Spil skak online
på Skakserver.dk


Indonesien - Danmark 2½ -1½
7. september 2012
Thomas Hauge Vestergård

De danske kvinder tabte knebent til Indonesien ved OL i Tyrkiet og møder i sidste runde på søndag El Salvador. Holdet i den åbne række møder Georgien.

Vi har modtaget følgende fra Istanbul:

Af Thorbjørn Bromann
10. runde: Ærgerligt nederlag til kvinderne
Indonesien – Danmark 2½ -1½
WFM  Warda Aulia (2218)- WIM Oksana Vovk (2159)½ - ½
WIM Chelsie Monica Sihite (2162) - WFM Esmat Suanne Guindy (2132) 1 - 0
WFM Dewi Citra (2143) - WFM Louise Winther Fredericia (2091) 1 - 0
Aisyah Anisa Aay (1818) - WFM Marie Frank-Nielsen (1983) 0 - 1

Kvindernes kamp i 10. runde mod Indonesien lignede på forhånd en tæt match. Med en sejr ville vi allerede ligge til en flot slutplacering uanset sidste rundes match, mens et nederlag sandsynligvis ville give en lettere modstander i sidste runde og en forventet slutplacering som de foregående år.

Indonesien stillede med et ungt hold med spillere på vej frem, men vi havde bestemt en chance. Esmat spillede et spændende parti, hvor modstanderen til Esmats overraskelse ofrede en kvalitet. Ifølge computeren var partiet dog i balance i mange træk i løbet af midtspillet. Desværre lykkedes det modstanderen, at få godt fat, og så gik det desværre den forkerte vej. Super ærgerligt, da vi mens Esmat var godt med faktisk samlet set stod til mindst uafgjort i matchen og måske endda lidt mere.

På 4. bræt havde Marie nemlig godt fat i sin modstander fra start, som vist ikke var helt hjemme i c3-sicilianeren. Marie fik fat og de kritiske træk, der skulle findes, blev også fundet. Dermed fik hun et klar vundet slutspil, som også blev kørt hjem – dog lidt af omveje. Sejren var der dog aldrig tvivl om.


Marie Frank - forberedt til fingerspidserne (foto: Thorbjørn Bromann)

Louise var trods modstanderens pres godt med i første halvdel af partiet. Hun havde overrasket ved at spille Caro-Kann og spillede det ganske fornuftigt indtil nogle upræcise træk i midtspillet. Der blev kæmpet godt og flere gange var det tæt på remischancer, men desværre måtte hun ned til sidst.

Oksana kom fornuftigt fra sin franskmand med sort, men fik i midtspillet givet modstanderen et vedvarende pres. Dette holdt ved det meste af partiet, men med sejt forsvarsspil lykkedes det Oksana, at få en fin remis mod sin unge modstander, der har klaret sig glimrende de sidste par år.

Dermed blev det til et surt 1½-2½, som vi var meget skuffede over. I sidste runde på søndag gælder det El Salvador, som vi bør kunne slå. Inden da venter en fridag, som for de flestes af delegationens deltagere skal bruges i Istanbul by.

Thorbjørn Bromann

Partierne fra dagens kamp kan ses her.

Hjemmeside: www.chessolympiadistanbul.com

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler