Spil skak online
på Skakserver.dk


Europa Cup for klubhold
11. oktober 2012
Thomas Hauge Vestergård

Europa Cuppen for klubhold er startet i dag i Eilat i Israel, desværre med en masse tekniske problemer med live-sending og holdopstillinger.

Topholdene er imponerende stærke.Peter Heine Nielsens tyske klub, OSG Baden-Baden, er kun seedet som nummer seks blandt de 34 deltagende hold. Baden-Baden kan ellers fremvise et ratinggennemsnit på 2690 for de øverste seks spillere, men det række ikke til en topseedning i dette selskab.

51 spillere i verden har 2700 eller derover i rating, heraf er 31 med Europa Cuppen. Et par stykker er undskyldt på grund af Chess Master Finals i Bilbao, så man kan næsten ikke stille stærkere hold, end det er tilfældet i Israel.

Der er ingen danske hold med, da Divisionsturneringsleder Per Rasmussen forgæves har forsøgt at få et eller to af de fem øverste hold i XtraCon-Skakligaen til at deltage. Man skal ende i den bedste halvdel af det nationale holdmesterskab, for at være kvalificeret deltager.

Ærgerligt at ingen danske hold deltager, når der både er norske, svenske og finske hold med.

Da vi ikke har en kvindeliga i Danmark, er det mere forståeligt, at der ikke er et dansk hold med i denne afdeling. Også her er holdene imponerende stærke. Af de 25 bedste kvinder i verden deltager de 13 af dem i Europa Cuppen.

Hjemmeside: www.ecc2012-chesseilat.com

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler