Spil skak online
på Skakserver.dk


Danmark - Italien 0 - 4
4. september 2012
Thomas Hauge Vestergård

Det danske kvindehold tabte 0 – 4 til Italien i 6. runde ved OL i Istanbul.

Kvindelandstræneren skriver om kampen:

Af Thorbjørn Bromann
6. runde: Unødigt stort nederlag
Danmark – Italien 0 – 4
WIM Oksana Vovk (2159) - IM Elena Sedina (2338) 0 - 1
WFM Esmat Suanne Guindy (2132) - IM Olga Zimina ((2327)  0 - 1
WFM Louise Winther Fredericia (2091) - WIM Marina Brunello ((2239) 0 - 1
Carina Jørgensen (2012) - WFM Mariagrazia De Rosa (2087) 0 - 1

Vi var på forhånd klar over, at vi ville få det rigtig svært mod Italien. Vi havde dog ikke opgivet på forhånd og regnede også med, at få vores chancer i matchen. I en af de tidligere runder havde Italien højest overraskende tabt til Costa Rica (hvis herrehold i samme runde slog Danmark), så en overraskelse var vel heller ikke helt umulig for os.

Matchen mod de velklædte italienere gav os da også flere chancer. Godt nok kom Oksana skidt fra åbningen mod IM Sedina og fik efterfølgende ikke mange chancer for at komme tilbage i kampen.
På 4. brættet havde Carina til gengæld masser af chancer med sort. Først afveg hun begyndelsen til en trækgentagelse og lidt efter vandt hun en kvalitet. Kvaliteten blev dog lige lovlig hurtigt ofret tilbage for en lovende stilling. Problemet var dog, at Carinas springer havde svært ved at finde sikkerhed, således at stillingen efterhånden blev lige. Modstanderen havde dog brugt en del tid, men i hendes tidnød spillede Carina en anelse for stærkt. Carina spillede desuden lidt for meget på gevinst og i sidste ende gav det bagslag. Ærgerligt, da Carina virkelig havde chancerne i dette parti.

Esmat kom halvskidt fra åbningen med de sorte brikker mod endnu en IM’er. Senere fik hun dog tilsyneladende nogle mindre chancer, men der var formentlig ikke så meget at komme efter alligevel, så det blev desværre ikke til point.

Louise havde med de hvide brikker til gengæld masser af chancer mod WIM Brunello. Hun spillede første del af partiet rigtig stærkt og opnåede klar fordel, som efter et rigtigt timet Se4 kunne havde sendt sort alvorligt til tælling. Det blev dog aldrig til noget og da Brunello først fik lov, at komme til fadet, gik det kun den forkerte vej for Louise. Super ærgerligt – efter Se4 er jeg sikker på, at Louise havde kørt den hjem.


Louise Fredericia (foto: Thorbjørn Bromann)

0-4 var et alt for stort nederlag i forhold til spil og chancer, men vi var ikke skarpe nok på dagen. Dog er der stadig masser af godt humør og gå-på-mod på holdet, så det tegner godt før de kommende runder. I 7. runde venter det internationale blindehold. Her regner vi med en matchsejr, men det bliver ikke så let endda, da de bl.a. har et virkelig stærkt 1. bræt.

Thorbjørn Bromann

Hjemmeside: www.chessolympiadistanbul.com

 

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler