Spil skak online
på Skakserver.dk


Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København.

Begge steder vises partierne live på internettet.

Dansk Skoleskak skriver om arrangementet:

Projektet Generationer i Spil (GIS) arrangere aktiviteter mellem seniorer og skoleelever med det formål, at skabe inkluderende fællesskaber på tværs af generationer. Projektet afsluttes d. 31. december 2012 og her mod enden er en dyst på tværs af generationer oplagt. Den friske ungdom mod den ældre erfaring i kamp på de 64 felter.
Turneringen er arrangeret af Dansk Skoleskak i samarbejde med Dansk Skak Union, Københans Skak Union. og Randers Skakklub.
Tid og sted
Turneringen foregår lørdag d. 15. december fra kl. 10:00 – 16:00 i Randers og København.
Spillested i Købehavn: N. Zahles Gymnasieskole (den nye kantine på toppen af bygningen), Nørre Voldgade 5, 1358 København K
Spillested i Randers: Parkcaféen, Flyvervej 5, 8930 Randers NØ
Holdene og resultater
De 2 hold består af henholdsvis 7 juniorer (1.- 10. klasse) og 7 seniorer (ca. 60+) fra både Randers og København.
Se resultater og hold for Randers her.
Se resultater og hold for København her.
Partierne vises live med kommentering
Partierne fra Randers og København vil blive vist live på nettet og kan følges her.
Kasper Jerwiarz står for livedækningen i København og Poul Jacobsen i Randers.
Der vil være livekommentering i form af chattroll med bl.a. Mads Hansen, Kristoffer Dyrgaard og Mads Boe. Det kan være at verdensmester i seniorskak Jens Kristiansen vil kigge ind og komme med et par kommentarer undervejs.
Pointsytem og betænkningstid
Der spilles efter Cup systemet, så en sejre giver 3 point, uafgjort 1 point og tab 0 point. Det gælder som hold om at score flest point tilsammen. Der spilles så én juniorer møder alle seniorerne og det samme gælder for den enkelte seniorer imod juniorerne, så derfor spilles der 7 runder med en betænkningstid på 15 min. + 5 sek. pr. træk.
Præmier
Der vil være pokaler samt medaljer til alle spillere, der kæmper om guld og sølv. Derudover vil der være præmier til det bedste parti for hver runde og her får både vinder og taber af partiet en præmie. Til sidst kåres det bedste parti fra alle runder, der udløser en større præmie. Det er de tre kommentatorer, Mads Hansen, Kristoffer Dyrgaard og Mads Boe, som afgører rundernes bedste partier i både Randers og København. Præmierne er fra Skakshoppen.dk..
Om Generationer i spil
Seniorer kender og respekterer skakspillet som betydningsfuld bærer af klassiske opdragende værdier, og mens mange seniorer i dag mødes til et spil skak, har skoleelever landet over taget skoleskak til sig og spiller både i og efter skoletiden. For eleverne kan skoleskak hjælpe med at ”få mere ro på livet” og styrke koncentrationen mens seniorer kan bruge skakspillet til at holde hovedet i gang.
Se mere om projektet på www.skoleskak.dk/gis eller kontakt Nikolai Skousen på tlf.: 2242 0200 eller nikolai@skoleskak.dk.
Generationer i spil er pt. støttet af Social- og Integrationsministeriet.
Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler