Spil skak online
på Skakserver.dk


Trinidad & Tobago - Danmark 0 - 4
1. september 2012
Thomas Hauge Vestergård

Femte runde af OL blev en god dansk dag med storsejre til begge danske hold.

Herunder ses Lars Schandorffs referat fra det danske hold i den åbne rækkes sejr. Vi bringer senere en rapport fra kvindeholdest 3 - 1 sejr over Brasilien.

Af Lars Schandorff
Tilbage på 50%
Trinidad & Tobago -  Danmark 0 – 4
FM Ryan Harper – GM Sune Berg Hansen (2577) 0 - 1
Marcus Joseph - GM Jacob Aagaard (2517) 0 - 1
FM Mario Merritt - GM Allan Stig Rasmussen (2496) 0 - 1
Ravishen Singh - IM Jakob Vang Glud (2498) 0 - 1

Danmark vandt sikkert 4-0 over Trinidad i femte runde af OL i Istanbul. Dermed har vi 5 matchpoint efter 5 kampe. Forhåbentlig er det startskuddet til en god finish. Allerede tidligere på dagen, da jeg stod i kø til den efterhånden noget ensformige frokostbuffet, sagde vores græske coach Nikos, at han troede, det danske hold ville være flyvende i resten af turneringen. Sandt er det, at vi er rigtig godt forberedte og har en masse spillelyst på holdet. Problemet indtil nu har været de horrible overseelser. Kan vi få luget ud i dem, ser det pludselig interessant ud.


Det danske hold fra kampen mod Skotland (foto: Lars Henrik Bech Hansen)

Jeg sad selv over i dag og legede lidt skakturist i spillesalen. Der er ca. 200 lande i verden, og her er der omkring 160, hvilket i sig selv er imponerende. Bare at gå rundt i sådan et miljø er fascinerende i sig selv. Det er simpelthen en slags miniature udgave af alle verdens folkeslag samlet i en hal. Et mere internationalt skue i sportens verden finder man vel nærmest kun ved det rigtige OL, men der er der til gengæld stor forskel på de forskellige landes delegationer. Her er der lige mange af hver, næsten som en Noahs Ark over menneskeracen.

Da jeg kom ind i spillesalen var det i øvrigt svært at finde mine holdkammerater. Vi sad plantet godt nede i det Carsten Høi i sin tid døbte ”Den sorte Firkant”. Jeg så starten af kampen live, og det så meget normalt ud. Tilbage på hotellet tjekkede jeg partierne på nettet. Da stod Sune allerede tykt til gevinst, Aagaard havde fået en god kombination ind i åbningen, og Glud havde lige fanget sin modstanders dronning. Den eneste, der fik noget, der lignede et parti, var Allan Stig.

Glud – Singh. Hvid trækker og vinder:


Jakob Vang Glud spillede 31. Sc1! med dronningefangst og senere hele pointet.

Lars Schandorff

Hjemmeside: www.chessolympiadistanbul.com

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler