Spil skak online
på Skakserver.dk


Usædvanlig juniortræningssamling i Århus
25. september 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag den 22. september var Peter Heine Nielsens lejlighed i Århus rammen om en juniortræningssamling for IM Mads Andersen fra Skanderborg og Rasmus Svane fra Tyskland.

Rasmus Svane og hans danske familie bor i Lübeck. Derfor repræsenterer han Tyskland internationalt, selvom modersmålet er dansk. I Tyskland trænes Rasmus Svane bl.a. af stormester Jan Gustafsson, der i 2010 var holdleder for det danske OL-hold Khanty-Mansyisk.
 

Rasmus Svane (foto: Gert Medom)

Alle fotos i denne artikel er venligt stillet til rådighed af Gert Medom Photo.

Redaktionen har spurgt Peter Heine Nielsen om baggrunden for træningssamlingen: ”Rasmus Svanes forældre og Jan Gustafsson spurgte mig, om en træningssession var en mulighed. Jeg foreslog, at vi inkluderede Mads Andersen. Både Gustafsson og jeg er af den opfattelse, at det er godt at spillere bliver inspireret flere steder fra.”

Red: ”Når du nu træner sådanne to unge talenter, kigger du så på deres styrker og svagheder inden træningssessionen?”

Peter Heine Nielsen: ”Man har naturligvis en opfattelse af de enkelte spillere, men ellers er det mere noget man danner sig undervejs. Der er i lige så høj grad tale om, at vi snakker om skak, end decideret træning. Vi så partier fra topturneringer og diskuterede opgaver. ”
 

Peter Heine Nielsen, Mads Andersen og Rasmus Svane (foto: Gert Medom)

Red: ”Hvad er dit indtryk af de to unge spillere?

Peter Heine Nielsen: ”I en dansk målestok er der oplagt tale om meget talentfulde spillere, som naturligvis bliver stormestre og kommer på landsholdet.”

Red: ”Er denne slags sessioner noget, du har afholdt før, og kommer der flere fremover?”

Peter Heine Nielsen: ”Jeg har afholdt lignende med svenske og norske juniorer. Men det er første gang med danskere.  Forhåbentligt laver vi noget tilsvarende igen, hvis de har lyst.”

Mads Andersen stiller igen i denne sæson op for Solingen i den tyske Bundesliga, mens Rasmus Svane er skiftet fra Lübeck til Hamburg, hvor også GM Sune Berg Hansen er på styrkelisten.
 

Mads Andersen (foto: Gert Medom)

Mads Andersens Solingen vandt bronze sidste år, og Mads kan i den kommende sæson løbe ind i sin træningskammerat fra Århus, Rasmus Svane, når Hamburg og Solingen mødes den 2. februar 2013. Peter Heine Nielsen stiller igen op for de forsvarende mestre fra Baden-Baden, der har Anand, Magnus Carlsen og Aronian på de tre øverste pladser på styrkelisten.

Bundesligaen: www.schachbundesliga.de

 

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler