Spil skak online
på Skakserver.dk


VM for Ungdom 2. runde
10. november 2012
Thomas Hauge Vestergård

De danske spillede scorede 3½ af 9 i anden runde af Ungdoms VM i Slovenien. Lørdag mødes Mads Andersen og Bjørn Møller Ochsner indbyrdes.

Juniorlandstræner Mads Boe har sendt følgende rapport.

Af Mads Boe
2. runde
Det var forventet at vi ikke kunne følge det flotte resultat fra 1. runde op. Det kunne vi heller ikke, men vi endte med tilfredsstillende 3½/9 med et par flotte enkeltresultater imellem.

Jonas Bjerre spillede fremragende i sit parti mod en rumæner på 1632. Han angreb i en lukket siciliansk på kongefløjen, hvor rumæneren havde svækket sig på de sorte felter. Selvom rumæneren byttede dronningen af, og landstræneren i analyserne ikke kunne se en afgørende fortsættelse, så havde Jonas et par snedige pointer som vandt. Det var virkelig flot spillet!


Jonas Bjerre (foto: Mads Boe)

I U10 blev det desværre ikke til point i dag på trods af at vores unge talenter havde gode stillinger undervejs. Filip Boe Olsen spillede caro-cann mod en russer på 1847, hvor modstanderen spillede 3.e5 og 4.h4. Filip kender stillingstypen, men valgte en forkert plan og kom lidt på hælene. Han kæmpede dog flot, og fik det vendt til en lille fordel. Desværre valgte han en taktisk fortsættelse, hvor han overså et træk i en lang variant og måtte ned. Thomas Thybo spillede Kongeindisk, og modstanderen valgte 4-bondevarianten med f4. Også Thomas kom lidt i problemer, men fandt en variant, hvor han vandt en kvalitet. Desværre byttede han rundt på 2 træk, og så fik modstanderen fra Bolivia pludselig 2 løbere for et tårn og kampen var tabt.


Spillesalen. Filip Boe Olsen og Thomas Thybo sidder forrest i  de danske dragter (foto: Mads Boe)

Jesper Thybo vandt igen. Denne gang mod en stærk inder på 2230. Det var et meget taktisk parti, hvor Jesper demonstrerede stærke taktiske evner.

Efter det flotte resultat i går gik Emma Le Besq (over)optimistisk på med sort i London-systemet mod en stærk bulgarer på 1929. Hun ofrede et tårn for at sætte mat. Det var desværre ikke rigtigt farligt, så modstanderen fik afværget angrebet, hvorefter der ikke var meget at gøre. Et rigtigt "all-in angreb med en dårlig hånd" var Leif Kristensen og min kommentar efter partiet! Mads-Holger spillede endnu et langt parti mod en stærk ungarer på 2275. Det endte ud i et uligefarvet slutspil med lige mange bønder, men desværre var bondestrukturen favorabel for modstanderen som endte med at vinde partiet.

Bjørn havde hvid mod den ubetitlede Alexandr Predke på 2509. I lukket spansk fik Bjørn hurtigt en god stilling, og allerede efter træk 15 har han klar fordel. Bjørn vinder en bonde, men russeren forsvarer sig sejt, og lykkes komme i tårnslutspil med minusbønde. Med en finesse der ofrer endnu en bonde får russeren etableret en remisstilling. Flot spillet af Bjørn, men desværre ikke en sejr. Mads Andersen fik en "pligtsejr" mod en spiller på 2150, hvor det endte ud i 2 løbere mod et tårn. En sikker sejr.

Lørdag har vi desværre danskeropgør, hvor Mads og Bjørn mødes i U18.

Mads Boe

Hjemmeside: www.wycc2012.com
Live: www.wycc2012.com/liveg.html

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler