Spil skak online
på Skakserver.dk


Danmark - Aserbajdsjan 0 - 4
31. august 2012
Thomas Hauge Vestergård

En kombination af dårlig internetforbindelse i Tyrkiet og mailnedbrud hos webmasteren har forsinket referaterne fra 3. runde af OL.

Vi iler med at bringe kvindelandstrænerens rapport.

Af Thorbjørn Bromann
3. runde: Forventet nederlag
Danmark - Aserbajdsjan 0 – 4
WIM Oksana Vovk (2159) – WGM Zeinab Mamedjarova (2285) 0 - 1
WFM Esmat Suanne Guindy (2132) – WGM Gulnar Mammadova (2324) 0 - 1
WFM Louise Winther Fredericia (2091) – WGM Turkan Mamedjarova (2245) 0 - 1
Carina Jørgensen (2012) – WIM Nargiz Umudova (2208)

Lad os være ærlige fra start; Aserbajdsjan er et klart bedre hold end os. Det fik vi også at se i dag, selvom især Oksana gjorde sit for at modbevise det. Efter en god forberedelse med lidt græske tips (venligst udlånt af herrernes græske åbningsekspert Nikos) spillede Oksana friskt til og fik klar fordel. Undervejs afveg hun to gange varianter med trækgentagelse for at spille på gevinst mod den stærke modstander. Det var fuldt berettiget og Oksana havde da også set gevinstplanen med b4, der desværre først blev spillet efter en uheldig officersafbytning. Var b4 spillet øjeblikkeligt var sort nærmest færdig. Nu stod hendes gravide modstander (som i øvrigt var GM Mamedyarovs søster) til gevinst og vandt sikkert. Ærgerligt og lidt ufortjent, synes jeg.

Inden alt dette var vi allerede bagud 0-3. Marie ramte plet med sin forberedelse og var godt med indtil modstanderen fik held med et farligt kongeangreb. Esmat ramte heller ikke helt ved siden af med sin forberedelse, men fik det alligevel lidt svært med de sorte brikker mod sin hurtigtrykkende modstander. Der røg undervejs en bonde og hendes angrebsforsøg blev desværre sikkert gendrevet. Louise fik rodet lidt rundt i planerne i åbningen, men fik senere chancen for lige spil. Da den ikke blev udnyttet var det spil til et mål resten af partiet.

Det er selvfølgelig aldrig rart, at tabe med 4-0, men vi vidste på forhånd, at vi ville få det rigtig svært, hvilket jo siger sig selv, når ratingforskellen er så stor. Nu er vi klar til at få en lidt lettere modstander og forhåbentlig en matchsejr i 4. runde. Kl. 22 holder vi som sædvanlig vores holdmøde.

Thorbjørn Bromann

Hjemmeside: www.chessolympiadistanbul.com

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler