Spil skak online
på Skakserver.dk


Danmark - Mongoliet ½ - 3½
6. september 2012
Thomas Hauge Vestergård

De danske kvinder tabte til Mongoliet i 8. runde ved OL i Istanbul. I 9. runde venter Sri Lanka.

Kvindelandstræneren skriver fra Tyrkiet:

Af Thorbjørn Bromann
8. runde: Klart nederlag mod stærke Mongoliet
Danmark - Mongoliet ½ - 3½
WIM Oksana Vovk (2159) – IM Batkhuyag Munguntuul (2434) 0 - 1
WFM Esmat Suanne Guindy (2132) – WGM Tuvshintugs Batchimeg (2311) ½ - ½
WFM Louise Winther Fredericia (2091) – WIM Dulamsuren Yanjindulam (2232) 0 - 1
WFM Marie Frank-Nielsen (1983) - WIM Bayanmunkh Ankhchimeg (2167) 0 - 1

I 8. runde ventede det meget stærke hold fra Mongoliet på os. De stillede i stærkeste opstilling og var kæmpe favoritter, hvilket en russisk bookmaker gjorde helt klart. Ifølge Peter Heine Nielsen, der er i Istanbul som træner for det tyske landshold, kunne man spille på matchen hos denne bookmaker, men der var kun odds 1,05 at hente på Mongoliet. Til gengæld kunne man få det fine odds på 46 på dansk sejr, mens en uafgjort gav ca. 10 gange pengene igen. Ville man spille Danmark med + 2,5 point på forhånd (dvs. at vi bare skulle have et point før, at væddemålet gik hjem), så kunne man få omkring odds 2,2. Disse odds fortæller meget godt styrkeforholdet mellem de to hold.

Det blev da også hurtigt tydeligt, at vi ville få det svært. Marie havde med sort forudset sorts åbningsspil, men var alligevel under pres i næsten hele partiet, så der var hun aldrig tæt på point. Louise var godt med i partiet i de første 20 træk, men derefter fik modstanderen så småt overtaget og så gik det den forkerte vej.

Det samme var egentlig tilfældet på Oksanas bræt. Dog var der den klare forskel, at Oksana undervejs kom tilbage og muligvis havde chancerne for remis, men stillingen var svær at spille og tiden var knap, så til sidst måtte hun ned mod den stærke mongoler med 2434 i elo.

Dagens positive oplevelse for det danske kvindehold stod Esmat for. Efter åbningen stod Esmat noget atypisk, men partiet var alligevel i balance det meste af tiden. Med 38…a4 kunne hun havde spillet på gevinst, men det blev ved remis, hvilket nu også var et fint enkeltresultat med sort.


Esmat Guindy (foto: Thorbjørn Bromann)

Et halvt point var selvfølgelig i underkanten, men alligevel nogenlunde, som den russiske bookmaker havde forudset det. I 9. runde venter Sri Lanka, som bestemt ikke skal undervurderes. Tilsyneladende er de underratede og har bl.a. spillet 2-2 mod Norge (med 4 x remis). Vi slog dem dog 3½-½ i Sibirien efter en god match, så vi håber på en gentagelse. Det klart vigtigste er, at få 2 matchpoint, men vi undervurderer dem ikke. Nordmændene har fortalt os, at de var godt forberedte mod dem, og samtidig er de selv svære, at forberede sig imod med ganske få partier på databasen. Derudover har flere af dem skiftet navn siden sidste OL og står stadig med det gamle navn på FIDE’s hjemmeside.

Den danske U/16-delegation er netop rejst hjem her til morgen, så dermed er det også slut med autografjagten (flere af de unge spillere fik vist hele skakelitens signatur med undtagelse af Kasparov, som ellers er dukket op hernede) og det hyggelige danskerbord i cafeteriet, som man altid kunne bevæge sig hen til under runden.

Thorbjørn Bromann

Hjemmeside: www.chessolympiadistanbul.com

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler