Spil skak online
på Skakserver.dk


EM for ungdom, dag 7
23. august 2012
Thomas Hauge Vestergård

Bjørn Møller Ochsner er stadig med i toppen ved EM for ungdom i Prag. Flasker de sidste to runders resultater sig, kan Ochnser score en IM-norm.

Fredag har danskerne sort i alle 11 partier.

Vi har modtaget nedenstående fra Prag.

Af Tavs Bjerre
Rapport fra 7. runde ved EM i Prag for ungdom
Torsdag formiddag stod den på sejltur på Moldau i strålende sol i det fantastisk smukke Prag. Men der skal mere end Karlsbroen og Hradcany til at imponere de unge mennesker, der vist ville have foretrukket en tur i en racerbåd.

Trods hvid i 10 af 11 partier blev det en halvskidt dag for den danske lejr, 4 points af 11 mulige er naturligvis ikke tilfredsstillende.

Der var dog enkelte bemærkelsesværdige lyspunkter. I U8 spillede Jonas Bjerre igen et fint og stilsikkert parti, og han vandt for femte dag i træk! Johan Møller Ochsner (U12) fik endelig brudt forbandelsen, han vandt bonde og kvalitet tidligt i partiet og kørte pointet sikkert hjem. Storebror Bjørn fik en fin remis mod sin stærke modstander og er stadig med i den sjove ende. Freja Vangsgaard (U14 piger) mistede en bonde men fik tilkæmpet sig en remis. Også Martin Percivaldi (U14) og Toby Dreisler (U12) spillede remis, mens resten måtte ned, flere dog efter at have stået til mere.

Fredag har samtlige danskere sort, så vi må håbe at Adorján har ret når han siger at ’Black is OK!’.

Trætheden er så småt ved at melde sig, det har været en hård uge med masser af skak, så torsdag aften blev de sædvanlige efteranalyser droppet så der i stedet kunne samles kræfter til en slutspurt.

Tavs Bjerre

Hjemmeside: www.eycc2012.eu

Læs også:
Nyhedsbrev kvindeskak
28. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Den afgående kvindelandstræner Thorbjørn Bromann skriver nyhedsbrev om dansk kvindeskak.

Stem på Årets Skakspiller 2012
27. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Så er det for fjerde gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Skakspiller.

Jule- & Nytårsskak
25. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Juleferien er som altid en travl skaktid, både i udlandet og herhjemme.  Torsdag starter flere turneringer med dansk deltagelse.

Glædelig Jul!
24. december 2012
Lars-Henrik Bech Hansen

Dansk Skak Union ønsker alle skakspillere en rigtig glædelig Jul og håber at juleferien også vil give tid til at spille lidt skak.

Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012
23. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Referatet af Hovedbestyrelsesmødet den 4. november 2012 med tilhørende bilag kan nu downloades her fra siden.

Årets Skakspiller 2012
19. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

For fjerde gang er det op til DSUs medlemmer at vælge årets danske Skakspiller, der indtil 2008 blev udnævnt af de danske skakjournalister. Vær med til at nominere kandidater.

Jacob Aagaard kommentator til DM 2013
18. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Tilmeldingen til DM 2013 er åben, lige nu er kun den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen og IM Jakob Vang Glud tilmeldt. GM Jacob Aagaard vil være kommentator ved DM 2013 sammen med Per Andreasen.

Senior - Junior 149 - 131
15. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Rutinen trak det længste strå ved dagens dobbeltturnering Senior mod Junior. Men det var tæt. I København vandt juniorerne, mens seniorerne var bedst i Randers.

Senior mod Junior
13. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København. Begge steder vises partierne live på internettet.

Magnus Carlsen vandt i London
12. december 2012
Thomas Hauge Vestergård

Magnus Carlsen vandt London Chess Classic og sætter samtidig ratingrekord. 2861 vil der stå ud for nordmandens navn på næste verdensrangliste. Eksverdensmester Vladimir Kramnik overtager andenpladsen og er igen over 2800 i rating.

Flere artikler