Spil skak online
på Skakserver.dk


Frem Skakklub fylder 75 år
1. oktober 2012
Thomas Hauge Vestergård

Odenseklubben Frem fylder 75 år i november. I den anledning inviterer klubben på jubilæumsturnering i weekenden 5. - 7. oktober. Turneringen er samtidig Odensemesterskabet.

I skrivende stund er IM Attila Gergacz, Ungarn, IM John Arni Nilsson, Færøerne og IM Jonathan Carlsted fra Tyskland blandt de tilmeldte.

Vi har modtaget følgende fra Fyn:
2012 er et ganske særligt år for Frem Skakklub. Odenseklubben fylder 75 år i november, og i den anledning inviterer Frem på jubilæumsturnering i weekenden 5.-7. oktober. Turneringen afholdes på Giersings Realskole i Odense centrum og skydes i gang fredag den 5. oktober kl. 16.30 med en jubilæumsreception, hvorpå første runde starter kl. 19.00.

Frems jubilæumsturnering fungerer samtidig som Odensemesterskabet, så vinderen i øverste gruppe vil tage pokal og titlen Odensemester 2012 med sig hjem.

Frem er en traditionsrig fynsk skakklub, som oprindeligt har rødder i arbejderbevægelsen. Klubben havde i en årrække spillested i Vollsmose, inden den for 10 år siden flyttede til Ungdomshuset i Nørregade i Odense. Igennem det trekvarte århundrede har Frem Skakklub markeret sig som en klub, der er kendt for sin hyggelig atmosfære, et godt sammenhold og en evne til at favne både de ambitiøse divisionsspillere og de mere tilbagelænede hyggespillere. Frem er også kendt for et målrettet juniorarbejde, som har kastet mange store talenter af sig gennem årene.

I forbindelse med jubilæet fremstilles et mindre jubilæumsskrift, der fortæller den spraglede historie om Frem Skakklubs første 75 år. Skriftet vil bl.a. blive udleveret til alle receptionsgæster.

Yderligere informationer om jubilæet kan findes på www.frem-skakklub.dk

Niels Henrik Sørensen
Formand, Frem Skakklub

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler