Spil skak online
på Skakserver.dk


Dansk Skak Union holder lukket på fredag
9. oktober 2012
Thomas Hauge Vestergård

Skaksalgets telefonekspedition, DSUs medlemsregister og ratingkartotek holder lukket fredag den 12. oktober, da bagmanden bag alle disse funktioner, Bjørn Laursen, fylder 70 år.

I Skakbladet nummer 5 indleder Thorbjørn Rosenlund sin fødselsdagsomtale af Bjørn Laursen således:

”Stemmen i den anden ende af røret er myndig, og ordene kommer selvfølgeligt: ”Dansk Skak Union...!’” For Bjørn Laursen er Dansk Skak Union. Organisationens stemme, skuldre, hjerte og rygrad. Nåh ja, ... og hjerne, ville han nok korrigere mig.”

Fra hjemmesiden er det Bjørn Laursen man kan takke for friske ratingtal hver den 1. i måneden, det er Bjørn man som turneringsarrangør sender venlige tanker når deltagerlisten fremsendes –  og især når der kommer en sidste øjebliks ændring og Bjørn hurtigt leverer det rigtige ratingtal på den nye deltager -  og nu er Bjørn Laursen også trådt til som Dansk Skaksalgs stemme udadtil.I 2004 blev Bjørn Laursen udnævnt til æresmedlem af Dansk Skak Union, og der skal mindst en buket blomster fra Steen Juul Mortensen til at lukke munden på fredagens fødselar.

Denne signatur siger stort til lykke, tak for godt samarbejde – og lad os blive ved med det i lang tid fremover.

Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler