Spil skak online
på Skakserver.dk


Danmark - Kazakhstan 1½ -2½
29. august 2012
Thomas Hauge Vestergård

Danmark tabte i anden runde ved OL knebent til Kazakhstan. Arrangørerne har stadig lidt tekniske problemer med live-partier og partier til download.

De danske partier vil så hurtigt som muligt blive bragt her på hjemmesiden.

I 3. runde skal det danske hold i den åbne række møde Skotland.

Af Lars Schandorff
Ærgerligt nederlag i 2. runde ved OL
Danmark – Kazakhstan 1½ -2½
1. GM Sune Berg Hansen (2577) – GM Murta Kazhgaleyev (2594) ½ - ½
2. GM Lars Schandorff (2516) – GM  Rinat Jumabayev (2525) 0 – 1
3. GM Jacob Aagaard (2517) – GM Anuar Ismagambetov (2471) 0 – 1
4. IM Jakob Vang Glud (2498) – IM Kiril Kuderinov (2482) 1 - 0

I anden runde af skak-olympiaden i Istanbul skulle det danske hold op imod et ungt mandskab fra Kasakhstan. Matchen var totalt lige på papiret, men vi var meget optimistiske. Det er jo ikke Elo-tal det hele. Folk fra Kasakhstan er kendt for at spille lidt off-beat systemer og være meget taktisk orienteret. Det mente vi, måtte stå godt til den danske skakkultur.

Det hele startede da også lovende med fine åbninger, og undervejs syntes jeg, det lignede en kneben sejr. Glud spillede et super parti og skaffede os den nødvendige pind ved benhårdt at straffe modstanderens uoverlagte ting.


IM Jakob Vang Glud har 2 af 2. (foto: Lars-Henrik Bech Hansen)

Og så skulle vi bare have tre remiser, så var den match hjemme. Sunes var helt lige og hurtigt remis. Trods trækgentagelse blev de dog tvunget til at spille frem til træk 30 af en lidt inkompetent dommer. Desværre spillede deres to sidste folk rigtig godt og meget giftigt i tidnøden. Jeg tabte et lidt dårligere slutspil, og helt galt gik det, da Aagaard lavede en kæmpe fejl i træk 40 i noget, der lignede, at det sagtens kunne holdes. Afslutningen var dog yderst spektakulær, det må man give dem:

Aagaard – Ismagambetov. Sort trækker.


41. -, Sg3! og 0 – 1.

Surt, at vi ikke i det mindste kunne få 2-2, det ville have været fortjent. ”Det har ikke ødelagt hele turneringen, den er stadig lang”, som der var en, der sagde ved aftensmaden. ”Nej, men det har ødelagt dagen!”, replicerede Aagaard.

Ellers er OL jo et fantastisk show med verdensstjerner og nærmest nybegyndere i samme sal. Før runden var jeg ude i cafeen sammen med Glud for lige at få lidt mokka. Ved siden af sad russiske Grischuk. En afrikaner fik øje på den kendte angrebsspiller og spurgte, om han måtte få et foto af sig selv og Grischuk sammen. Det måtte han selvfølgelig gerne. Afrikaneren fik ham, som Grischuk sad sammen med til at tage billedet og gik storsmilende derfra. Jeg tror ikke, han var klar over, at det var den tidligere verdensmester Kramnik, han fik til at fotografere.

Men ellers er taktikken klar: Vi skal vinde i næste runde og frem igen!

Lars Schandorff

Hjemmeside: www.chessolympiadistanbul.com

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler