Spil skak online
på Skakserver.dk


Danielsen suveræn
23. september 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den dansk/islandske stormester Henrik Danielsen vandt Skovbo GM 2012 med den suveræne score 8 af 9. Et halvt point efter fulgte GM Normunds Miezis fra Letland. Miezis blev også nummer to sidste gang der var stormesterskak i Borup Kulturhus for to år siden.


Suveræn vinder med over 2700 i ratingpræstation, GM Henrik Danielsen (foto: thv)


GM Normunds Miezis fra Letland (foto: thv)

Ratingfavoritten GM Yuri Solodovnichenko tabte i første runde af turneringen til IM Simon Bekker-Jensen, men spillede sig siden op gennem tabellen og endte på en udelt tredjeplads.


GM Yuri Solodovnichenko, 6½ af 9. (foto: thv)

Bedste danskere blev IM Mikkel Antonsen, IM Nikolaj Mikkelsen, FM Igor Teplyi og FM Jacob Carstensen på en delt 4.-plads med 6 point.

Igor Teplyi var tæt på at score en IM-norm, men partiet mod den indiske stormester Jha Sriram endte remis, selvom Teplyi havde en bonde mere i slutstillingen. I denne stilling har Igor Teplyi netop spillet 52. Ke2-d2, normalt et udmærket træk, men..
…den indiske stormester kunne nu hente chefdommer Ivan Madsen og påpege, at når han spillede 52. -, Sb8, var sammen stilling opstået for tredje gang og derfor blev partiet dømt remis.


Igor Teplyi  - Jha Sriram (foto: thv)

Redaktionen har her til aften ikke kunne få fat på Igor Teplyi, men et gæt må være, at århusianeren forsøgte at spare tid op på klokken og derfor kom til at løbe ind i denne remisvariant. F.eks. 52. Sg5 kunne forsøges i stedet for Kd2. Der var trods alt en IM-norm på spil.


Spillestedet (foto: thv)

Inden sidste runde blev der taget et fællesfoto af alle deltagere og arrangører. Billedet kan ses i stort format her.

Partier, slutstilling, fotos med mere findes på turneringens hjemmeside: www.skakturnering.dk/turnering/skov12

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler