Spil skak online
på Skakserver.dk


3. runde ved Ungdoms VM
11. november 2012
Thomas Hauge Vestergård

Mads Andersen og Jesper Thybo er med i front med 2½ af 3. Mads Andersen kan følges live søndag kl. 15.00.

Vi har modtaget nedenstående runderapport fra juniorlandstræneren.

Af Mads Boe
3. runde
I U8 kom Jonas op mod en stærk englænder på 1565 med sort. det blev til en c3-variant i Siciliansk, hvor Jonas desværre fik stillet sig lidt passivt op. Pludselig kunne modstanderen spille Sb5, og bonden på d6 kunne ikke længere dækkes. Springeren på d6 blev til en forpost, og gav også Jonas problemer på f7, og da dronningen trængte ind over f6 blev Jonas mat.

Thomas Thybo kom heldigvis på tavlen i dag efter et par indledende nederlag. Det blev til en lidt heldig remis ved trækgentagelse, hvor Thomas ellers havde fået sit ene tårn på afveje på kongefløjen og nok burde have tabt en kvalitet. Heldigvis var modstanderen tilfreds med remis. Det var vigtigt for Thomas at komme på tavlen! Filip Boe Olsen tabte allerede i åbningen en kvalitet og en bonde, men kæmpede sig tilbage igen ved først at vinde en bonde og efterfølgende en bonde mere. Desværre byttede Filip af til slutspil, hvor oftest tårnet er markant bedre end springeren. Så Filip måtte ned.

I U12 vandt Bjarke Kristensen igen et stilrent parti med hvid mod en spiller fra Sri Lanka på 1641. Langsom spilopbygning, hvor brikkerne placeres bedre end modstanderen, og pludselig var der en kombination, som vandt en officer. Igen flot spillet!

Jesper Thybo i U14 mødte en stærk amerikaner på 2230 med hvid, og partiet var længe i balance. Men efter amerikaneren valgte at bytte en løber for en springer kunne Jesper ved korrekt spil have fået fordel i det slutspil som senere opstod. Desværre fandt han ikke de rigtige træk og partiet blev remis. Men stadig meget fin præstation. Jesper har nu 2½ af 3 og er med helt i toppen af gruppen.


Efteranalyser (foto: Mads Boe)

Mads-Holger Jacobsen i U16 mødte en godt spillende sydafrikaner, der i lukket Sicilliansk bedre forstod stillingstypen. Mads-Holger fik åbnet dronningefløjen men modstanderen var hurtigere til at iværksætte et kongeangreb, som førte til mat. Emma Le Besq mødte igen en spiller over 1900, og kom til at stå rigtigt godt. ved analyserne om formiddagen fandt vi da også flere vundne fortsættelser for Emma. Desværre fik modstanderen pludselig en kombination ind, som kostede en bonde. Dernæst overså hun en tvungen mat, men der var stillingen meget svær. Et ærgerligt nederlag.

I U18 havde vi det desværre danskeropgøret mellem Mads Andersen og Bjørn Møller Ochsner. Bjørn kom hurtigt under pres, og brugte meget tid på at løse sine problemer. I en stilling i slutspillet, som nok heller ikke kunne holdes, tabte han på tid. I 4 runde er Mads på live, da han med 2½ af 3 ligger rigtigt fint placeret i U18.

Mads Boe

Hjemmeside: www.wycc2012.com
Live: www.wycc2012.com/liveg.html

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler