Spil skak online
på Skakserver.dk


Senior DM 2012

19.02.2012: Partier og fotoside opdateret
Alle partier fra turneringen kan nu gennemspilles online her på siden. Se linket til højre eller klik her: Alle partier.

Turneringen har fået omtale flere steder, se f.eks. Randers Amtsavis: Skak for de gråhårede mænd

17.02.2012: Poul Erik Nielsen Seniordanmarksmester
Det blev meget overraskende Poul Erik Nielsen fra Holstebro, der løb med Danmarksmesterskabet for Seniorer foran alle forhåndsfavoritterne.

Poul Erik Nielsen, der kun var seedet som nummer 8 blandt de 24 deltagere, scorede 5½ af 7 ligesom den forsvarende mester, FM Bent Sørensen fra Nørresundby. Efter korrekstionsberegning gik mesterskabet til Poul Erik Nielsen, der havde korrektion 23 mod Bent Sørensens 22½. En hårfin afgørelse.

Poul Erik Nielsen har spillet en fantastisk turnering og scorede 2,35 point over forventet.


Bent Sørensen fik sølv og Poul Erik Nielsen vandt guld. (foto: Gert Medom Madsen)

Jørgen Jørgensen fra Nørresundby blev nummer 3.

Turneringstabellen kan ses her.

Senere vil alle turneringens partier kunne gennemspilles online her på siden. Lige nu venter kun parteirne fra 5. runde, der blev ramt af computernedbrud under live-dækningen.

Som en forsmag på partierne, er her afslutningen fra partiet Henning Larsen - Evald Thorsen fra 4. runde:

Henning Larsen ofrede dronningen to gange i træk med 21. Dxe5!, Dg4 (21. -, fxe4 er mat i 4 træk efter en tårnskak på f1). 22. Dxe7+!, Kxe7 23. Lc5+, opgivet. Kongen er fanget på midten af brættet og sort kan kun sætte løber og dronning imellem når tårnet på h1 trækker til e1.

16.02.2012: Bent Sørensen ligger til at genvinde mesterskabet – runderapport 5. og 6. runde
Af Michael Øe

Vi skal indlede med at beklage nedbruddet på live-dækningen til 5. runde. Resultatet i toppen var, at Bent Sørensen overtog førertrøjen fra Poul Erik Nielsen ved at vinde deres indbyrdes parti. Samtidig havde Bent det held, at alle øvrige topopgør endte remis.


Bent Sørensen - Poul Erik Nielsen i 5. rundes topopgør (foto: Gert Medom Madsen)

Dagens 6. runde – som jeg håber, man fik fulgt live – blev præget af intens og hård fight på alle brætter. Mest spændende var nok topopgøret mellem Jørgen Hvenekilde og Bent Sørensen, hvor Bent snuppede en centrumsbonde med et smart springeroffer, der ikke kunne modtages. Hvenekilde viste derefter sine fighter-evner og kom stærkt igen.

Det hele endte i et slutspil, som der var almindelig enighed om, Hvenekilde burde have vundet. I 2. tidnød forsvandt dog både en mulig gevinst og derpå også det halve point. Bent Sørensen er med 5 point af 6 dermed fortsat ½ point foran, men denne gang består forfølgerfeltet på 4½ point kun af Poul Erik Nielsen. Poul Erik trak det længste strå i en meget lang dyst mod Jørgen Jørgensen, der nok havde en lille fordel længe, men til sidst endte i et lidt dårligere slutspil, som Poul Erik spillede meget overbevisende.  

I sidste runde er der 3 topopgør. Bent Sørensen har hvid mod klubkammeraten Jens Jørgen Christiansen, der skal vinde for at nå á point med Bent. Derudover har Pouelsten Grabow hvid mod Poul Erik Nielsen, mens Jørn Bach Sørensen har hvid mod Oluf Øe.

Da vi ikke har forudberegnet korrektion, vil vi bare forsigtigt sige, at DM tilfalder en af de 6 spillere, hvor Bent Sørensen og Poul Erik Nielsen må være de mest sandsynlige bud på en vinder. (Med den udmelding ved jeg godt, jeg får slag af min klubkammerat Grabow).

Følg med live i morgen kl. 11 eller kig forbi Helligåndshuset i Randers, hvor der afsluttes med en hyggelig præmieoverrækkelse med kransekage og portvin.

Michael Øe

Stillingen efter 6. runde:
1. Bent Sørensen, Nørresundby, 5 point
2. Poul Erik Nielsen, Holstebro, 4½ point
3. Jens Jørgen Christiansen, Nørresundby, 4 point
4. Jørn Bach Sørensen, Rokaden, 4 point
5. Pouelsten Holm Grabow, Randers, 4 point
6. Oluf Øe, Randers, 4 point

Spillested: Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, 8900 Randers.

Turneringens hjemmeside: www.dsu.dk/index.php?id=432

Livedækning: www.liveskak.dk/seniordm2012/index.htm

Bent Sørensens gevinst fra 4. runde mod Flemmeing Preuss kan gennemspilles herunder med Bent Sørensens kommentarer.

 

 

 

 

 

15.02.2012: Fotosiden opdateret.
Senior DM havde i dag besøg af fotograf Gert Medom Madsen, der venligt har stillet sine billeder til rådighed for hjemmeside. Se billederne her eller klik på linket til højre.

13.02.2012: Senior-DM 2012 – Runderapport efter 3. runde
Af Michael Øe
Det går heftigt for sig til Senior-DM i år med masser af kampskak og fravær af de ultrakorte remis’er. Alene i spidsen med maksimum 3 point er Holstebros Poul Erik Nielsen. Han er skarpt forfulgt af Jørgen Hvenekilde, AS04 og Svend Aage Madsen, Randers, begge med 2½ point.

Herefter følger et større kobbel på 8 personer med 2 af 3 – heriblandt de 4 forhåndsfavoritter.

Teknikken driller lidt på 12. bræt, men ellers kan alle resterende partier fortsat følges live hver dag fra kl. 11.00. 

Livedækning: www.liveskak.dk/seniordm2012/index.htm

11.02.2012: Senior DM - runderapport 1. runde - Af Michael Øe
Så kom Senior-DM 2012 i gang efter en hyggelig reception med god forplejning. Som en iagttager bemærkede: "Sådan burde enhver turnering starte".

Ellers var det, som det plejer at være i 1. runde. Top møder bund, hvor de højere ratede har alt at tabe. De lavere ratede kæmpede bravt, og der lurede flere overraskelser undervejs. I den sidste ende var det blandt feltets 4 ratingfavoritter kun Nørresundbys Jørgen Jørgensen, der kunne hjemføre et helt point. Carl Johan Andersen, Aalborg, hentede et halvt point mod den regerende mester, Bent Sørensen, Nørresundby. Derudover var der remis?er til både Arne Walther Larsen, Hvidovre og Henning Larsen, Aars mod favoritterne Pouelsten Grabow, Randers og Jens Jørgen Christiansen, Nørresundby.

Dagens største overraskelse stod den lokale helt Finn Andersson for ved at besejre den langt højere ratede Niels Chr. Davidsen, Skørping. Det skete i et parti, man roligt kan betegne ?omskifteligt?!  Det bliver spændende at se, hvad Finn Andersson i morgen kan gøre mod Bent Sørensen.

TV2 Østjylland kiggede forbi (se ca. 1,1 minut inde i indslaget):

Skakbladet
Dansk Skak Unions trykte medlemsblad. Det udkommer 6 gange om året.
Ratinglister
Senest opdaterede danske ratinglister pr. 01.04.2013, Elo-lister pr. 01.04.2013.