Spil skak online
på Skakserver.dk


Danmark - Sri Lanka 4 - 0
6. september 2012
Thomas Hauge Vestergård

En fin dansk dag ved OL i Istanbul blev kronet med de danske kvinders 4 – 0 sejr over Sri Lanka.

Kvindelandstræneren skriver fra Tyrkiet:

Af Thorbjørn Bromann
9. runde: Sikker sejr over Sri Lanka
Danmark – Sri Lanka 4 - 0
WIM Oksana Vovk (2159) -  WIM Sachini Wijesundara (1827) 1 - 0
WFM Esmat Suanne Guindy (2132) – WFM Dinushki Bodage (1864) 1 - 0
WFM Louise Winther Fredericia (2091) – Samadhi Chandrasiri (1731) 1 - 0
Carina Jørgensen (2012) – Iridu Basnayake (1788) 1 - 0

I dagens runde ventede Sri Lanka, som havde leveret resultater langt over deres forventede score tidligere i turneringen. Som klare ratingfavoritter gik vi naturligvis efter en klar sejr, men vi undervurderede dem bestemt ikke. Vores fokus på deres tidligere resultater betød bl.a. at vores spillere var klar over, at de skulle spille op til deres bedste, hvilket også gav bonus i dagens match. Men lad os bare være ærlige – Sri Lanka spillede skidt i dag og vi fik det langt nemmere end forventet.

Oksana var ellers ikke tilfreds med sin åbning med hvid på 1. brættet, men hun kom alligevel ind i et fordelagtigt midtspil, som hun vandt sikkert med lidt hjælp fra modstanderen.

Louise var heller ikke specielt tilfreds med sin hvide åbning, men derefter vandt hun i overbevisende angrebsstil, som når Louise er bedst.

Esmat kom godt fra åbningen og fra træk 15 vandt hun ligeledes i overbevisende stil med et tidligt officersoffer, der gav vedvarende pres.

Tilbage sad Carina, som i første del af partiet spillede under sin vanlige standard. Partiet var undervejs klart tabt, men modstanderen fandt heldigvis ikke de afgørende træk. Som tiden gik var det Carina, der spillede bedre og bedre. Det endte med et slutspil med 4 samlede fribønder til Carina og to springere til hvid. Det mindede om skoleskakkens ”De tapre riddere”, som man kan teste på www.skoleskak.dk/spil - Det var længe remis, men modstanderen havde svært ved, at forsvare det, så dermed blev det 4-0. En heldig sejr til Carina, men det var på den anden side utrolig flot kæmpet.


Carina Jørgensen (foto: Thorbjørn Bromann)

4-0 var selvfølgelig meget tilfredsstillende. I skrivende stund kendes næste rundes modstander ikke, men der er godt humør på holdet og vi går som altid efter et godt resultat.

Thorbjørn Bromann

Partierne fra Danmark – Sri Lanka kan ses her.

Hjemmeside: www.chessolympiadistanbul.com

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler