Spil skak online
på Skakserver.dk


OL før 10. runde
6. september 2012
Thomas Hauge Vestergård

Fredag møder det danske hold i den åbne række stærke Ungarn, mens kvinderne møder Indonesien.

Her følger en kort opsummering af OL indtil nu.

Det danske hold i den åbne række startede turneringen, der spilles over 11. runder, noget formsvagt; men her mod turneringens afslutning viser holdet stor fremgang.

Holdets yngste spiller, den 24-årige IM Jakob Vang Glud fra Århus, har hidtil også været holdets bedste spiller. Med 7½ af 8 er han klart holdets topscorer og selvom modstanden på papiret ikke har været afskrækkende, kan Vang Glud være på vej mod en individuel topplacering. Han er lige nu den spiller ved OL, der har den højeste scoringsprocent.Makedonien - Danmark i 9. runde. (foto: Thorbjørn Bromann)

Det danske hold i den åbne række ligger inden de to sidste runder på en 13. plads mod en seedning som nummer 39. I næstsidste runde fredag møder Danmark frygtindgydende Ungarn, der er seedet fire i turneringen. Verdens bedste kvindelige skakspiller, Judit Polgar, kan være med på Ungarns hold når 10. runde starter i morgen kl. 14.00 dansk tid. Lørdag er fridag, hvorefter sidste runde spilles søndag kl. 10.00.

OL i den åbne række føres af Kina på bedre korrektion end Rusland, Armenien og USA. Alle hold har 15 matchpoint.

Stormagten Rusland har ikke vundet OL siden 2002, så russerne er meget opsatte på at få guld og ikke igen se nabostater som Armenien og Ukraine løbe med førstepladsen. Efter det russiske nederlag i 9. runde til USA (1½ - 2½) er OL helt åbent.

En kinesisk eller amerikansk triumf vil være historisk. Bortset fra et boykot-ramt OL i Israel i 1976 har guldet siden 1950 været vundet af stater fra det tidligere USSR med Ungarn i 1978 som en enkelt undtagelse, der bekræfter reglen. Fra 1952 til 1990 vandt USSR 18 gange, derefter vandt Rusland seks gang i træk, for nu at stå uden guld de sidste ti år.

De danske kvinder har leveret en solid præstation og ligger nu nummer 47 mod en seedning som nummer 51. Topscorer er Esmat Susanne Guindy med 5½ af 9. Danmark møder Indonesien i 10. runde.

Hos kvinderne er OL-guldet et kapløb mellem Kina, Rusland og Ukraine.

Hjemmeside: www.chessolympiadistanbul.com

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler