Spil skak online
på Skakserver.dk


EM for ungdom, dag 8
25. august 2012
Thomas Hauge Vestergård

Sidste runde ved EM for ungdom i Prag spilles i dag kl. 13.00.

Vi har modtaget nedenstående referat fra næstsidste runde.

Af Claus Vangsgård
EM runde 8
Næstsidste runde var en ren sort dag – alle 11 partier var sorte! Heldigvis var udfaldet ikke sort, selv om der var tilbageslag. Runden gav 6 point, hvilket er mere end godkendt, men det var ærgerligt, at Bjørn mistede chancen for en placering helt i top.

I U-8 piger kom Caterina Wul Micalizio med sort ud i Italiensk, hvor hvid ikke straffede hendes lidt langsomme udvikling. Og da modstanderen lidt senere hellere ville slå en officer end beskytte sin dronning, var partiet hurtigt afgjort til dansk fordel.

I U-14 piger kom Freja Vangsgård godt fra åbningen i Caro-Kann (endnu engang d3-varianten) mod sin armenske modstander og vandt hurtigt en bonde plus god stilling med farligt angreb. Et eller andet gik dog galt, og armeneren fik sig reddet ud i et slutspil med tårn og ulige farvede løbere, der ikke kunne vindes.

 I U-16 piger spillede Thea Nicolaisen mod 1. b3 - Larsen åbning. Hun stillede sig fornuftigt op og fik hurtigt udlignet. I det tidlige midtspil spillede hun lidt optimistisk h5, men det viste sig, at det kunne straffes med et tematisk modstød i centrum, der bragte den hvidfeltede løber på f5 i store problemer. For at redde den måtte Thea acceptere svækkelser i stillingen, der viste sig afgørende.

I U-8 drenge havde Jonas Bjerre vundet fem flotte sejre i træk, men i denne runde kom han ud for f4-varianten mod sin Dragevariant. Denne lidt udsædvanlige variant giver nogle andre stillingstyper, hvor det desværre hurtigt gik galt for Jonas. 

I U-10 drenge spillede Filip Boe Olsen Caro-Kann og fik hurtigt udlignet. Englænderen ofrede i slutspillet en løber for to bønder, og da aflastende tårnafbytning kostede yderligere en bonde fik Filips modstander farlige bønder, som gav afgørende fordel.

U-12 drenge: Toby Dreisler mødte en spiller fra Ungarn, der kunne en masse teoritræk – men da de slap op, så var Toby bare klart bedre og vandt hurtigt to officerer og dermed partiet.
Johan Møller Ochsner kom i kongeindisk i problemer mod sin lettiske modstander, men sejt og kreativt forsvar gav et halvt point i et kompliceret slutspil.

U-14 drenge: Martin Percivaldi mødte en spanier, der tidligere i turneringen havde slået Bjarke, så der var dømt dansk revanche. Spanieren spillede fremstødsvarianten i Fransk med det farlige tematiske offer af d4-bonden. Martin holdt dog hovedet koldt og fik ret hurtigt byttet en masse brikker af.

Bjarke Vangsgård spillede igen mod et tidligt Se5 i Skandinavisk, denne gang blev stillingen dog hurtigt udlignet og der opstod et slutspil med dronninger og ulige farvede løbere. Bjarke fik tilkæmpet sig initiativet, og så var der pludseligt en mulighed for at fange en løber og dermed partiet.

U-16 drenge: Jens Ramsdal spillede lidt for hurtigt mod sin underratede modstander og pludseligt var der et grimt hul på e6. Heldigvis spillede modstanderen ikke de mest kritiske fortsættelser og stille og roligt fik Jens initiativet og et godt slutspil, der sikkert blev kørt i hus.

U-18 drenge: Bjørn Møller Ochsner mødte en Israelsk FM – en sejr ville bringe Bjørn helt op i toppen og tæt på en IM-norm. I en spændende sicilianer ofrede Bjørn en kvalitet for et godt bondecentrum – ulempen var dog, at Lc8 havde meget svært ved at blive aktiveret. Computeren var tilfreds med stillingen, men et uheldigt springertræk betød, at baglinjen blev afgørende svækket og han kunne ikke forhindre, at hvid trængte ind over d8 med afgørende fordel.

Claus Vangsgård

Hjemmeside: www.eycc2012.eu

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler