Spil skak online
på Skakserver.dk


Danmark - Costa Rica 1½ - 2½
31. august 2012
Thomas Hauge Vestergård

Det danske hold i den åbne række tabte i fjerde runde til Costa Rica. I femte runde venter Trinidad & Tobago, der bør blive en overkommelig opgave.

Holdlederen har sendt følgende om dagens opgør.

Af Lars Schandorff
Danmark – Costa Rica 1½ - 2½
1. GM Lars Schandorff (2516) - IM Leonardo Valdes (2366) ½ - ½
2. GM Jacob Aagaard (2517) - IM Bernal Gonzalez (2413) ½ - ½
3. GM Allan Stig Rasmussen (2496) - Alexis M. Tsijli (2278) 0 - 1
4. IM Jakob Vang Glud (2498) - Alfonso A. Rojas (2239) ½ - ½

I fjerde runde af OL i Istanbul skulle det danske hold op imod Costa Rica. Efter Honduras i første runde fortsatte vi den caribiske suite, desværre fortsatte vi også den beskæmmende kavalkade af grove fejl. At det ikke er gået helt overvældende indtil nu var tydeligt allerede, da runden kom. Danmarks opgør var ikke nævnt på den første side af parringer, man skulle om på side 2. Det tror jeg også, man skal i morgen.

I samråd med Sune Berg valgte jeg, at han skulle sidde over. Costa Rica er ikke just frygtindgydende på papiret. På alle brætter har vi mere end 100 ratingpoint mere. Planen var en sikker sejr, og så kunne Sune komme ind igen fuld af energi mod en væsentlig stærkere modstander. Taktikken fejlede for så vidt ikke noget, men når spillet ikke kører, er det svært. Aagaard stod fint med sort i afbytningsvarianten i Slavisk, men røg hurtigt ind i en trækgentagelse.

Allan Stigs modstander virkede som en rigtig fusker, det så man allerede efter få træk. Jeg troede, vi stod helt overlegent på det bræt, men efter en af de efterhånden typiske danske kortslutninger kom der et nul:


31. Sxd6?, Txb2 32. Sc4, Lxc4 0 - 1

Glud og jeg selv havde til gengæld et godt positionelt pres. Mit ebbede dog ud lige omkring tidnøden, hvor min modstander fik afviklet til et lidt dårligere, men holdbart tårnslutspil. Glud vandt en ren bonde og må have stået teknisk til gevinst, men han løb tør for kræfter og overså at modstanderen også her kunne forcere et tårnslutspil. Det blev også remis, trods ihærdige gevinstforsøg.

Alt i alt et tåbeligt nederlag. Vi er nødt til at stoppe med at lave de kæmpe brølere, ellers går det her galt. Heldigvis er galgenhumoren intakt. Som der var en, der sagde ved maden: ”Dameholdet skal nok møde et bedre hold i morgen end os!”

Lars Schandorff

Hjemmeside: www.chessolympiadistanbul.com

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler