Spil skak online
på Skakserver.dk


[Velkommen]  [Mandag]  [Tirsdag]  [Onsdag]  [Slut]

Af Claus Rossen
Atter glimrende skaklejr på Tjele afsluttet
I søndags afsluttede vi endnu en herlig skaklejr på Tjele, som havde haft deltagelse af 78 glade skakelever. Der var oprettet en elitegruppe, som Allan Stig Rasmussen og Klaus Berg underviste. Specielt i brug af computere og åbningskendskab. De andre elever var inddelt i fire styrkegrupper, som modtog hver deres undervisning og spillede deres lejrturnering. Vinder af den øverste gruppe blev Emil Deleuran, tidligere elev på skolen. Sidste dag bragte endvidere en stime af kåringer, og specielt titlen som Big Daddy er historisk og hæderlig. Den går til en af de store elever, som særligt hjælper de små, og titlen gik denne gang til Christopher Pinderup fra Vejle. Flere informationer med masser af billeder findes på Facebook-siden Tjele Skaklejr, hvor alle resultater og kåringer kan beses. Tak for nu, vi ses næste år.

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_220896337950823&ap=1

Onsdag:
Onsdag er en almindelig dag på lejren, som starter med teorilektioner, derefter lejrturnering, endnu en teorilektion fulgt af en runde i Tjele-legene. Om aftenen stod den på ledersimultan på Tjele Sommerlejr, hvor de 8 ledere: Jes, Claus, Kim, Mads, Mikkel, Thomas, Marie og Andreas spillede mod 65 kæmpende elever i skolens nye hal. Mange spændende opgør blev det til, og ganske utroligt lykkedes det eleverne at tilkæmpe sig hele 10 point mod de ellers uovervindelige ledere! 8 hele point og 4 remisser blev det til.
Torsdag står den på Djurs Sommerland, og de efterhånden noget trætte elever glæder sig til en fridag i Djurs med masser af aktiviteter.

Tirsdag: Hårde opgør på Stadium of Tjele
Tjele-legene indbefatter fodboldspil, og jeg har betragtet de hidtidige kampe med fornøjelse. Der bliver gået godt til sagerne, og kampene afvikles i en fantastisk stemning af fair-play. Meget vigtigt da både store og små spiller mellem hinanden. Der bliver scoret flotte mål, især på hovedstød har der været rene perler. Vordende fodboldstjerner lader sig åbenbare, ingen nævnt, ingen glemt, så disse stjerner skal opleves på nærmeste hold.

Solen skinner, græsset er grønt og vi er klar til at betragte nye, spændende fodboldkampe live her fra Stadium of Tjele.

Beset og berettet af C. Rossen

Fotos: Thomas Højbjerg


Mandag
Af Jes Harholm

Så blev det mandag, lejrturneringen er gået i gang, og vi har taget hul på Tjele Legene. Lederne har bestræbt sig på at lave nogle jævnbyrdige hold, som skal dyste i fodbold, rundbold og hockey. Men erfaringen er alligevel, at nogen viser sig stærkere end ventet –Det gode lige nu er, at vi ikke ved hvem det er!

Holdenes første udfordring i år var, at de skulle finde på deres eget holdnavn, dog med lidt ”benspænd” fra ledernes side; Holdnavnet skulle indeholde et dyr, en evne og en farve… Ja, det kom der meget kreative navne ud af:

De Regnbuefarvede rullende regnorme

De

Svømmende lyserøde

køer

De

Brummende brune

bjørne

De

Flyvende grønne

frøer

De

Retarderede grønne

gorillaer

Den

Creamfarvede

bænkebider

Mads Hansen

Mads Andersen

Kristian Seegert

Martin Haubro

Simon Wilbrandt

Jon Capion

Rasmus Thøgersen

Michael Vesterli

Jesper Thybo

Martin Percivaldi

Christian Iversen

Jens Ramsdal

Alexander Jessen

Malte Hallgreen

Troels Andersen

Mathias Nielsen

Toby Dreisler

Peter Kristensen

Oliver Hellum

Julius Mølvig

Jeppe Samuelsen

Kristian Siegler

Emil Deleuran

Thea Nicolaisen

Emma  le Besq

Filip Boe

Ellen Kakulidis

Sif Tylvad

Tor Jensen

Bjarke Vangsgaard

Buster Westh

Mikkel Ramsdal

Michael Alexandersen

Alexander Le Besq

Alexander Torp

B jarke Kristensen

Holger Danielsen

Morten Alexandersen

Freja Vangsgaard

Sofus Møller

Simon Thimsen

Christian Sejersen

Peter Jensen

Lasse Jensen

Lasse Ramsdal

Christoffer Pinderup

Mikkel Kofoed

Johan Ochsner

Emil Pedersen

Mikkel Timmermann

Christian Boller

Ninna Alexandersen

Lauritz Vimtrup

Christoffer Magnusson

Frederik Schweitzer

Carl Emil Guldin

Anders Gad

Anders Frederiksen

Jakob Frederiksen

Asbjørn Hummel

Nicolai Prieur

Boas Lousky

Ellen Fredericia

Magnus Merrild

Nicolai Andersen

Emil Jespersen

Rasmus Hallstrøm

Bastian Priesal

Victor Borg

Jakob Kryger

Arusan Sivabalaa

Simon Graversen

Katekay Nandgave

August Esbensen

Marius Hyldahl

Viktor Holmlund

Ashuikan Sivabalaa

Andreas Gravesen

 

 

I skemaet ovenover kan man se hvilken lejrturneringsgruppe de unge spiller i. Rød er eliten, gul gruppe A, og så fremdeles! Holdene burde således spille nogenlunde lige op i skak! Men, nu gælder det jo altså Fodbold, Rundbold og Hockey.

I fodbold giver vundet kamp 3 point, uafgjort 1 point. Det samme i rundbold. Hockey afvikles som tre kampe, således at de store spiller mod de store, de mellemste mod de mellemste osv. Altså 3 kampe, der tælles hver for sig. Ender en af kampene uafgjort og et hold vinder de to øvrige vinder de således 2½-½.

Her følge holdenes samlede pointhøst fra første dag… og vi glæder os over, at alle er kommet godt i gang.

SAMLET STILLING

 

Navn

 

1

 

 

2

 

 

3

 

 

4

 

 

5

 

Ialt

Plac

 

De regnbuefarvede rullende regnorme

 

3

6

 

 

2

3

 

 

 

 

4

5

 

 

 

 

 

De svømmende lyserøde køer

 

3

5

1

 

 

 

 

6

 

 

3

4

 

 

 

 

 

De brummende brune bjørne

 

3

4

5

 

 

 

 

1

2

 

 

 

 

6

 

 

 

De flyvende grønne frøer

3

6

 

6

 

 

 

 

5

1

 

 

 

 

2

 

 

 

De retarderede grønne gorillaer

2

5

 

 

 

3

4

 

 

6

 

 

 

 

1

 

 

 

Den creamfarvede bænkebider

1

6

 

 

 

4

2

 

 

 

 

5

3

 

 

 

 

 

 Fotos: Thomas Højbjerg

Velkommen til Tjele!
Så oprandt dagen - 75 unge mennesker har fundet vejen til Tjele Efterskole,  der endnu engang danner rammerne for den årlige sommerlejr.

Det har været sjovt  at byde de mange gengangere velkomne, og sandelig også spændende at se nye ansigter melde deres ankomst. Eleverne bliver indkvarteret i husene –mange ønsker værelset fra sidste år, og mange har på forhånd aftalt at de skal bo sammen, men fælles for alle er, at de hurtigt skal ud og spille bold, badminton, skak eller noget…

I skrivende stund har flokken netop indtaget deres første måltid mad –spaghetti med kødsovs,  et sikkert hit hvert år! Aftenen fortsætter nu med lynturnering og efterfølgende aftenkaffe, dvs. kage og saftevand.

I morgen starter hverdagen på lejren, hvor de unge står op til teori, lejrturnering (skak), Tjelelege (fodbold, rundbold osv.), hvor eleverne holdvis konkurrerer.  Aktiviteterne vil man i tekst og billeder kunne følge på hjemmesiden her, og på Facebook på linket: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_220896337950823&ap=1.

De stærkeste, talenterne, bliver i år trænet af DM Allan Stig Rasmussen og IM Klaus Berg, så de får givet vis deres sag for, og forhåbentlig også meget at ”skyde” med efterfølgende!

Ugen vil byde på børnekak, holdlyn, stjerneløb, simultan mod ledere, simultan mod Pingerne, fodbold mod lederne og naturligvis turen til Djurs Sommerland –Så følg endelig med! På siden her, der bliver opdateret dagligt og/eller på Facebook , hvor man løbende kan følge dagens små og store begivenheder.

Så velkommen her!
Jes Harholm


Skakbladet
Dansk Skak Unions trykte medlemsblad. Det udkommer 6 gange om året.
Ratinglister
Senest opdaterede danske ratinglister pr. 01.04.2013, Elo-lister pr. 01.04.2013.