgørende angreb, som endte med matsætning.

  

På bræt fire kom så Philidors første nederlag i ligaen: Det var GM Allan Stig Rasmussen, som måtte ned mod IM Nicolai V. Pedersen.

 

På bræt fem var der et opgør mellem et par tidligere danmarksmestre - her spillede Curt Hansen et fint parti og vandt over Steffen Pedersen.

 

De tre nederste brætter gav to et halvt til Philidor - kun Jackie Andersen fra Skanderborg slap af sted med et halvt point mod Philidors IM Nikolaj Mikkelsen.

 

Flere resultater her

 

Øvrige kampe:

 

Øbro - Jetsmark 3-5. Her vandt Jetsmarks IM Christian Kyndel over FM Mads Smith Hansen, der i det sidst afsluttede parti i Øbros lokaler løb tør for gode træk i et slutspil med to løbere og et par bønder mod tårn og tilsvarende antal bønder. De sorte bønder gik tabt - og 1-0.

 

Nordkalotten - Bov 6-2. Her vandt GM Jonny Hector på bræt 1 mod Giso Jahncke.

 

I Århus tabte Hillerød 2,5 - 5,5 til Århus/Skolerne. Bjørn Møller Ochsner og Lars Schandorff spillede remis på topbrættet.

 

Længere nede på holdet havde tidligere FU-medlem Uffe Vinther-Schou god del i sejren for Århus/Skolerne da han besejrede Jan Nordenbæk. Bortset fra nederlaget i lørdagens kamp mod Nicolaj Lars Palm, har Vinther-Schou holdt pause i otte år, så det var et godt come-back for Århus/Skolerne. 

 

Udskudt fest i Brønshøj

I den sidste kamp mellem Brønshøj og Nordre blev alle partier live-transmitteret. Den endte med sejr til Brønshøj på 5-3. Remis mellem Nordres IM Igor Teplyi og GM Tiger Hillarp-Persson på bræt et.

 

Jakob Aabling-Thomsen tabte til Tom Petri og dermed blev det ikke denne weekend champagnepropperne skulle springe i Brønshøj for Aablings IM titel, som kræver 2400 i rating, normerne er hjemme.

 

Foreløbig stilling i ligaen

Stillingen er at Philidor efter to af ni runder fører med 12,5 brætpoint foran Nordkalotten 10, Brønshøj 9,5 og Århus/Skolerne 9. Nordre og Øbro deler femtepladsen med 7,5, Skanderborg 6,5, Jetsmark 6 og to matchpoint, Hillerød også 6 men uden matchpoint og sidst Bov med 5,5.

 

Næste runde i ligaen er den 6. december.

 

Kommende begivenheder

 DM i Skak 2018

          

ccc2018

 Fredericia 2018

 politiken cup

 Hurtig DM Senior

Afsluttede begivenheder

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media