Spil skak online
på Skakserver.dk


U-VM runde 7
15. november 2012
Thomas Hauge Vestergård

Runde syv var ikke gunstig for de danske spillere. Kun Mads Andersen er over 50 %, men der resterer endnu fire runder.

Juniorlandstræneren skriver fra Slovenien.

Af Mads Boe
7. runde
Runde 7 blev desværre en dårlig runde for de danske vikinger. Alle vores spillere i den rigtige ende af tabellen tabte, hvilket betyder at vi efter 7 runder kun har én spiller med over 50%. Det er Mads Andersen i U18 med 4½ af 7. Der var ellers mange lange partier, og det var kun Filip Boe Olsen der var færdig inden de første 3 timers spilletid. Desværre trak vi ikke de længste strå, og specielt Mads Andersen var meget uheldig, da han havde en klar gevinststilling mod en inder på 2438, men desværre med taktiske komplikationer som Mads ikke kunne gennemskue. Mads kan stadig nå en top 10 placering, men det var et meget ærgerligt nederlag. Bjørn Møller Ochsner tabte desværre også i en sicilianer, hvor han forsømte udvikling, og gav modstanderen mulighed for at spille Sd5, som ikke kunne slås med bonden på e6. Efter dette var Bjørns stilling reelt tabt, selvom han kæmpede godt. 

Emma Le Besq var dages heltinde i U16, da hun vandt et flot parti mod en russer i Siciliansk med sort, hvor modstanderen spillede 3.Lb5. Emma fik en lovende stilling i de varianter vi havde kigget på, og affærdigede let det kongeangreb som modstanderen forsøgte. Det endte ud i et slutspil med 2 løbere + tårn til Emma mod 2 tårne, som Emma selvfølgelig vandt meget sikkert. Også Mads-Holger kom på tavlen i et kompliceret parti mod en spiller på 2100 fra Tjekkiet. 

I U14 valgte Jesper en tvivlsom variant i Tarrasch, og kom hurtigt til at stå dårligt. Heldigvis spillede modstanderen nogle svage træk, som tillod Jesper at komme tilbage i kampen igen. Da stillingen næsten var udlignet, dummede Jesper sig, og tabte en bonde, hvorefter stillingen i slutspil med tårn + officer ikke kunne reddes. 


Fridagen blev bl.a. brugt i poolen (foto: Mads Boe)

I U12 spillede Bjarke Kristensen Skandinavisk mod en angrebslysten modstander, der forsøgte sig med en opstilling med Sg-e2 og fremstød med f4. Bjarke spillede fint, men overså at hvid på et tidspunkt kunne gennemføre f5, hvorefter partiet var kritisk, da han heller ikke kunne rokere. Få træk efter satte Bjarke desværre en brik i slag. 

I U10 vandt Filip Boe Olsen et hurtigt parti. han vandt en bonde i midtspillet, men modstanderen fik med aktive tårne modspil på vej ind i slutspillet. heldigvis for Filip gav modstanderen en officer, hvorefter han gav op. Thomas Thybo spillede vores forberedelse med hvid i Skandinavisk og fik en lovende stilling. Desværre kom han i midtspillet til at regne forkert, hvilket kostede en meget vigtig bonde. herefter havde modstanderen klar fordel, og omsatte partiet sikkert til gevinst.

Jonas Bjerre i U8 spillede remis i et langt omskifteligt parti, hvor begge spillere havde gevinststilling undervejs. Så remis var et retfærdigt resultat. 

Mads Boe

Resterende program:
Torsdag d. 15. november kl. 15.00: 8. runde
Fredag d.16. november kl. 15.00: 9. runde
Lørdag d. 17. november kl. 15.00: 10. runde
Søndag d. 18. november kl. 10.00: 11. runde

Hjemmeside: http://www.wycc2012.com/
Live: http://www.wycc2012.com/liveg.html 

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler